Obwisłe i małe piersi

magda Gość

Obwisłe i małe piersi

magda  |  dolnośląskie
 |  dolnośląskie
Witam mam 28 lat i 2 dzieci, po córce zostały mi obwisłe piersi, których sie wstydze. Mój maż też mówi, ze mam małe piersi i zrobiły sie takie małe, chociaż nie karmiłam piersia córki, poniewaz miała kolki i od razu przeszłam na butelke. Chciałabym powiekszyc sobie piersi swoim tłuszczem z ud i posladków bo troszke go mam, jaka jest cena takiego zabiegu. A moze sa jakies domowe zabiegi, które mogłabym stosowac.
Specjaliści w Twojej okolicy
MUDr. Libor Polák Premium member
  • 1489 odpowiedzi
  • 18 Lubię to
MUDr. Libor Polák  |  Chirurgia Plastyczna, Ostrava, Frýdek-Místek, Brno, Hodonín
  • 1489 odpowiedzi
  • 18 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Ostrava, Frýdek-Místek, Brno, Hodonín
Dzieň dobry.
Powiekszenie piersi wlastnym tluszczem,ježeli jest to možliwe,kosztuje na mojej nowej klinice w Ostrawie 2200 Euro.
Do widzenia,
Libor Polák Dr.med.
specjalista chirurgii plastyctnej i estetycznej
plastika.polak@seznam.cz
+ 420 607 115 715
  • 1008 odpowiedzi
  • 94 Lubię to
Dr n. med. Lubomir Lembas  |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
  • 1008 odpowiedzi
  • 94 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
Witam,
przeszczep tłuszczu w piersi to dobra metoda korekty piersi - można uzyskać efekt powiększenia i uniesienia piersi. Wynik zabiegu jest nie do końca przewidywalny odnośnie ilości tłuszczu, który się wchłonie oraz czasu po jakim to się stanie. Zapraszam na konsultację - pokaże wtedy zdjęcia moich pacjentek przed i po różnym czasie po przeszczepie tłuszczu w piersi. Efekt liposukcji jest pewny. W mojej praktyce inwestycja w przeszczep tłuszczu w piersi zwykle nie przekracza 10 tys PLN. Więcej informacji na temat przeszczepu tłuszczu na stronie www.lembas.pl
Zapraszam
L. Lembas
dr Adam Kruk
dr Adam Kruk Basic member
  • 231 odpowiedzi
  • 3 Lubię to
dr Adam Kruk
dr Adam Kruk  |  Chirurgia Plastyczna, Poznań
  • 231 odpowiedzi
  • 3 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Poznań
Droga Magdo,

Piersi po porodzie i z wiekiem ulegają inwolucji i takim zmianom, o których Pani pisze.

Moim zdaniem i zdaniem większości rozsądnych chirurgów plastycznych nie powinno powiększać się piersi własnym tłuszczem. Podczas wchłaniania tłuszczu tworzą się mikro zwapnienia-zupełnie nie do odróżnienia od ogniska raka w obrazie usg lub mammografii. osobiście uważam, że należy wybierać metody bezpieczne, a dla urody nie warto narażać zdrowia. żel kwasu hialuronowego macrolane od kwietnia został również wycofany do powiększania piersi. Obecnie w XXI wieku-mimo od czasu do czasu tak złej prasy i co jakiś czas tylu afer-jedynym, skutecznym rozwiązaniem są implanty piersiowe-obecnie na rynku są jedynie trzy firmy mające gwarancje dożywotnią i certyfikat FDA i CE-Mentor, Allergan i Silimed.

Nie widziałem pani piersi-i być może jedynym rozwiązaniem jest tylko mastopeksja (podwieszenie) -natomiast jeśli uda się podciągnąć piersi na implantach-co byloby idealnym dla pani rozwiązaniem-polecam Silimed-bo są to jedyne implanty z najwyższym profilem, który zapewne byłby wskazany w pani przypadku. proszę o spokojne przemyślenie tematu i w razie lęków oddalenie fobii odnośnie implantów.

Biodra i uda-należy odessać za pomocą liposukcji laserowej skojarzonej z liposukcja wibracyjną. To umożliwi obkurczenie i wygładzenie skóry. Rozstępy, które zapewne powstały-nalezy usunąć przynajmniej częściowo dla Pani komfortu psychicznego.
( 40-85%) fraxelem CO2-ale to już inne zagadnienie.

proszę podesłać ew. dokumentacje medyczną i precyzyjniej odpowiem na pani pytania.

XXXXXXXXXXXXXXXX


pozdrawiam

dr adam kruk

specjalista chirurgii plastycznej, ogólnej i laserowej
Przepraszamy, ale ta dyskusja została zamknięta. Nie można tutaj zamieszczać więcej wiadomości.

Rozpocznij nową dyskusję w temacie Obwisłe piersi.