Dwa miesiące po operacji - wyglad piersi

AnnaK Gość

Dwa miesiące po operacji - wyglad piersi

AnnaK  |  śląskie
 |  śląskie
Czy tak powinny wygladac piersi w 2 miesiace po zabiegu?
Specjaliści w Twojej okolicy
Dagkor  |  Nordrhein-Westfalen
 |  Nordrhein-Westfalen
Cierpliwosci, Piersi zmieniajä sie Do pöl roku od operacji... Wiem ze kazda z nas chce Piersi idealnych... Nie Wiem czy to w ogöle mozliwe... Ale daj im czas. Nie Jestem lekarzem Ale na Moje oko jeszcze jest opuchlizna. Czasem wyjsciowy wygläd Piersi uniemozliwia ich zmiané Tak Jak Same byly chcialy. Nawet najlepszy Chirurg Ma mozliwosci ograniczone naszä budowä anatomicznä. Pozdrawiam
Wiktoria  |  dolnośląskie
 |  dolnośląskie
To prawda piersi kształtują się do pół roku więc spokojnie.A piersi bardzo ładne ogólnie .Lewa piers wydaje mi sie ze jest opuchnięta.Jaki rozmiar implantu masz?
  • 2718 odpowiedzi
  • 165 Lubię to
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
  • 2718 odpowiedzi
  • 165 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
Witam ,

Jest wcześnie po operacji. Piersi mogą tak wyglądać , tym bardziej , że utrzymuje się jeszcze opuchlizna.

Pozdrawiam
Gabinet Chirurgii Plastycznej
dr Jerzy Chęciński
ul. Kazimierzowska 43
02-572 Warszawa
tel. 22 848 71 15
e-mail: kontakt@drchecinski.pl
www.drchecinski.pl
AnnaK Gość

Odpowiedź na: Dr Jerzy M. Chęciński

AnnaK  |  śląskie
 |  śląskie
uprzejmie dziękuję. W pakiecie operacyjnym powinna byc rowniez konsultacja z psychologiem. Przeklamany obraz łagodnej rekonwalescencji, jaki jest opisywany w internecie, do tego zalaczane idealne zdjęcia piersi powoduja, ze pacjentki oczekują rewelacyjnych efektów już po zdjęciu opatrunkow. Ja niestety jeszcze nie jestem zadowolona, tym bardziej, ze na piersi wyczulam zgrubienie (guzek). Na nieszczęście podwójny stres.
  • 2718 odpowiedzi
  • 165 Lubię to

Odpowiedź na: AnnaK

Dr Jerzy M. Chęciński  |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
  • 2718 odpowiedzi
  • 165 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
Szanowna Pani,

Problemy o których Pani mówi mogą się pojawiać , ponieważ cały czas trwa przebudowa blizny nie tylko powierzchniowej , ale i wewnątrz tkankowej ( 6 miesięcy ).
Blizna może powodować nawet dolegliwości przy zmianach pogody.

Pozdrawiam
Gabinet Chirurgii Plastycznej
dr Jerzy Chęciński
ul. Kazimierzowska 43
02-572 Warszawa
tel. 22 848 71 15
e-mail: kontakt@drchecinski.pl
www.drchecinski.pl
AnnaK Gość

Odpowiedź na: Dr Jerzy M. Chęciński

AnnaK  |  śląskie
 |  śląskie
Panie Doktorze, jeśli wygląd piersi się nie zmieni to jakie jest rozwiązanie? Jedna pierś jest optycznie mniejsza, po ubraniu biustonosza i bluzki nie widać różnicy w wielkości. Zastanawiam się czy większy implant w prawej piersi ma sens, jeśli wysokość piersi jest ta sama, a różnią się obojętnością. dla takiego efektu niestety niewarto bylo poddawac sie operacji, poniewaz wczesniej piersi byly mniejsze, ale nie wygladaly jak komplet piersi dwoch roznych osób. czy korekta cos pomoże? Czy może konieczny jest nowy zabieg?

Odpowiedź na: AnnaK

Malwina  |  mazowieckie
 |  mazowieckie
Ja jestem w bardzo podobnej sytuacji. Moj problem jest taki sam :/

Odpowiedź na: AnnaK

Malwina  |  mazowieckie
 |  mazowieckie
Wiesz co, jak bylam na konsultacji ostatniej, to nie bylo to tak widoczne jak teraz, wiec nic mu nawet nie mowilam.
Julka Gość
Julka  |  śląskie
 |  śląskie
Ewidentnie ta prawa piers jest nizej a lewa wyzej i wydaje sie byc bardziej jedrna. Czy masz implanty pod miesien ?
AnnaK Gość
AnnaK  |  śląskie
 |  śląskie
Tak. Dokładnie mam takie samo zdanie.
AnnaK Gość
AnnaK  |  śląskie
 |  śląskie
Panie Doktorze, lewa pierś jest ułożona nisko i nie jest jedrna i jest mniejsza. Niestety, jestem pewna, ze samo nic z tym się nie zrobi. czy jest możliwe, ze jeden implant jest włożony glebiej? czy tak już musi zostać?
Przepraszamy, ale ta dyskusja została zamknięta. Nie można tutaj zamieszczać więcej wiadomości.

Rozpocznij nową dyskusję w temacie Powiększanie piersi (Augmentacja).

Transparentny Lekarz