Zapytaj specjalisty Rozwiąż Twoje wątpliwości!

Piersi po redukcji, a potem powiększeniu - czy można je "naprawić"?

Ola829150 · Utworzono: 12 wrz 2019 · Zaktualizowano: 13 wrz 2019

Potrzebuje opinii przeszlam zabieg redukcji piersi bo swoje mialam zbyt duze, niestery efekt koncowy wygladal bardzo zle, piersi obwisly brodawki zapadniete, dodam ze mialo zostac usuniete max 180 gr usunieto z jednej 285 z drugiej 315 ,udalam sie od chirurga zaznaczam ze do innego bo stracilam zaufanie po zabiegu do poprzedniego.Wyjscie jakie mi zaproponowano dla uratowania wygladu piersi to wlozenie impantu ktory skorygowal by zapadniete miejsca.Prosilam aby impalnt nie byl zbyt duzy albysmy nie osiagneli efektu sprzed redukcji czyli roz e/f w tej chwili jestem 6 mc po zabiegu niestety nie do konca impant pomogl bo miejsca zapadniete sa dalej ,piersi sa okropnie stozkowate nie ma szans aby nosic cokolwoek bez stanika a sam roz powrocil do pierowtnego czyli e/f.Jestem zalamana bo tak naprawde nie wiem co zrobic ,jest mi w nich najbardziej po prostu niekofortowo bo sa za duze wlozony impant 365 wysoki profil mentor a zaznaczalam wyraznie jeszcze w dniu operacji ze nie chce ponownie miec duzego biustu, pani doktor stwierdzila ze ma rozne implanety i jakis dopasuje.Nawet do konca nie widzialam co zostanie wlozone, rozumiem ze przypadek po redukcji mogl byc ciezki ale wydaje mi sie ze mozna bylo wlozyc mniejszy implant i zaprooponowac mi palstyke piersi jezeli skora byla zbyt wiotka . Czy w chwili obecnej jest mozliwe wyciagniecie tego implantu i wlozenie mniejszego wraz z zastosowaniem plastyki ? Prosze o wypowiedz najlepiej chiriurgow plsstykow badz osoby ktore spotkaly sie z tym samym.

2 odpowiedzi

Na wszystkie pytania odpowiedzi udzielili prawdziwi lekarze
  • ClinicForYou

    13 wrz 2019 ·

    275 odpowiedzi

    Witam serdecznie!
    Istnieje mozliwosc wykonania takiej operacji , natomiast co mozna ''naprawic" okaze sie po szczegolowej konsultacji. Zapraszamy do bezplatnej konsultacji online. Prosze o kontakt na adres mailowy anna.malanda@clinicforyou.com
    Pozdrawiam,
    ClinicForYou
    Wroclaw

  • Dr Bartłomiej Zoń

    13 wrz 2019 ·

    925 odpowiedzi

    Dzień dobry.
    Teoretycznie istnieje możliwość takiej operacji, w praktyce decydują niezmiernie istotne szczegóły, które można ustalić tylko w czasie osobistej konsultacji, tym bardziej, że byłaby to już conajmniej trzecia operacja piersi.
    Pozdrawiam serdecznie i zapraszam.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.