Obwisłe piersi po ciąży

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie zgadzają się Państwo z zapisywaniem tych danych, prosimy o zmianę ustawień. Więcej informacji w Polityce prywatności.
Izo Izo
Gość IP: *.255.255.255
mazowieckie
Ilość postów: 4
Wysłać prywatną wiadomość

proszę o informację co mogę zrobić z obwisłymi piersiami po karmieniu dziecka. Jaki jest ewentualny koszt operacji...


 (0)
   Odpowiedzieć   
Centrum leczenia laserem Cieszyn


Centrum leczenia laserem Cieszyn
Centrum leczenia laserem Cieszyn
silver member Basic member IP: *.157.180.117
Cieszyn
Ilość postów: 577  ( 3)

Witam,
Jeżeli piersi są zbyt obwisłe można skorygować je za pomocą operacji pomniejszenia biustu oraz jego modelacji. Koszt zabiegu w zależności od typu i wielości zabiegu kształtuje się od 6200 do 9200PLN z 1-dno dniową hospitalizacją. Zapraszam na konsultację do LLC Ostrawa celem omówienia zabiegu. Kontakt i rezerwacja terminu 602 825 163, pozdrawiam.


 (0)
   Skomentuj   
KLINIKA BIEŃKOWSCY ESTETICMED.PL KLINIKA BIEŃKOWSCY ESTETICMED.PL
platinum member Premium member IP: *.191.157.170
Bydgoszcz, Częstochowa
Ilość postów: 784

Witam

Ciało kobiety zmienia się w czasie ciąży - przemiany dotyczą zarówno jego funkcjonowania jak i wyglądu. Większość z nich spowodowanych jest burzą hormonów, która ma miejsce podczas ciąży oraz w okresie połogu i laktacji. Problemy skóry i ciała zmieniające dotychczasową sylwetkę dotyczą prawie wszystkich młodych mam. Powrót do formy będzie dużo łatwiejszy przy wsparciu rozwiązań estetycznych. Nie bez znaczenia jest też odpowiednia pielęgnacja skóry w czasie ciąży, która przyspieszy efekty terapii zaproponowanej przez lekarza.
Aby przywrócić naturalną jędrność i piękno biustu proponuję terapię wykorzystującą technologię radiofrekwencji. Jednym z urządzeń wykorzystujących pole elektromagnetyczne drgające z częstotliwością fal radiowych jest Accent XL. Wykonane za pomocą tego urządzenia zabiegi stymulują powstawanie i obkurczanie włókien kolagenu w skórze zapewniając jej lifting (remodeling). Z pomocą przychodzi również thermolifting Zaffiro – błyskawicznie i całkowicie nieinwazyjnie napinający zwiotczałą skórę oraz przywracający jej zdrowy wygląd. Co najważniejsze – zabiegi te są bezbolesne i przynoszą rezultaty już po wykonaniu jednej procedury.

Pozdrawiam i zapraszam
Dominika Dąbrowska

ESTETICMED.PL
Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii
dr Ilona Wnuk-Bieńkowska & dr n. med. Marcin Bieńkowski
www.esteticmed.pl


Oddział Bydgoszcz
ul. Lęborska 7
85-728 Bydgoszcz
bydgoszcz@esteticmed.pl
tel. +48 52 345 25 34
tel. +48 721 666 777
GG: 11720502


Oddział Częstochowa
ul Wysockiego 39/7
42-200 Częstochowa
czestochowa@esteticmed.pl
tel. +48 34 325 61 72
tel. +48 665 601 212
GG: 19327184


 (0)
   Skomentuj   
Dr n. med.  Lubomir Lembas Dr n. med. Lubomir Lembas
platinum member Premium member IP: *.73.44.147
Chirurgia Plastyczna
Warszawa
Ilość postów: 637  ( 26)

Witam,
plastyka piersi to często wykonywany zabieg u kobiet, które mają dość spore piersi, a po ciąży i karmieniu piersi starci na jędrności i objętości i stały się opadające. Sporo informacji na temat plastyki piersi znajdzie pani na stornie www.lembas.pl (wskazania, przeciwwskazania, rekonwalescencja, ryzyko). W mojej praktyce inwestycja w plastykę piersi to 10 tyś PLN. Jeśli zabieg jest wykonywany z czysto estetycznych wskazań trzeba doliczyć vat. Zwykle wskazania do zabiegu są nie tylko czysto estetyczne ale również zdrowotne i w takiej sytuacji vatu nie ma.
Zapraszam na konsultację kwalifikacyjną (od zakończenia karmienia musi minąć minimum 6 miesięcy, żeby poddać się tej operacji)
L. Lembas


 (0)
   Skomentuj   
Medical Esthetic


Medical Esthetic
Medical Esthetic
platinum member Basic member IP: *.12.211.145
Warszawa
Ilość postów: 250

Dzień dobry,
istnieją różne metody korekty obwisłego biustu u kobiet. Trwałe efekty daje jedynie zabieg chirurgicznego podniesienia piersi.Cena operacji wynosi XXXXXXXXXXXX PLN, w zależności od zakresu zabiegu.Może Pani również skorzystać z zabiegu Macroline- modelowanie biustu. Prosimy o przesłanie zdjęć na adres: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX , w celu wstępnej oceny problemu.
Zapraszamy do kontaktu.
Personel Medical Esthetic
ul. Arabska 5 Warszawa
tel. XXXXXXXXXXXX


 (0)
   Skomentuj   
ABELON ABELON
Gość IP: *.253.182.79
Varmlands lan
Ilość postów: 2
Wysłać prywatną wiadomość
Odpowiedź na: Medical Esthetic

witam! mam taki sam problem co kolezanka. tylko dochodzi do tego fakt mieszkania na stale w szwecji. chce wiedziec jak wyglada przygotowanie do zabiegu i czy czesc badan np krwi mozna wykonac 'na dystans'. i spytam jeszcze raz o cene, wiem ze wynosi ok. 10-15 tys zl ale czy jest to cena za 'pakiet' tzn. zabieg i implanty czy tylko zabieg??? dzieki za odp! pozdrawiam.


 (0)
   Skomentuj   
MUDr. Libor Polák MUDr. Libor Polák
silver member Premium member IP: *.232.154.163
Chirurgia Plastyczna
Ostrava, Frýdek-Místek, Brno, Hodonín
Ilość postów: 1397  ( 6)

Odpowiedź na: ABELON

Dzieň dobry.
Na mojej nowej klinice Polmedicana w Ostrawie jest calkowity koszt za operacju s znieczuleniem ogolnym,implantatami i 1 dniem na klinice 2150 Euro.
W cenie sa i badania i konsultacja.
Jak mi pani wyszle zdjecja piersi to mogemy dogadacz termin i w 1 dniu zrobime badania,konsultacju i operacju.
D widzenia,
Libr Polák Dr.med.
specjalista chirurgii plastycznej i estetycznej
plastika.polak@seznam.cz


 (0)
   Skomentuj   
Dr n. med.  Lubomir Lembas Dr n. med. Lubomir Lembas
platinum member Premium member IP: *.73.44.147
Chirurgia Plastyczna
Warszawa
Ilość postów: 637  ( 26)

Odpowiedź na: ABELON

Witam Panią ze Szwecji
Plastyka piersi to jedna operacja, założenie implantów piersi to druga operacja. Nie zawsze pacjentka kwalifikuje się do plastyki piersi z równoczasowym założeniem implantów. Czasami wystarczy założenie implantów i ten zabieg skoryguje piersi. Czasami konieczna jest tylko plastyka piersi, a implant mógłby tylko zaszkodzić, a czasami najlepszym rozwiązaniem jest plastyka piersi i równoczasowe założenie implantów. Decyzja o rodzaju operacji musi zapaść na osobistej konsultacji - zbadanie stanu piersi przez lekarza jest bardzo istotne. Cena implantów nie wlicza się w cenę zabiegu. Do plastyki piersi z implantami stosuję zwykle implanty okrągłe - ich cena to 3200 PLN.
Więcej informacji na temat równych operacji piersi znajdzie pani na www.lembas.pl
Lembas
I jeszcze jedno - w Sztokholmie jest bardzo dobra klinika chirurgii plastycznej - wiodący ośrodek światowy w chirurgii piersi. Odbyłem tam wiele szkoleń i staży i mogę tą klinikę szczerze polecić. Szczególnie Profesora Per Hedena. Klinika nazywa się Akedemikliniken


 (0)
   Skomentuj   
Dr n. med. Tadeusz Witwicki Dr n. med. Tadeusz Witwicki
silver member Premium member IP: *.206.98.53
Chirurgia Plastyczna | więcej Chirurgia Ogólna
Warszawa
Ilość postów: 42

Witam Panią,

Piersi można podnieść, powiększyć lub podnieść i powiększyć.
Samo podniesienie piersi to koszt 8000 PLN.
Powiększenie implantami kosztuje 7000 PLN + koszt implantów od 4000 do 6000 PLN (zależnie od Pani decyzji - podczas konsultacji doradziłbym rodzaj)
Przy jednoczasowym podniesieniu i powiększeniu implantami cena kształtuje się na poziomie 17000 PLN (z implantami).

Zapraszam na moją stronę internetową (www.drwitwicki.pl) - do Galerii, gdzie obejrzeć może Pani zdjęcia przed/po.

Pozdrawiam,

T.Witwicki
www.drwitwicki.pl


 (0)
   Skomentuj   
Red hills Red hills
Gość IP: *.25.193.62
pomorskie
Ilość postów: 1
Wysłać prywatną wiadomość

Jestem pełna podziwu dla kobiet, które odważyły się poddać operacji powiększenie piersi. Ja zdecydowałam się na tabletki, ale to też po wielu tygodniach przemyśleń, rozmów i wątpliwości.
Obecnie jestem mamą dwójki dzieci, a mój biust nie będę ukrywała, ale nie wrócił do wyglądu z przed ciąży. Jednak po rozpoczęciu kuracji zaszły w nim duże zmiany. Podniósł się i wypełnił, nie wygląda, jak dwa worki. Skóra stała się delikatniejsza, bardziej jędrna i elastyczna. Szkoda tylko, że rozstępy nadal zostały. Ale nie można mieć wszystkiego.


 (0)
   Skomentuj   
Szpital Medicover Szpital Medicover
Gość IP: *.212.165.54
mazowieckie
Ilość postów: 1
Wysłać prywatną wiadomość
Odpowiedź na: Red hills

Wszystkie kobiety borykające się z problemem obwisłych piersi po ciąży zapraszamy na spotkanie Piękna Mama, które odbędzie się 26 września 2012 o godz. 18.00 w Szpitalu Medicover w Warszawie.

Więcej informacji na http://www.operacjeplastyczne.medicover.pl/


 (0)
   Skomentuj   
kinia83 kinia83
Gość IP: *.47.208.38
London, City of
Ilość postów: 24
Wysłać prywatną wiadomość
Odpowiedź na: Red hills

Do Red Hills
witam chcialabym wiedziec jakie ci tabletki pomogly ja jestem w tej samej sytuacji co Ty od 2 lat mysle nad operacja plastyczna ale po prostu boje sie a tabletki slyszalam ze nie dzialaja ..plis odpisz ..pozdowionka


 (0)
   Skomentuj   
ABELON ABELON
Gość IP: *.253.182.79
Varmlands lan
Ilość postów: 2
Wysłać prywatną wiadomość
Odpowiedź na: Red hills

no wlasnie jakie to byly tabletki i w jakim czasie po porodzie i karieniu je bralas ja juz jestem 2 lata po wiec moze juz po sprawie dla mnie...


 (0)
   Skomentuj   
Red hills Red hills
Gość IP: *.20.0.203
pomorskie
Ilość postów: 2
Wysłać prywatną wiadomość
Odpowiedź na: ABELON

Stosuję Bust Up holenderski, ale ten tradycyjny ze strony joyusa.eu, wiem, że można go też kupić na www.bust-up.com.pl, na allegro (polecam sprzedawcę janlek, sprawdzałam certyfikaty oryginalności, które ma i są autentyczne)oraz w aptekach.
Tabletki są reklamowane jako te do powiększenia biustu, jednak moje na szczęście nie urosły :) Stosuję od niecałych 4 miesięcy (zmniejszyłam już dawkę do 1 tabletki dziennie).
Piersi stały się okrągłe, podniosły się, na początku miałam lekkie uczucie swędzenia w nich. Skora jest fajna, najbardziej jestem zadowolona z tego, że znika mi tzn słoneczko (zmarszczki, które są na rowku pomiędzy piersiami). Bo mogłam w końcu założyć we wakacje normalny kostium kąpielowy.
Trzymam kciuki, żebyście też były zadowolone z kuracji.


 (0)
   Skomentuj   
kasia kasia
Gość IP: *.174.99.38
dolnośląskie
Ilość postów: 1
Wysłać prywatną wiadomość

Mam dosyć duży biust, który po ciąży stał się mało jędrny. stosowałam różne kremy ujędrniające ale to nie pomogło. czy można bez powiększenia ujędrnić go implantami?


 (0)
   Skomentuj   
Dr Jerzy M. Chęciński Dr Jerzy M. Chęciński
platinum member Premium member IP: *.210.143.60
Chirurgia Plastyczna
Warszawa
Ilość postów: 1443  ( 38)

Odpowiedź na: kasia

Witam Panią,

Niestety włożenie jakiegokolwiek implantu zawsze łączy się z powiększeniem. Podejrzewam, że w Pani sytuacji (nie widząc piersi) najlepszym rozwiązaniem byłaby operacja podniesienia piersi.

Pozdrawiam i zapraszam.

Dr Jerzy Chęciński
Specjalista Chirurgii Plastycznej

Gabinet Chirurgii Plastycznej
dr Jerzy Chęciński
ul. Kazimierzowska 43
02-572 Warszawa
tel. 22 848 71 15
mobil: 604 460 744
e-mail: kontakt@drchecinski.pl
www.drchecinski.pl


 (0)
   Skomentuj   
Medical Esthetic


Medical Esthetic
Medical Esthetic
platinum member Basic member IP: *.12.211.145
Warszawa
Ilość postów: 250

Odpowiedź na: kasia

Dzień dobry,
zastosowanie impantów zwykle ma na celu powiększenie piersi. W Pani sytuacji dobrym rozwiazaniem będzie podniesienie piersi z ewentualną redukcją zbędnej tkanki. Zabieg da trwały efekt. Natomiast nie inwazyjną metodą będzie zastosowanie preparatu Macroline, który ujędrni biust.Prosimy o przesłanie zdjęć na adres: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX , w celu wstępnej oceny sytuacji.
Zapraszamy do kontaktu.
Personel Medical Esthetic
ul. Arabska 5 Warszawa
tel .XXXXXXXXXXXX


 (0)
   Skomentuj   
MUDr. Libor Polák MUDr. Libor Polák
silver member Premium member IP: *.195.238.95
Chirurgia Plastyczna
Ostrava, Frýdek-Místek, Brno, Hodonín
Ilość postów: 1397  ( 6)

Odpowiedź na: kasia

Dzieň dobry.
Prosze sie umowicz na konsultacju na mojej nowej Klinice Polmedicana w Ostrawie.Popatrzime,jaka metoda by byla do pani idealna.
Do widzenia,
Libor Polák Dr.med.
specjalista chirurgii etetycznej
+420 607 115 715


 (0)
   Skomentuj   
Centrum leczenia laserem Cieszyn


Centrum leczenia laserem Cieszyn
Centrum leczenia laserem Cieszyn
silver member Basic member IP: *.157.180.199
Cieszyn
Ilość postów: 577  ( 3)

Odpowiedź na: kasia

Witam,
Zapraszam na konsultację do Kliniki LLC w Ostrawie celem omówienia zabiegu. Najbardziej odpowiednim w Pani przypadku będzie zabieg podniesienia piersi. Konakt i rezerwacja terminu 602 825 163.


 (0)
   Skomentuj   
Spec. chir. plast. Jerzy Wilgus Spec. chir. plast. Jerzy Wilgus
platinum member Premium member IP: *.79.176.122
Chirurgia Plastyczna
Katowice
Ilość postów: 41

Odpowiedź na: kasia

Dzień dobry,
Zazwyczaj implanty wprowadza się aby powiększyć biust. Z Pani maila wynika, że wielkość biustu nie stanowi dla Pani problemu. W takim przypadku można rozważyć przeprowadzenie operacji podniesienia piersi. Proszę o przesłanie zdjęć do EUROKLINIKI, na adres mailowy: klinika@euroklinika.com.pl - na ich podstawie oszacujemy Pani potrzeby operacyjne.
Pozdrawiam,
jw
www.euroklinika.com.pl


 (0)
   Skomentuj   
Dr n. med.  Lubomir Lembas Dr n. med. Lubomir Lembas
platinum member Premium member IP: *.178.62.15
Chirurgia Plastyczna
Warszawa
Ilość postów: 637  ( 26)

Odpowiedź na: kasia

Dzień dobry,
często u kobiet po ciąży i porodzie oraz po karmieniu piersią dochodzi do "zwiotczenia" skóry i do opadnięcia piersi. Typowym zabiegiem z zakresu chirurgii plastycznej, który poprawia kształt i jędrność opadniętych piersi to plastyka piersi. Zabieg polega na zmniejszeniu i przemieszczeniu ku górze kompleksu brodawka-otoczka, na modelowaniu gruczołu i na usunięciu nadmiaru wiotkiej skóry. Miseczka się nie zmienia, ale uzyskuje się dobry kształt piersi, a skóra jest bardziej napięta. Przy znaczącej wielkości swoich własnych piersi, moim zdaniem zakładanie implantów nie daje dobrych wyników estetycznych. W długotrwałych obserwacjach własny gruczoł nie współgra z silikonowym implantem. Implanty są raczej dla kobiet z małymi piersiami.
Więcej informacji na temat operacji piersi można znaleźć na www.lembas.pl
Zapraszam


 (0)
   Skomentuj   
Izo Izo
Gość IP: *.73.8.18
mazowieckie
Ilość postów: 4
Wysłać prywatną wiadomość

Dziękuję za wszystkie informację . Już jestem tydzień po podniesieniu piersi w klinice Linea Corporis. Zabieg przeprowadził dr. Łoń
Bardzo ale to bardzo polecam tą klinikę . Opieka cudna, lekarz bardzo sympatyczny i co najważniejsze w 100 % fachowiec :)


 (0)
   Skomentuj   
Tobisiowa Tobisiowa
Gość IP: *.7.5.92
Bayern
Ilość postów: 1
Wysłać prywatną wiadomość

Witam czy moge miec operacje tylko powiekszenia piersi, jesli moj wyjsciowy rozmiar byl 85 C. a teraz kiedy schudlam 30 kg. zrobilo sie 75B. Mam bardzo obwisle i strasznie duzo skory, po operacji marzy mi sie duze D wiec zastanawiam sie czy samo powiekszenie wystarczy czy musze miec jeszcze podniesione? . Chodzi mi tez o to zeby po samym powiekszeniu nie byly na tyle ciezkie ze nadal beda obwisle.Jaki moze byc przyblizony koszt takiej operacji?


 (0)
   Skomentuj   
MUDr. Libor Polák MUDr. Libor Polák
silver member Premium member IP: *.195.238.95
Chirurgia Plastyczna
Ostrava, Frýdek-Místek, Brno, Hodonín
Ilość postów: 1397  ( 6)

Odpowiedź na: Tobisiowa

Dzieň dobry.
Powiekszenie piersi na mojeje nowej luksusowej klinice Polmedicana w Ostrawie s wszystkimi dodatkowymi kosztami jest 2250 Euro.
Jak mi pani wyszle zdjecja piersi na moj adres:plastika.polak@seznam.cz,to okresle,czy proste powiekszenie jest možliwe.
Do widzenia,
Libor Polák Dr.med.
specjalista chirurgii plastycznej i estetycznej


 (0)
   Skomentuj   
Centrum leczenia laserem Cieszyn


Centrum leczenia laserem Cieszyn
Centrum leczenia laserem Cieszyn
silver member Basic member IP: *.157.180.36
Cieszyn
Ilość postów: 577  ( 3)

Odpowiedź na: Tobisiowa

Witam,
Koszt powiększenia biustu zależy od typu, wielkości implantu oraz metody i kształtuje sie od 11300 do 16800PLN. Zapraszam na konsultację z lekarzem aby omówić zabieg i dobrać odpowiedni implant. Kontakt i rezerwacja terminu 602 825 163, pozdrawiam.


 (0)
   Skomentuj   
kinia83 kinia83
Gość IP: *.47.208.38
London, City of
Ilość postów: 24
Wysłać prywatną wiadomość
Odpowiedź na: MUDr. Libor Polák

Do pana doktora Libor Polak
witam bardzo bym chciala powiekszyc piersi ale mam jedno pytanko czy te implanty trzeba wymieniac co 10 lat czy sa do konca zycia i czy rowniez u pana jest mozliwosc zmniejszenia widocznosci rozstepow na moich piersiach dziekuje i pozdrawiam Kinga


 (0)
   Skomentuj   
Medical Esthetic


Medical Esthetic
Medical Esthetic
platinum member Basic member IP: *.12.211.145
Warszawa
Ilość postów: 250

Odpowiedź na: Tobisiowa

Dzień dobry,
w opisanej przez panią sytuacji zwykle wykonuje się zabieg powiekszenia piersi z podniesieniem. Czasem należy usunąć jeszcze nadmiar skóry. najlepiej jeśli prześle pani zdjęcia na adres:XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX , w celu wstępnej oceny problemu. Koszt powiększenia piersi wynosi XXXXXXXXXXXXX PLN, w zależności od zakresu operacji oraz zastosowanych modeli implantów. W naszej klinice istnieje możliwość płatności kredytowej za zabieg.
Zapraszamy do kontaktu.
Personel Medical Esthetic
ul. Arabska 5 Warszawa
tel. XXXXXXXXXXXX


 (0)
   Skomentuj   
Dr Jerzy M. Chęciński Dr Jerzy M. Chęciński
platinum member Premium member IP: *.210.143.60
Chirurgia Plastyczna
Warszawa
Ilość postów: 1443  ( 38)

Odpowiedź na: Tobisiowa

Witam,

proszę przesłac zdjęcia: dwa profile i en face. Obawiam się, że samo powiększenie nie rozwiąże problemu ale proszę dac mi szansę przesyłając zdjęcia.


Pozdrawiam,
Dr Jerzy Chęciński
Specjalista Chirurgii Plastycznej

Gabinet Chirurgii Plastycznej
dr Jerzy Chęciński
ul. Kazimierzowska 43
02-572 Warszawa
tel. 22 848 71 15
mobil: 604 460 744
e-mail: kontakt@drchecinski.pl
www.drchecinski.pl


 (0)
   Skomentuj   
MUDr. Libor Polák MUDr. Libor Polák
silver member Premium member IP: *.195.238.73
Chirurgia Plastyczna
Ostrava, Frýdek-Místek, Brno, Hodonín
Ilość postów: 1397  ( 6)

Odpowiedź na: kinia83

Dzieň dobry.
Prosze pisacz na moj adres:plastika.polak@seznam.cz
Z mojej opinii,jak nie sa implantaty pekniete,to nie jest potrzebne ich zmieniacz.Prosze mi wyslacz zdjecja pani piersi na moj adres i popatrzim,co by bylo potrzebne zrobicz.
Do widzenia,
Libor Polák Dr.med.


 (0)
   Skomentuj   
Prywatny Szpital Weiss Klinik


Prywatny Szpital Weiss Klinik
Prywatny Szpital Weiss Klinik
silver member Basic member IP: *.105.242.48
Chorzów
Ilość postów: 48

Odpowiedź na: Tobisiowa

Dzień dobry,
w Weiss Klinik w Chorzowie koszt samego zabiegu powiększenia piersi to około 14 tys. zł, natomiast powiększenie piersi z plastyką obwisłych piersi kosztuje około 19-20 tys. zł.

Zapraszamy na bezpośrednią konsultację z chirurgiem plastykiem, który przedstawi możliwości zabiegu i spodziewane efekty oraz doprecyzuje ostateczną cenę zabiegu. W celu umówienia wizyty, prosimy o kontakt - tel. XXXXXXXXXXXX lub XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.

Pozdrawiamy!


 (0)
   Skomentuj   
Dr n. med.  Lubomir Lembas Dr n. med. Lubomir Lembas
platinum member Premium member IP: *.178.62.15
Chirurgia Plastyczna
Warszawa
Ilość postów: 637  ( 26)

Odpowiedź na: Tobisiowa

Dzień dobry,
Pani oczekiwania stanowią wyzwanie dla możliwości chirurgii plastycznej.
W kilku punktach napiszę dlaczego tak uważam:
1. Po leczeniu bariatrycznym rutynowym i często wykonywanym zabiegiem jest plastyka piersi, znacznie rzadziej plastyka z powiększeniem;
2. Równoczasowa plastyka piersi z implantami to wymagający zabieg dla najbardziej doświadczonych chirurgów plastyków.
3. Powiększenie piersi o dwie pełne miseczki wymaga zastosowania stosunkowo dużego implantu nawet u drobnej kobiety. Z wymiarów jakie podała Pani w zapytaniu wynika, że jest Pani postawną kobietą, a więc konieczne do zastosowania implanty powinny być znacznych rozmiarów.
4. Siły grawitacji są nieubłagane - piersi o miseczce D przy obwodzie pod piersiami 85 cm z pewnością się nie oprą grawitacji i z czasem będą opadały.
5. Z punktu widzenia bezpieczeństwa długoterminowego oraz biorąc pod uwagę pani oczekiwania mógłbym zaproponować kompromis: plastyka piersi z implantami, ale z założeniem niedużych implantów (powiększenie o jedną miseczkę);
6. W chirurgi plastycznej piersi - wielkość pooperacyjna miseczki nie jest gwarantowana.
7. Warunkiem niezbędnym kwalifikacji do zabiegu jest najpierw osobista konsultacja.
Więcej na temat chirurgii piersi jest na www.lembas.pl
Zapraszam


 (0)
   Skomentuj   
kinia83 kinia83
Gość IP: *.47.208.38
London, City of
Ilość postów: 24
Wysłać prywatną wiadomość
Odpowiedź na: Dr n. med. Lubomir Lembas

Witam wszystkich prosze o pomoc .....czy implanty trzeba wymieniac co 10 lat czy sa dozywotnie ?pozdrawiam


 (0)
   Skomentuj   
Dr Jerzy M. Chęciński Dr Jerzy M. Chęciński
platinum member Premium member IP: *.210.143.60
Chirurgia Plastyczna
Warszawa
Ilość postów: 1443  ( 38)

Odpowiedź na: kinia83

Witam,

na implanty firmy dają dożywotnią gwarancję. Z drugiej strony natomiast zalecają ich wymianę po 10 latach. Jest to tylko zalecenie, a nie bezwzględny wymóg. Zalecane jest przez onkologów kontrolne badanie rezonansem magnetycznym po 5 latach.
Pozdrawiam i zapraszam na ewentualną konsultację w celu omówienia szczegółów stanu miejscowego.

Dr Jerzy Chęciński
Specjalista Chirurgii Plastycznej

Gabinet Chirurgii Plastycznej
dr Jerzy Chęciński
ul. Kazimierzowska 43
02-572 Warszawa
tel. 22 848 71 15
mobil: 604 460 744
e-mail: kontakt@drchecinski.pl
www.drchecinski.pl


 (0)
   Skomentuj   
Przepraszamy, ale ta dyskusja została zamknięta. Nie można tutaj zamieszczać więcej wiadomości.

Rozpocznij nową dyskusję w temacie Powiększanie piersi (Augmentacja).
Gold & Platinum Partner