Ból ręki i piersi po pracy

Ból ręki i piersi po pracy

Kate  |  Gość  |  mazowieckie
  • 9 odpowiedzi
Proszę o poradę, mialam operacje powiększenia piersi 2.5 tyg temu, jestem kosmetologiem, po 2 tyg chciałam troszkę popracować i przyjęłam 3 klientki na paznokcie żelowe, natomiast ręczne opilowanie sporo mnie kosztowało bo chyba przeciązylam tą prawą stronę, czuję ciągłe pobolewanie mięśni prawej ręki aż do piersi, pierś nie jest cieplejsza, ani powiekszona więc mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, jak mogę sobie pomoc oprócz odpoczynku? I kiedy mogłabym wrócić do takiej pracy?
Kate  |  Gość  |  mazowieckie
  • 9 odpowiedzi
Na domiar złego w prawej piersi coś chlupie:(
  • 1161 odpowiedzi
  • 265 Lubię to
Dzień dobry.
Wymienione przez Panią dolegliwości mogą być czymś normalnym w takim czasie po takiej operacji, ale nie muszą. Proszę się udać do lekarza operującego na konsultację.
Pozdrawiam serdecznie.
Kate  |  Gość  |  mazowieckie
  • 9 odpowiedzi
Panie Doktorze a jeśli przy pochyleniu w prawej piersi czuje poruszanie się implantu, to czy po 3tyg ma on jeszcze szansę na wrośnięcie w tkanki? Czy to juz oznacza za duzą kieszeń? Mój Dr stwierdził u mnie bardzo luźne tkanki

Odpowiedź na: Kate

  • 1161 odpowiedzi
  • 265 Lubię to
Dzień dobry.
Nie odpowiem na to pytanie, nie widząc Pani. Natomiast 3 tygodnie po operacji implant może być jeszcze mobilny, choć najczęściej już nie jest.
Pozdrawiam.
Dr Bartłomiej Zoń
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2326 odpowiedzi
  • 213 Lubię to
Witam,

Przede wszystkim należy ograniczyć ruchy w stawie barkowym, bo one są przyczyną podrażnienia blizn w mięśniach piersiowych.
Proponuje wrócić do pracy miesiąc po operacji.

Pozdrawiam
Klinika Chęciński
Kate  |  Gość  |  mazowieckie
  • 9 odpowiedzi
Panie Doktorze a jeśli przy pochyleniu w prawej piersi czuje poruszanie się implantu, to czy po 3tyg ma on jeszcze szansę na wrośnięcie w tkanki? Czy to juz oznacza za duzą kieszeń? Mój Dr stwierdził u mnie bardzo luźne tkanki

Odpowiedź na: Kate

Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2326 odpowiedzi
  • 213 Lubię to
Szanowna Pani,

Trudno wydać zdecydowaną opinię nie widząc pacjentki. Jest to jeszcze wczesny etap i procesy które się tworzą nie zawsze można jednoznacznie określić.
proponuję być w stałym kontakcie ze swoim lekarzem.

Pozdrawiam
Klinika Chęciński

Odpowiedź na: Dr Jerzy M. Chęciński

Kate  |  Gość  |  mazowieckie
  • 9 odpowiedzi
Dziekuje za odpowiedzi, bylam u Mojego Doktora, stwierdził, ze nic złego się nie dzieje,piersi są dość miękkie równe, Prawa nie odbiega od norm, a to że implant się porusza przy pochylaniu to normalne, czy to prawda? Ja czuję dyskomfort

Odpowiedź na: Kate

Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2326 odpowiedzi
  • 213 Lubię to
Witam,

Powiem raz jeszcze - trudno jest zdecydowanie odpowiedzieć - to uczucie poruszania się implantu na początku to normalne zjawisko , dlatego ważne jest noszenie stanika z pasem pooperacyjnego .
Jeśli ma Pani wątpliwości zapraszam na konsultację.

Pozdrawiam
ClinicForYou  |  Premium member  |  Wrocław
  • 329 odpowiedzi
  • 42 Lubię to
Witamy,
Biorąc pod uwagę opisane dolegliwości, nie wydaje nam się, żeby odbiegały od normy, zwłaszcza, że zabieg był wykonany tak niedawno. natomiast dla pewności zalecamy konsultację ze specjalistą.
Pozdrawiamy

Więcej opinii na ten temat

Powiększanie piersi (Augmentacja) - Powiązane videa

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy