Przerwa (odstęp) między piersiami po powiększeniu

Przerwa (odstęp) między piersiami po powiększeniu

Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
2 stycznia mialam przeprowadzony zabieg powiększenia piersi. Implanty Mentor HP 275ml/300 ml. Wiem, że jestem świeżo po operacji, ale przerwa miedzy piersiami nie daje mi spokoju. Czy po ulozeniu sie piersi przerwa moze się zmniejszyć? Co może byc jej powodem ? Lekarz powiedział, że blizej nie mógł wszczepic implanty bo byly juz żebra, cieńka skóra.
Bajkabrawurka  |  Gość  |  warmińsko-mazurskie
  • 78 odpowiedzi
  • 36 Lubię to
Powodem moze byc Twoja anatomia ,tak jak powiedzial Ci Twoj operator :) nie mozna zrobic blizej piersi niz bodajze ok.3cm,bo moze dojsc do symastii(zlaczone piersi,okropne). druga sprawa,ze wszystko masz na maxa napiete i opuchniete a jak skonczy sie proces opadania i sie uloza zobaczysz jakie beda piekne 😍 przestan sie zadreczac i witamy w gronie zelek ✌
Bajkabrawurka  |  Gość  |  warmińsko-mazurskie
  • 78 odpowiedzi
  • 36 Lubię to
Jesli to nie klopot napisz jaka mialas wyjsciowke-obwod pod biustem,wzrost i wage,moze byc to pomocne innym dziewczynom, ktore wybiora implant taki jak Ty :) .

Odpowiedź na: Bajkabrawurka

Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
169 cm. 57 kg. 72cm obwód. Wyjściowka A. Dzieci z moich rodzynek wyssaly wszystko :(
Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
Oj tak zdecydowanie lepsza przerwa niż złączone piersi ! Żelki jaka ładna nazwa 😍
Sonya  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 271 odpowiedzi
  • 141 Lubię to
Przerwa między biustem to kwestia anatomii, ale nie masz się czym martwić, masz bardzo ładny biuścik :) a to dopiero kilka dni.
Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
Sonya dziękuję za otuche 😘
Judyciaa  |  Gość  |  małopolskie
  • 59 odpowiedzi
  • 19 Lubię to
U mnie niestety piersi z czasem były coraz dalej aż 5 cm przerwy :(
Ale u Ciebie jeszcze może być ładnie
Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
Judyciaa możesz pokazać?

Odpowiedź na: Dusia

Judyciaa  |  Gość  |  małopolskie
  • 59 odpowiedzi
  • 19 Lubię to
Już nie mam, usunęłam implanty 😊

Odpowiedź na: Judyciaa

Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
Judyciaa dlaczego ?

Odpowiedź na: Dusia

Judyciaa  |  Gość  |  małopolskie
  • 59 odpowiedzi
  • 19 Lubię to
Oj długa historia ale ogólnie mówiąc przez komplikacje i niezadowalający efekt. Nie podobały mi się, źle sie z nimi czułam. Do tego było bardzo „niewygodnie”.
Milena  |  Gość
  • 1 odpowiedzi
Witaj a ja mam pytanie jak cenowo to wszystko wyszło?
Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
17 tys
  • 1226 odpowiedzi
  • 282 Lubię to
Dzień dobry.
Ta odległość jest Pani cechą anatomiczną, i tak naprawdę chirurg ma niewielki, albo żaden, repertuar, aby to zmienić w czasie operacji. To się z czasem może samo zmienić, w związku z tym proszę pamiętać o noszeniu ściśle dopasowanego, specjalistycznego stanika modelującego z pasem.
Pozdrawiam serdecznie.
Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
Dziekuje Doktorze za informację. o jakim dokładnie staniku Doktor mówi. Zdjęcie lub model. Obecnie noszę typu sportowego - otrzymałam go po operacji.

Odpowiedź na: Dusia

  • 1226 odpowiedzi
  • 282 Lubię to
Dzień dobry.
Ja polecam moim pacjentkom noszenie specjalistycznego stanika pooperacyjnego z pasem zintegrowanym - na stronie firmy PAD Technologies znajdzie Pani sklep (bodajże Sklep Uroda) i tam są te staniki.
Pozdrawiam.
Dr Bartłomiej Zoń
Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
Rozumiem :( przykro mi ale mam nadzieję że teraz lepiej się czujesz ! Ściskam 😘
Judyciaa  |  Gość  |  małopolskie
  • 59 odpowiedzi
  • 19 Lubię to
Tak, teraz czuję się bardzo dobrze, dziękuję 😊
PannaMigotka  |  Gość  |  Stockholms lan
  • 74 odpowiedzi
  • 63 Lubię to
Ogólnie to mocno trzymam kciuki, żeby było lepiej, ale jestem realistką... sama miałam bardzo szeroki rozstaw piersi i znalazłam lekarza, który zarządził temu i powiedział wprost, że ten problem można rozwiązać jedynie odpowiednio wszczepionymi dużymi implantami... do tego od razu zaznaczył, że nie zgodzi się na implanty poniżej 400cc (w tej klinice robią tylko biustu i brzuchy więc bardzo dbają o renomę). Tuż po operacji moje piersi były bardzo blisko siebie (miłą zmiana), ale oczywiście po zejściu opuchlizny były nieco dalej (przy czym nadal wyglądają pięknie i są duuużo bliżej siebie).

Całkiem niedawno pisała na tym forum dziewczyna, że ma za małe implanty, które są za daleko od siebie i gdy zakłada bluzkę z bardzo wyciętym dekoldem, nawet nie widać że ma (zrobiony) biust...

Przy czym nie załamuj się - na razie Twój biust będzie się zmieniał z dnia na dzień, zejdzie niżej, będzie bardziej miękki i okrągły. Jak wszytko się umormuje, wtedy będziesz mogła obiektywnie ocenić rezultat operacji...

Powodzenia!
Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
Panna Migotka trzymaj mocno kciuki :) Nie chciałam większych implantów bo zwyczajnie podobają mi się bardziej mniejsze piersi. Oczywiście nie zero które miałam wcześniej:) W żadnym wypadku się nie załamuje :) bardziej liczę na opinie choć wiem że każdym przypadek jest bardzo indywidualny ale poczytać warto :) Mimo tej dużej odległości fajnie mieć wiejsze piersi ❤
Maja  |  Gość  |  śląskie
  • 84 odpowiedzi
  • 58 Lubię to
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Z doświadczenia wiem, że dopiero po wymianie implantów na większe mam zadowalający efekt tzn. piersi mi się łączą w każdym staniku i są naprawdę blisko siebie i to też nastąpiło jakiś czas po operacji, aż piersi stały się "ruchome". Także cierpliwości😉_
Klinika Wiatroszak - ESTmedica  |  Basic member  |  Wrocław, Legnica
  • 150 odpowiedzi
  • 22 Lubię to
Dzień dobry,
Przerwa może wynikać z budowy anatomicznej Pani piersi. Implanty należy umieścić w odpowiedniej odległości w trakcie zabiegu. Proszę dać sobie trochę czasu i pamiętać o noszeniu specjalnego biustonosza pozabiegowego. Jest to bardzo ważne w okresie rekonwalescencji. Z czasem piersi staną się bardziej "ruchome" i będą się inaczej układać.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia,
Pozdrawiam,
Klinika Wiatroszak.
Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Proszę o informację jaki biustonosz będzie najlepszy.

Odpowiedź na: Dusia

Angie  |  Gość  |  Stockholms lan
  • 95 odpowiedzi
  • 25 Lubię to
https://sklepuroda.pl/product-pol-291-Biustonosz-ze-zintegrowanym-pasem-napiersiowym.html Wklejam link ze staniczkiem co dr poleca☺️
giga  |  Gość  |  mazowieckie
  • 130 odpowiedzi
  • 22 Lubię to
Masz bardzo ładne piersi. Przerwa nie jest w ogóle za duża. Zbyt blisko siebie też nie ładnie wyglądają. Uważam, że jest bardzo dobrze
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2337 odpowiedzi
  • 216 Lubię to
Witam,

Szerokość rozstawu piersi może mieć najczęściej miejsce ze względu na budowę anatomiczną. W niektórych przypadkach zbyt bliskie umiejscowienie implantów może prowadzić do powstania zaburzenia tzw symmastii -zrostu obu piersi . Takie powikłanie wymaga ponownej operacji.
Ostateczną ocenę efektu końcowego można podać po upływie ok 6 miesięcy.

Pozdrawiam
Klinika Chęciński
Dusia  |  Gość
  • 24 odpowiedzi
  • 10 Lubię to
Dziękuję za odpowiedź:)
Dr n. med. Tadeusz Witwicki  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 445 odpowiedzi
  • 64 Lubię to
Dzień dobry,
Przerwa między piersiami wynosi u większości kobiet 3 cm. U niektórych osób znaczna grubość tkanki podskórnej może powodować zmniejszenie tego dystansu. Powiększając piersi implantami, chirurg nie może przekroczyć domostkowego przyczepu mięśnia piersiowego większego, pod który wkłada implant, gdyż może dojść do powikłania zwanego symastią, czyli jakby powstania jednej piersi. Popularny wygląd biustu prezentowanego w sukience koktajlowej jest efektem odpowiedniego biustonosza zbliżającego piersi do siebie. Można również zwiększyć grubość tkanki podskórnej w odcinku górno-przyśrodkowym piersi dokonując przeszczepu tkanki tłuszczowej, co optycznie zbliży piersi do siebie.
U osób chcących mieć piersi jak najbliżej wskazane jest użycie tzw. implantu o szerokiej podstawie, który wypełniając całą szerokość piersi, popycha tkankę podskórną ku linii środkowej ciała.
Pozdrawiam,
T.Witwicki
www.drwitwicki.pl
tel.  728 ... Pokaż 728 840 465  Telefon

Więcej opinii na ten temat

Powiększanie piersi (Augmentacja) - Powiązane videa

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy