Powiększanie „dużego” biustu

Powiększanie „dużego” biustu

Paula  |  Gość  |  śląskie
Witam serdecznie.
Chciałam zasięgnąć porady i poznać doświadczenia.
Jestem posiadaczką dosyć dużego naturalnego biustu - rozmiar D. Jednak kształt piersi i fakt, ze obwisają stanowi spory problem. Marzy mi sie piękny sterczący i twardy biust.
Pytanie brzmi następująco, czy duży biust kwalifikuje sie do powiększenia implantami? Oczywiście implanty małe.... proszę o opinie :) i z góry dziękuje
Sonya  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
Na pewno się kwalifikuje, ale jeśli mówisz, że dosyć obwisają, to być może potrzebny będzie lifting, lub większy implant. Najlepiej pójść bezpośrednio na konsultację, albo tutaj wstawić zdjęcie biustu, żeby chirurdzy mogli nieco ocenić ich stan.
  • 961 odpowiedzi
  • 214 Lubię to
Dzień dobry.
Jeżeli istnieje obwisłość piersi, to raczej jest niemożliwe zastosowanie tylko implantów silikonowych, trzeba zrobić w takiej sytuacji dwie operacje (razem lub osobno): podniesienie piersi i powiększenie implantami. Chociaż, jeśli Pani ma teraz rozmiar D, to zastanawiam się, czy w ogóle Pani potrzebuje implantów.
Pozdrawiam serdecznie.
dr. n. med. Kamil Pietrasik  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 206 odpowiedzi
  • 55 Lubię to
Szanowna Pani,
Bez zbadania PAni ciężko jest cokolwiek powiedzieć. Na podstawie Pani opisu wygląda na to, że ma Pani raczej wskazania do podniesienia piersi. Być może należałoby rozważać podniesienie i powiększenie piersi jednocześnie ale to jest możliwe do oceny tylko po zbadaniu Pani i przeprowadzeniu wizualizacji.
Zapraszam na konsultację
Klinika Wiatroszak - ESTmedica  |  Basic member  |  Wrocław, Legnica
  • 136 odpowiedzi
  • 20 Lubię to
Dzień dobry, z opisu przedstawionego przez Panią prawdopodobnie kwalifikuje się Pani do zabiegu redukcji piersi z implantem. Zabieg ma na celu zmniejszenie nadmiaru skóry, ewentualnie podniesienie otoczek sutkowych i wypełnienie przy użyciu implantów, jednak implant nie zawsze jest potrzebny.
Serdecznie zapraszam do kontaktu, podamy wtedy więcej szczegółów.
Pozdrawiam,
Barbara Marciniak
Klinika Wiatroszak
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2277 odpowiedzi
  • 199 Lubię to
Witam,

W zależności od budowy anatomicznej może przyjąć różne rozwiązania , ale bez konsultacji i zbadaniu stanu miejscowego nie da się podjąć jednoznacznej oceny.

Pozdrawiam
Klinika Chęciński
Dr n. med. Lubomir Lembas  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 1013 odpowiedzi
  • 198 Lubię to
Dzień dobry,
w przypadku miseczki c i więcej trudno jest uzyskać długoterminowe dobre wyniki korekty piersi implantami, nawet jeśli połączy się zabieg z plastyką piersi;
osobiście nie kwalifikuję do zabiegu z zastosowaniem implantów pacjentek z miseczką c lub więcej - w najlepiej rozumianym interesie pacjentek;
plastyka piersi oferuje możliwości korekty kształtu piersi dla pacjentek z miseczką c i więcej.
jeśli piersi miseczka d z czasem opadły na tyle że pacjentka oczekuje ich korekty chirurgicznej to powiększone jeszcze o masę implantów piersi będą miały jeszcze większa tendencję do opadania;
krótkoterminowe wyniki takich operacji mogą być kuszące, ale już po kilkunastu miesiącach mogą być rozczarowujące;
stosowanie dodatkowych ciał obcych w postaci siatek w celu powstrzymania sił grawitacji to dodatkowe ryzyko stosowania ciała obcego;
szeroki temat - trudny - na szczęście nie jest częsty

Więcej opinii na ten temat

Powiększanie piersi (Augmentacja) - Powiązane videa

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy