Botoks a tabletki nasenne

Botoks a tabletki nasenne

kitek22  |  Gość  |  małopolskie
  • 44 odpowiedzi
  • 9 Lubię to
Witam. 17 dni temu miałam podany botox 18 jednostek w lwia bruzdę . Mam lekkie zaburzenia widzenia . Okulista nic nie stwierdził oprócz przesuszonych źrenic . Od kilku dni nie mogę spac , bo denerwuje się ze objawy ciężkiego wzroku nie mina . Czy mogę zażyc teraz jakieś leki nasenne?
BONA DEA  |  Premium member  |  Kraków
  • 152 odpowiedzi
  • 49 Lubię to
Dzień dobry,

Wszystkie niedogodne objawy po podaniu btx znikają najpóźniej po 6 tygodniach. Proszę się nie denerwować, dużą ulgę powinna Pani poczuć już szybko, ponieważ po ok. tygodniu bardzo zmniejszają się niedogodności. Oczywiście może Pani stosować leki nasenne. Najważniejsze - nie denerwować się, wszystko zniknie.

Z poważaniem
lek.med.Małgorzata Ornatowska
kitek22  |  Gość  |  małopolskie
  • 44 odpowiedzi
  • 9 Lubię to
Dziekuje za odpowiedz
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2343 odpowiedzi
  • 217 Lubię to
Witam,

Tak, może Pani przyjmować leki na sen.
Być może zadziałała grawitacja i botox mógł się przemieścić nieco niżej stąd te zaburzenia.
Powinny ustąpić po ok 4-6 tygodniach.

Pozdrawiam
Klinika Chęciński
Dr Barbara Parda-Glomska  |  Premium member  |  Medycyna Estetyczna  |  Warszawa
  • 40 odpowiedzi
  • 18 Lubię to
W mojej ocenie jak najbardziej ale proszę nie przedłużać terspii powyżej 3-4 tyg. W razie przewlekajacych się kłopotow ze snem wskazana konsultacja psychiatryczna
  • 1261 odpowiedzi
  • 293 Lubię to
Dzień dobry.
Te objawy, jak piszą inni Lekarze, powinny minąć.
Co do przyjmowania leków nasennych, skonsultowałbym się z Lekarzem wykonującym ten zabieg.
Pozdrawiam serdecznie.
dr n. med. Diana Kupczyńska  |  Premium member  |  Chirurgia Ogólna  |  Wrocław, Warszawa
  • 524 odpowiedzi
  • 60 Lubię to
Dzień dobry,
w kontekście wpływu na działanie toksyny botulinowej może Pani zażyć leki nasenne ( oba leki nie wchodzą w interakcje), jednak proszę o rozwagę i stosowanie jakichkolwiek leków, szczególnie nasennych, pod kontrolą lekarską. Efekt działania toksyny botulinowej jest przemijający, poprawę powinna Pani odczuwa już po 4-6 tygodniach. Proszę się nie martwić, toksyna botulinowa stosowana w medycynie estetycznej nie ma wpływu na wzrok. Z pozdrowieniami,
dr n. med. Diana Kupczyńska
lekarz medycyny estetyczne, flebolog
Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii Ars Estetica

Oddział we Wrocławiu
ul. Powstańców Śląskich 56a/2
tel. +  48 7... Pokaż 48 71 70 70  Telefon 993
mail: wroclaw@arsestetica.pl

Oddział w Warszawie
Al. Jerozolimskie 56C
tel. +  48 2... Pokaż 48 22 26 60  Telefon 876
mail: warszawa@arsestetica.pl

Więcej opinii na ten temat

Podobna problematyka

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy