Wgłębienie w piersi

Wgłębienie w piersi

Anka  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 5 odpowiedzi
Witam,
Miałam przeprowadzony zabieg powiększenia piersi implantami okrągłymi UHP 480 ml pod mięsień około roku temu. Jedyne co niepokoi mnie po zabiegu to wygląd (w szczególności) boków obu piersi. Dodam, że USG wyszło poprawnie.
Piersi wyglądają "idealnie" jedynie w pozycji leżącej.
Proszę o wyrażenie opinii odnośnie defektu i ewentualnych możliwości skorygowania.
Kasia1984  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 55 odpowiedzi
  • 11 Lubię to
Witam kiedy zauważyłaś takie wgłębienie? Czy nosisz stanik z fiszbina?
Kasia1984  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 55 odpowiedzi
  • 11 Lubię to
Witam jestem 1.5 msc po operacji i dziś założyłam stanik z fiszbinami. Niestety po jego zdjęciu na prawej piersi zrobiło się takie płaskie wklęsłoście. Lekarz kazał masować pierś i powinno pomoc. Bardzo mnie to martwi czy miał ktoś podobna sytuacje? Czy jest szansa ze implant wróci do swojego pierwotnego wyglądu? Bardzo proszę o pomoc i opinie lekarzy gdyż jestem załamana ze tak może zostać. Niestety nie wyglada to dobrze i bardzo mnie to martwi. Do tej chwili wszystko było ok wszystko ładnie się goiło byłam bardzo zadowolona ale dziś niestety ta deformacja mnie załamała

Odpowiedź na: Kasia1984

Kasia1984  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 55 odpowiedzi
  • 11 Lubię to
Ma szczęście w miarę się układa i mam nadzieje ze ozu się całkowicie. Tylko co dalej z tymi biustonoszami? Przecież nie jest całkowity zakaz fiszbin noszenia czy implant będzie się tak dokształcał?
Anka  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 5 odpowiedzi
Witam, tak nosze. Wydaje mi się, ze jest tak od początku. Może bezpośrednio po operacji było to mniej widoczne ze względu na obrzęk.

Odpowiedź na: Anka

Kasia1984  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 55 odpowiedzi
  • 11 Lubię to
A co lekarz na to tak raczej być nie powinno. Powinien się do tego odnieść

Odpowiedź na: Kasia1984

Anka  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 5 odpowiedzi
Na początku myślałam, ze się to unormuje, dałam sobie czas po zabiegu, ale niestety minęło już 8 miesięcy. Będę konsultować się z Panią doktor. A Ty moze spróbuj po prostu przestawić się chwilowo na stanik sportowy, ja w ten sposób sprawdzałam, czy nie jest to wynik stanika z fiszbinami.

Odpowiedź na: Anka

Kasia1984  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 55 odpowiedzi
  • 11 Lubię to
Daj znać co lekarz pow i się nie martw jeśli się jednak samo nie ułoży to napewno Ci to poprawi bo to napewno nie Twoja wina. Trzymam kciuki wszystko będzie dobrze

Odpowiedź na: Kasia1984

Anka  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 5 odpowiedzi
Dziękuje bardzo! Oczywiście dam znać.
Judyciaa  |  Gość  |  małopolskie
  • 59 odpowiedzi
  • 19 Lubię to
Na zdjęciu wyglada jakbyś miała efekt double bubble tzn twoja naturalna pierś jest na górze i nie całkiem zasłoniła implant. Tak jakby gruczoł obwisnął na implancie. Lekarze na pewno bardziej fachowo to opiszą ale jak wpiszesz w internet nazwę tego powikłania to na pewno znajdziesz opis i filmiki. Często zdarza się to kiedy pacjentka ma sporo swojej piersi.
Maja  |  Gość  |  śląskie
  • 88 odpowiedzi
  • 59 Lubię to
Dokładnie. Też mi to wygląda na efekt double bubble, ale najlepiej to skonsultować ze swoim lekarzem.
  • 1314 odpowiedzi
  • 307 Lubię to
Dzień dobry.
Być może jest to efekt "double bubble". Jest kilka możliwości operacyjnych poprawy/naprawy tej sytuacji, bardzo proszę porozmawiać o tym z lekarzem operującym.
Pozdrawiam serdecznie.
ClinicForYou  |  Premium member  |  Wrocław
  • 389 odpowiedzi
  • 51 Lubię to
Witam,
Patrząc na zdjęcia jest duże prawdopodobieństwo, że jest to właśnie efekt 'double bubble'. Niemniej jednak niezbędna jest konsultacja ze specjalistą. Natomiast istnieje kilka sposobów na operacyjne rozwiązanie problemu.
Pozdrawiamy serdecznie:)
Anka  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 5 odpowiedzi
Dziękuje za odpowiedz, mogę prosić o wypisanie sposobów rozwiązania takiego problemu?
Dr. med. Jaroslaw Tribull-Potapczuk  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Berlin
  • 946 odpowiedzi
  • 218 Lubię to
Coz (o ile na podstawie tego jednego zdjecia mozna sie wypowiedziec), wyglada to na klasyczny "double-bubble". Oczywiscie dla pewnosci diagnozy i dla oceny zaawansowania trzeba by zbadac i wykonac pare testow czynnosciowych, ale jak sie to potwierdzi, to na szczescie stoi z reguly w wiekszosci przypadkow kilka metod korekcji do wyboru.
Pozdrawiam
Dr. Tribull
Anka  |  Gość  |  kujawsko-pomorskie
  • 5 odpowiedzi
Dziękuje za odpowiedz, czy mogę prosić o podanie tych metod? Bardzo ciężko coś znaleźć na ten temat, a chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć przed spotkaniem z lekarzem, który mnie operował.

Odpowiedź na: Anka

Dr. med. Jaroslaw Tribull-Potapczuk  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Berlin
  • 946 odpowiedzi
  • 218 Lubię to
Tak, oczywiscie dobrze rozumiem Pani zyczenie, ale odpowiedz na forum musi sie ograniczac do kilku zdan, natomiast na wytlumaczenie tej sytuacji pacjentce potrzebujemy z reguly dobra godzine konsultacji. Z grubsza moge wymienic, ze w gre wchodza metody zarowno z pozostawieniem "starego" implantu, jak tez z jego wymiana, badz tez te zmiana lozy itp. W niektorych przypadkach wystarczy jeden zabieg a w niektorych trzeba robic dwa i to albo jednoczasowo, albo dla lepszego efektu koncowego czasowo rozlozone. Podczas konsultacji z reguly wieksza czesc z tych mozliwosci odpadnie a tylko pewna czesc pozostanie jako w danym przypadku realistyczna do wyboru. Ale jezeli, jak Pani tu podaje, idzie Pani do swojego chirurga, to przypuszczam, ze on to z pewnoscia tez wie i wszystko Pani wyjasni. Przede wszystkim w odroznieniu do mnie da Pani mu okazje osobistego zbadania, tak ze on bedzie mial do dyspozycji fakty, podczas gdy ja moge w takiej sytuacji przedstawiac tylko teoretyczne rozwazania. Mam nadzieje, ze chociaz troche Pani w dalszych decyzjach pomoglem.
Pozdrawiam
Dr. Tribull
dr. n. med. Kamil Pietrasik  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 249 odpowiedzi
  • 67 Lubię to
Szanowna Pani
Wyglada na zniekształcenie "double buble" . Korekcja tego zniekształcenia jest możliwa tylko chirurgicznie.
Wcześniej konieczna jest konsultacja przedoperacyjna.
Pozdrawiam serdecznie
Dr n med Kamil Pietrasik
specjalista chirurgii plastycznej
Dr n. med. Tadeusz Witwicki  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 454 odpowiedzi
  • 65 Lubię to
Dzień dobry,
Polecam zgłosić się do specjalisty, który wykonywał zabieg celem zgłoszenia Pani uwag.
Pozdrawiam,
T.Witwicki
www.drwitwicki.pl

Więcej opinii na ten temat

Powiększanie piersi (Augmentacja) - Powiązane videa

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy