Botox lub inny zabieg (mięsień okrężny ust)

Botox lub inny zabieg (mięsień okrężny ust)

Martli  |  Gość  |  wielkopolskie
  • 6 odpowiedzi
Witam, jakie są efekty uboczne wstrzyknięcia botoxu w mięsień okrężny ust ? Chodzi o miejsce obok kącików uśmiechając się ,tak jakby się napinają i mój uśmiech jest bardzo nieproporcjonalny przechodzi tak jak czarna linia a chciałabym aby przechodziła jak czerwona albo jest może jeszcze jakiś sposób na usunięcie mojego problemu
  • 1051 odpowiedzi
  • 239 Lubię to
Dzień dobry.
Ze zdjęć trudno powiedzieć, czy jest jakikolwiek problem. Czerwoną linią zaznaczony jest przebieg Pani naturalnych bruzd nosowo-wargowych, czarna linia nie wiem, co oznacza. Najlepiej osobiście poradzić się lekarza, który wykonywał zabieg.
Pozdrawiam serdecznie.
Ina54  |  Gość  |  mazowieckie
  • 1070 odpowiedzi
  • 410 Lubię to
Nie przesadzasz?
Martli  |  Gość  |  wielkopolskie
  • 6 odpowiedzi
Założyłam wątek prosząc o poradę czy opinie bo nie rozumiem ?

Odpowiedź na: Martli

Ina54  |  Gość  |  mazowieckie
  • 1070 odpowiedzi
  • 410 Lubię to
No właśnie większość nie rozumie o co Tobie chodzi, myślą, że miałaś już podany botoks a ja w ogóle nie rozumiem czemu masz problem. 2 czy 3 mm dalej czy bliżej załamanie skóry przy uśmiechu to żadna różnica. Masz normalny uśmiech i lepiej przy tym nie majstrować.

Odpowiedź na: Ina54

Martli  |  Gość  |  wielkopolskie
  • 6 odpowiedzi
Skoro dla ciebie nie jest to problem to proszę grzecznie o opuszczenie mojego wątku i zaprzestanie komentowania bo ja problem widzę i niezbyt obchodzi mnie opinia twoja

Odpowiedź na: Martli

Ina54  |  Gość  |  mazowieckie
  • 1070 odpowiedzi
  • 410 Lubię to
Niby prosisz grzecznie a sama zachowujesz się niegrzecznie. Na forum a więc i na wątku założonym przez Ciebie mogą wypowiadać się wszyscy.
Pisząc, że nie widzę problemu chciałam Cię wesprzeć, dodać Ci wiary w siebie i dać do zrozumienia, że Twój problem jest tylko w Tobie, że inni go nie widzą i to jest prawda, bo lekarze też nie rozumieją gdzie jest problem np. "Ze zdjęć trudno powiedzieć, czy jest jakikolwiek problem" , inni nawet nie zrozumieli o co Tobie chodzi. Zdjęcia zamazałaś na czarno, nie masz zębów czy jak? Napisałaś post bardzo niejasno, niektórzy myślą, że miałaś już podany botoks.
Pisałam delikatnie, że przesadzasz, wyjaśniałam Ci jak inni to widzą a Ty jeszcze focha strzelasz
lek. med. Jacek Ściborowicz - MediVita  |  Premium member  |  Tarnów
  • 924 odpowiedzi
  • 91 Lubię to
Dzien dobry
Ogolna zasada jest taka ze botox w pierwszej kolejnosci bezpiecznie podaje sie w obszary 1/3 gornej twarzy
Dolne piętra twarzy lepiej modeluje sie kwasem hialuronowym
Pozdrawiam
Lek med Jacek Ściborowicz
Dr Marzena Majcherczyk-Skulimowska  |  Premium member  |  Chirurgia Ogólna  |  Łódź
  • 100 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
Szanowna Pani,
z Pani wypowiedzi nie wynika jednoznacznie w jakim celu wykonany był zabieg. Czy na granicy czeweni wargowej, żeby nieco ją wywinąć i stworzyć wrażenie pełniejszych ust? Czy też toksyna była podana w mm. obniżające kąty ust, żeby unieść kąciki ust? Zdjęcia niestety są nieczytelne. Jednakże w obu przypadkach dolegliwości powinny się zmniejszyć po kilku tygodniach.
Z poważaniem
Marzena Majcherczyk
Ina54  |  Gość  |  mazowieckie
  • 1070 odpowiedzi
  • 410 Lubię to
Autorka postu raczej nie miała jeszcze podanego botoksu. Pyta o skutki uboczne gdyby wstrzyknięto jej botoks,bo chce zmienić mimikę twarzy przy uśmiechaniu się i to tak minimalnie, że to chyba bez sensu.
Ja nie rozumiem w czym tu jest problem

Odpowiedź na: Ina54

Martli  |  Gość  |  wielkopolskie
  • 6 odpowiedzi
Pani nie rozumie a dla mnie jest to kompleks dziękuje A rozjaśnienie problemu aczkolwiek Pani uwagi są zbędne
BONA DEA  |  Premium member  |  Kraków
  • 137 odpowiedzi
  • 40 Lubię to
Witam Panią,
Obraz jest zamazany czarnym pisakiem i trudno jest cokolwiek powiedzieć. Temat jest trudny, ale nie niemożliwy. Konieczna jest ingerencja toksyną botulinową w m. okrężny ust. Co konkretnie należy zrobić, można określić widząc Pani mimikę.
Pozdrawiam serdecznie
lek. med. Małgorzata Ornatowska
Martli  |  Gość  |  wielkopolskie
  • 6 odpowiedzi
Czy są przeciwskazania do podania botoxu w mięsień okrężny ust ?
Dr Barbara Parda-Glomska  |  Premium member  |  Medycyna Estetyczna  |  Warszawa
  • 13 odpowiedzi
  • 6 Lubię to
Tylko i wyłacznie bezpośrednia ocena problemu przez lekarza, dr Parda
CME - Centrum Medycyny Estetycznej  |  Premium member  |  Chirurgia dziecięca  |  Świebodzice
  • 146 odpowiedzi
Zabieg taki wymaga dużej precyzji. Nie jest możliwe w jakikolwiek sposób ustalić teoretycznie co i jak powinno być zrobione. Jedyna możliwość to precyzyjne badanie fizykalne, wywiad, zabieg i co najmniej 2 kontrole po zabiegu.
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2303 odpowiedzi
  • 207 Lubię to
Witam,

Ubocznym skutkiem może być opadanie kącika ust. Ewentualnie można kąciki podnieść za pomocą kwasu hialuronowego.

Pozdrawiam
Klinika Chęciński
dr n. med. Diana Kupczyńska  |  Premium member  |  Wrocław, Warszawa
  • 498 odpowiedzi
  • 55 Lubię to
Dzień dobry,
doświadczony lekarz, przy określonych wskazaniach, może podać niewielką ilość toksyny botulinowej w mięsień okrężny ust. Ze względu na niewyraźne zdjęcia, ciężko powiedzieć, jaki zabieg będzie u Pani najbardziej optymalny, aby zredukować defekt, który Pani przeszkadza. Sugeruję konsultację z lekarzem medycyny estetycznej, celem oceny mimiki "na żywo" i przedyskutowania Pani oczekiwań i realnych możliwości korekty. Z pozdrowieniami,
dr n. med. Diana Kupczyńska
lekarz medycyny estetyczne, flebolog
Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii Ars Estetica

Oddział we Wrocławiu
ul. Powstańców Śląskich 56a/2
tel. +  48 7... Pokaż 48 71 70 70  Telefon 993
mail: wroclaw@arsestetica.pl

Oddział w Warszawie
Al. Jerozolimskie 56C
tel. +  48 2... Pokaż 48 22 26 60  Telefon 876
mail: warszawa@arsestetica.pl
dr n. med. Artur Sandelewski  |  Premium member  |  Chirurgia Ogólna  |  Jaworzno, Bielsko-Biała, Kraków
  • 142 odpowiedzi
  • 11 Lubię to
Witam Podanie toksyny botulinowej w mięsień okrężny ust nie spowoduje zmniejszenie widocznych bruzd nosowo-wargowych W tym przypadku należy rozważyć podanie kwasu hialuronowego

Więcej opinii na ten temat

Podobna problematyka

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy