Botox przy bielactwie i graves bassedow

Botox przy bielactwie i graves bassedow

Monia  |  Gość  |  Cardiff
  • 1 odpowiedzi
Witam 3 dni temu Mialam Botox na czyli I okolice oczu Pytalam kilka razy osoby wykonujacej zabieg czy usuniecie tarczycy jest przeciewskazaniem nie dodalam ze mam graves bassedov I bielactwo o czym przeczytalam pozniej ze nie mozna przy tych chorobach
Jakie mogą byc konsekwencje I czy muszą byc
Bardzo sie denerwuje Prosze o porade
  • 1051 odpowiedzi
  • 238 Lubię to
Dzień dobry.
Stało się - trudno - nie ma swoistego antidotum dla toksyny botulinowej. W kontekście wymienionych przez Panią chorób chodzi o jeszcze większe rozregulowanie Pani układu immunologicznego po podaniu toksyny, które, oczywiście, nie musi nastąpić (czego Pani życzę), ale może, stąd te przeciwskazania i ostrożność. Proszę pozostać w ścisłym kontakcie z lekarzem wykonującym zabieg (on za ten zabieg odpowiada, chociaż, z tego, co Pani pisze, nie udzieliła Pani rzetelnej informacji przedoperacyjnej, a więc za to ten lekarz nie odpowiada, tylko Pani). Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze.
Pozdrawiam.
dr n. med. Diana Kupczyńska  |  Premium member  |  Wrocław, Warszawa
  • 498 odpowiedzi
  • 55 Lubię to
Dzień dobry,
u osób obciążonych chorobami autoimmunologicznymi wszelkie zabiegi z zakresu medycyny estetycznej wykonujemy z dużą dozą ostrożności, po dokładnym poinformowaniu Pacjenta, jakie mogą być skutki uboczne - w tym zaostrzenie chorób przewlekłych. Jak napisał Pan Doktor Zoń, nie ma leku mogącego odwrócić działanie toksyny botulinowej, więc pozostaje Pani czekać, a w razie wystąpienia niepokojących objawów (np. gorączki, obrzęku, zgrubień w miejscu podania toksyny, wysypki itd.) należy natychmiast zgłosić się do lekarza, który wykonał zabieg. Cała sprawa może skończyć się bez żadnych powikłań, czego Pani życzę. Z pozdrowieniami,
dr n. med. Diana Kupczyńska
lekarz medycyny estetyczne, flebolog
Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii Ars Estetica

Oddział we Wrocławiu
ul. Powstańców Śląskich 56a/2
tel. +  48 7... Pokaż 48 71 70 70  Telefon 993
mail: wroclaw@arsestetica.pl

Oddział w Warszawie
Al. Jerozolimskie 56C
tel. +  48 2... Pokaż 48 22 26 60  Telefon 876
mail: warszawa@arsestetica.pl
BONA DEA  |  Premium member  |  Kraków
  • 137 odpowiedzi
  • 40 Lubię to
Witam,
Proszę się nie denerwować, nie będzie żadnych konsekwencji. Na przyszłość proszę jednak zgłaszać to lekarzowi, bo Pani schorzenie wymaga podawania niższych dawek.
Pozdrawiam
lek. med. Małgorzata Ornatowska
Monia  |  Gość  |  Cardiff
  • 1 odpowiedzi
Dziekuje bardzo 😊 strasznie sie martwilam
ClinicForYou  |  Premium member  |  Wrocław
  • 279 odpowiedzi
  • 35 Lubię to
Witam,
Odradzamy wszelkie zabiegi z zakresu medycyny estetycznej u osób obciążonych chorobami autoimmunologicznymi, ponieważ wiąże się to z ryzykiem rozregulowania Pani układu immunologicznego oraz zaostrzeniu chorób przewlekłych. Niestety nie ma leku mogącego odwrócić działanie toksyny botulinowej, więc pozostaje Pani czekać. Natomiast a w razie wystąpienia niepokojących objawów zalecamy natychmiastowy kontakt z lekarzem. Życzymy wszystkiego dobrego:)
ClinicForYou

Więcej opinii na ten temat

Podobna problematyka

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy