• 1 odpowiedzi
  • 3 Lubię to

MENTOR® implanty piersiowe

Dodaj opinię
P.A.D. TECHNOLOGIES

Kontakt z nami

Rekomendacje (24)

Podziel się swoimi doświadczeniami

Masz doświadczenie z produktem 1? Napisz swoją opinię i pomóż innym w podjęciu decyzji.


Obserwuj nas

Obserwuj nas na portalu, a nie przeoczysz żadnych nowości powiązanych z tym tematem.

Mentor 

Doświadczenia pacjentów MENTOR® implanty piersiowe

Wszystkie rekomendacje

Profil - P.A.D. TECHNOLOGIES

Motto:

Razem Tworzymy Piękno

P.A.D.Technologies Ltd.

Firma P.A.D Technologies Ltd Sp. z o.o. założona w 1993 roku zaopatruje polski rynek chirurgii plastycznej i medycyny estetycznej w produkty i materiały medyczne o najwyższej jakości, potwierdzonej polskimi i europejskimi certyfikatami bezpieczeństwa.
Personel naszej firmy, przeszkolony w zakresie stosowania wszystkich oferowanych produktów, jest cały czas do Państwa dyspozycji i udzieli Państwu wyczerpujących odpowiedzi na wszelkie pytania związane z oferowanym przez nas produktami.

Mentor® - jeden z czołowych producentów najwyższej jakości implantów piersiowych na świecie.

Implanty piersiowe wypełnione żelem są wytwarzane z silikonu medycznego w certyfikowanych fabrykach. Zaprojektowane są tak, aby spełniały wszelkie stosowne wymogi w zakresie jakości, bezpieczeństwa oraz standardów produkcji. Mentor® jest jednym z zaledwie trzech producentów implantów piersiowych, posiadających zgodę wydaną przez Amerykański Urząd ds. Żywności i Leków (USFDA), które są w sprzedaży w Stanach Zjednoczonych.
W firmie Mentor® dokładają wszelkich starań, aby ich produkty były bezpieczne, oferowały wysoką jakość i były zaprojektowane w sposób, który pozwala osiągnąć jak najlepszy efekt zabiegów estetycznych i rekonstrukcyjnych piersi.

Nasze zdjęcia

Pokaż więcej Pokaż mniej

Forum

Obserwuj nas na portalu, a nie przeoczysz żadnych nowości powiązanych z tym tematem.

Mentor 

Czy moje piersi jeszcze się zmienią? Lifting z implantami

Hope
  • 1 odpowiedzi
  • 2 Lubię to
Czy moje piersi jeszcze się zmienią...? Jestem po liftingu i powiększeniu piersi mentor high profile xtra 365cc projekcja 5,5 cm, szerokość 11,4 cm, wzrost 168 cm, waga 65 kg, mój rozmiar wyjściowy to 75D, teraz wychodzi 75H... Nie jestem zadowolona z zabiegu, piersi nie są tak okrągłe jak chciałam. Myślę, że implant jest za mały, czuje jakby mi latał po klatce piersiowej... lekarz powiedział, że to i tak duży implant w stosunki do mojej budowy ciała... Myślę, że jednak spokojnie mogłabym mieć o wiele większy... moje piersi po zabiegu nie są takie jędrne jak oczekiwałam, są takie jakby naturalne... do tego jeszcze lewa pierś jest większa i dolna blizna niestety nachodzi mi na nią... dodam, że jestem 2 miesiące po zabiegu... czy coś się jeszcze zmieni w ich wyglądzie? Zrobią się pełniejsze? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Więcej 
AniaS
  • 19 odpowiedzi
Czemu poligech a nie np mentory?
Kiciaa
  • 50 odpowiedzi
  • 17 Lubię to
Mam 295ml mentor xtra. Chciałabym przynajmniej jeszcze raz tyle.

Kłucie po powiększaniu piersi

Patka9889
  • 14 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
Witam. Mam pytanie do Pan po zabiegu powiększania piersi oraz do lekarzy specjalistow. 4 dni temu miałam operacje powiększenia piersi implantem mentor 350ml pod mięsień. Bólu piersi niema. Bardzo dobrze się czuje prócz tego że w prawej piersi że strony mostka mocno mnie kluje przy oddychaniu i ruchach prawej ręki nawet tych najmniejszych. Czy jest to normalne? (rozmawiałam że swoim lekarzem, lecz chciałbym także znać opinie innych) Więcej 

Kiedy widoczny będzie efekt operacji powiększenia piersi?

izabela
  • 63 odpowiedzi
  • 4 Lubię to
Witam , jestem 9 tygodnie po operacji powiekszenia biustu implantami anatomicznymi mentor 300, czuje ciagle duzy dyskomfort w zyciu codziennym, uwazam ze piersi nie sa symetryczne jak sie spodziewalam, do tego po 7 tyg pojawily sie faaldy wyczuwalne i teraz tez widoczne, duzo schudlam i stracilam mase miesniowa, bylam osoba bardzo wysportowana przed, szczerze mowiac jestem zaniepokojona czy bede zadowolona z efektu, nie wiem jak dllugo mam jeszcze czekac na wymarzony efekt i powrot do zycia normalnego, wizyta kontrolna za 3-4 tyg, chirurg kaze czekac narazie, a ja juz zle spie w nocy Więcej 
Agaciorka93
  • 66 odpowiedzi
  • 20 Lubię to
Nie jest do konca tak jak mowisz.
Ja mam implanty pod miesniem i juz przed operacja zostalam poinformowana ze przy pochyleniu implant bedzie wyczuwalny i pofalowany, mam mentory i implant ktory byl jako pokazowy tez wlasnie byl pofaldowany, gdyz nie jest on wypelniony w 100% wiec jest taki luzny. Oczywiscie pewnie niektore implanty teho efektu nie daja bo sa np twardsze albo wlasnie bardziej wypelnione
Eweleczka90
  • 9 odpowiedzi
  • 2 Lubię to
Doktor doradzil mi 250ml UHP lub 275ml UHP. Bylam u dwóch różnych lekarzy i na każdej konsultacji doradzono mi te same implanty. Ostatecznie wybrałam 325ml xtra mentor. Doktor stwierdził że mogę mieć też te 365ml ale mam cienka skore i byloby widac marszczenie. Nie chcialam ryzykowac. Sugerowała się opinią dwóch lekarzy i mam 325ml. Jestem 5 dobę po zabiegu boli jak bolalo na początku.

Implanty piersi a anaplastyczny chłoniak wielkokomórkowy (ALCL)

rasberry123
  • 10 odpowiedzi
Witam,
chciałabym zapytac co sądzicie o ostatnich doniesieniach odnośnie związku pomiędzy implantami teksturowanymi a ALCL. Doktor mi dobrał mentor xtra...teksturowane, nie zaproponowała gładkich i nie mówiła nic o ALCL. Po zapoznaniu się z tym zaczęłam trochę panikować.
Czy te xtra są bezpieczniejsze i nie ma znaczenia ich „powierzchnia”, czy może lepiej wybrać gładkie? Więcej 

Brak omawianych efektów operacji

Foxyvfire
  • 9 odpowiedzi
  • 3 Lubię to
Drodzy,
W kwietniu przeszłam wymarzony zabieg powiększania piersi. Moim celem i impulsem do wykonania operacji była chęć podniesienia piersi i nadania im okrągłego kształtu. Rozumiem, że idealny rezultat zabiegu to taki, który daje efekt zbliżony do naturalnego oraz fakt, że pewne cechy osobnicze determinują jego finalny wynik. Mi jednak, co podkreslalam wielokrotnie zalezalo na efekcie mocno sztucznym. Na okrągłych poniesionych piersiach. Prosiłam również o to, żeby zajmowaly możliwie największy obszar klatki piersiowej I nie wystawaly mocno do przodu - implant o jak najszerszej podstawie i niskim lub średnim profilu. Dostałam implant wysoki. Biust miał się podnieść niestety dwa miesiące po operacji wsadzam pod caly palec. Implant ma też niewielka średnicę i lata po całym biuście. Moje pytanie - czy jest sens robienia cięcia wokół otoczki dla naciągniecia skóry i nadania piersiom chociaż odrobinę bliższego do omawianego kształtu? Z jednej strony cieszę się, że operacja udała się pod kątem braku powikłań i biust na pewno jest lepszy niż był z drugiej nie umiem się oklamywac, że jest super i tym samym cieszyć efektem. Robić te otoczki? Wymienić implant? Dać sobie spokój? Implant miał wypełniać górę piersi i nadać jej okrągły kształt, a tego efektu brak 🙁 Więcej 
Monika
  • 20 odpowiedzi
  • 5 Lubię to
Też mam ten dylemat czy robić podciągnięcie wokół sutka czy wymienić implant na większy. Po operacji która była w styczniu mam niedosyt, spodziewałam się większego biustu. Teraz mam 420 ml średni profil anatomiczne mentory a wymiana byłaby na 620 wysoki profil anatomiczny. A jaki implant Ty masz ?

Zabiegi

Korekcja blizn
Modelowanie piersi (Lifting piersi, Mastopeksja)
   Powiększenie piersi z plastyką modelującą
Plastyczna rekonstrukcja piersi
Powiększanie piersi (Augmentacja)
Ubranka pooperacyjne

Pokaż więcej Pokaż mniej

Uwaga

  • Podane ceny są orientacyjne.
  • Skontaktuj się z lekarzem by uzyskać więcej informacji.

Artykuły

Kontakt z nami

Adresy

Adres
Belgijska 11 lok.9
02-511 Warszawa
Polska