Za małe implanty 395 ml

zasmi  |  Gość  |  Berlin
  • 8 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
Lekarz zrobił mi za małe implanty. Teraz żebym mogła się do nich ,,dopasować,, musiałabym schudnąć z 7 kilo żeby wyglądać normalnie jak człowiek z małymi piersiami. Co mam teraz zrobić? Ręce i nogi opadają. Nie chce znowu tej beznadziejnej operacji. Może będą komplikacje i tak bez końca. Poza tym nie dostanę urlopu. Mam implanty podmięśniowe 395ml Wyjściówka A80. Nosze teraz staniki B80 Wielka mi różnica. Może da się jakieś dodatkowe implanty doczepić u góry? Przeszczep tłuszczu nie wchodzi w grę bo to znika a ja nie lubię niekorzystnych zmian. Brawa dla wykonawcy ......ale co tu począć :( :( pomóżcie coś
Primavera  |  Gość
  • 95 odpowiedzi
  • 37 Lubię to
A jakieś zdjęcie przed i po? Ile jesteś po operacji?? Lekarz konsultował wcześniej z Tobą o rozmiarze implantów? Pozdrawiam ;)
zasmi  |  Gość  |  Berlin
  • 8 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
Lekarz nie zobaczywszy jeszcze biustu bez bielizny stwierdził że 350 albo 400 będzie najlepiej. Potem jak zobaczył bez to utwierdził się w przekonaniu. Teraz wiem ze chciał ułatwić sobie pracę bo większy implant to większy problem.(tak mi się wydaje) Wydałam na operację 6tys euro a jestem niezadowolona. Co teraz zrobić? Może tą sprawę należy zakończyć w sądzie? Albo zrobić 2 operacę :/ Niechże ktoś się wypowie co tu począć :( Fotki skołuję pod koniec tygodnia.
Primavera  |  Gość
  • 95 odpowiedzi
  • 37 Lubię to
Może najpierw spróbuj się z nim skontaktować i powiedziec swoich odczuciach. Za operacje płaciłas bardzo dużo :O Może uda się wykonać druga operacje. Ciężko ocenić bez zdjęć. Ile ważysz? Ile mas wzrostu? Jaki rozmiar miałaś przed operacja? Nie po to się ją robi, żeby potem być niezadowolonym :(((
zasmi  |  Gość  |  Berlin
  • 8 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
Mam 160 cm wzrostu 60 kg i biust B a chciałam C albo taki coby pasował proporcjonalnie do mojej sylwetki. Do lekarza napisałam na Estheticon ale nie odpisuje.... Będę go widziała w środę to powiem mu co o tym myślę. Bo mam u niego zabieg na oczy. Mam nadzieję że tego nie spaprze. ;( Gdybym miała czas poszłabym do innego lekarza. Uważam że dobry wygląd oznacza lepszą pracę i lepsze zarobki. Biust musi na siebie zarobić a tak to ,,z pustego i Salomon nie naleje,, (czekajcie na fotki w środę powinny być)

Odpowiedź na: zasmi

Primavera  |  Gość
  • 95 odpowiedzi
  • 37 Lubię to
Spróbuj przed środowa wizyta pójść do innego specjalisty, zapytaj, nie zaszkodzi.

Odpowiedź na: zasmi

Susi89  |  Gość  |  zachodniopomorskie
  • 28 odpowiedzi
  • 11 Lubię to
A gdzie robiłaś operacje biustu w de?

Odpowiedź na: Susi89

zasmi  |  Gość  |  Berlin
  • 8 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
tak w de
Dr. med. Jaroslaw Tribull-Potapczuk  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Berlin
  • 899 odpowiedzi
  • 200 Lubię to
Dziekuje za zapytanie.
Opisana historia wskazuje na to, ze jedna z przyczyn byla prawdopodobnie niedostateczna komunikacja miedzy pacjentem a chirurgiem. Moze nie zostalo Pani dokladnie wyjasnione, jaka anatomiczna sytuacja u Pani przed zabiegiem istniala i jakie byly realistyczne mozliwosci jej poprawienia. Prawie w kazdym przypadku istnieje kilka roznych rozwiazan zarowno co do sposobu powiekszenia, jak i tez co do wielkosci jak i rodzaju implantowi. W koncu porady to pacjent decyduje, na ktora wersje sie zgadza, a na ktora nie. Moze nie przedstawiono Pani tych wszyskich alternatyw. Najprosciej jest zawsze najpierw zwrocic sie na szczera rozmowe do swojego operatora (oczywiscie niezaleznie od tego moze sie Pani zglosic na porade takze do nas, aby zasiegnac "drugiej opinii").
Pozdrawiam
Dr. Tribull
zasmi  |  Gość  |  Berlin
  • 8 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
Została mi pokazana symulacja 3D w komputerze i wyglądało to tak jak zaraz po operacji jak miałam obrzęk. Wtedy byłam zadowolona. Chyba program komputerowy nie bierze pod uwagę efektu ostatecznego po zniknięciu opuchlizny. Jeśli nie dogadam się z moim operatorem. Przyjdę do pana o Poradę. Tylko proszę o namiary.

Odpowiedź na: zasmi

Dr. med. Jaroslaw Tribull-Potapczuk  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Berlin
  • 899 odpowiedzi
  • 200 Lubię to
Dziekuje za Pani reakcje.
Tzw. "Computerimaging" to jest tylko teoretyczne przesuwanie odpowiednich "Pixel" na ekranie, tak jak by sobie ten wymyslony program wyobrazal, czyli ma malo wspolnego z rzeczywistoscia. Poza tym Berufshaftpflichtversicherung (a to musi u nas w Niemczech kazdy chirurg plastyczny miec) nie pokrywa ubezpieczenia w przypadku stosowania Imaging, bo wtedy prawnie zmienia sie umowa z pacjentem automatycznie na tzw. "Werksvertrag", a taki typ umowy jest w lekarzom w Niemczech zabroniony (dozwolony jest jedynie tzw. "Dienstvertrag"). Moj gabinet znajduje sie na Kurfürstendamm 69 (U-bahn Adenauerplatz). Jezeli potrzebuje Pani Termin, to najlepiej napisac bezposrednio na "info@dr-tribull.de".
Pozdrawiam
Dr. Tribull
Malena  |  Gość  |  mazowieckie
Hej
Moze powinnas zgłosić reklamację? Wydajr mi się, ze niestety innej opcji niz kokejna operacja z większym implantem nie masz, ale na to trzeba chyba tez poczekac kilka msc. Najlepiej skontaktować się ze swoim operatorem w tej sprawie.
Przy takich proporcjach jak piszesz, powinnaś miec implant conajmniej 450cc...
zasmi  |  Gość  |  Berlin
  • 8 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
Pewnie masz rację. Ewidentnie mam za mały biust. Ciekawe tylko czy wogóle coś takiego jak reklamacja w chirurgi plastycznej istnieje. Pewnie zostaje tylko sąd albo bulenie kolejnych 6 tysi w euro. A co oznacza ,,cc,, Bo napisałaś 450cc z tym że nie wiem czym się różni 450 od 450cc ???
Katie  |  Gość  |  śląskie
  • 3 odpowiedzi
  • 2 Lubię to
Hej. Kiedy powiększyłas biust? Może za bardzo się przejmujesz bo na efekt końcowy trzeba poczekać,nawet pół roku. Dziwię się że nie jesteś zadowolona bo implant masz duży. Znajoma ma 375 i efekt jest ogromny w porównaniu z tym co miała.
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2251 odpowiedzi
  • 190 Lubię to
Dzień dobry,

Trudno doradzić nie widząc Pani . Jednak wydaje mi się, że lekarz proponując takie wymiary po zbadaniu uznał , że są odpowiednie dla Pani budowy .
Ostateczną opinie trudni wyrazić nie widząc Pani.

Pozdrawiam
Dr Jerzy Chęciński
Klinika Chęciński
zasmi  |  Gość  |  Berlin
  • 8 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
Jak już wspomniałam ,,Lekarz nie zobaczywszy jeszcze biustu bez bielizny stwierdził że 350 albo 400 będzie najlepiej.(dobrze to pamiętam bo w tej chwili chciałam już uciec z gabinetu) Potem jak zobaczył bez bielizny to utwierdził się w przekonaniu,,.Na moje nieszczęście bardzo dobrze to wszystko zamoncił i się zgodziłam.---Na codzień nosiłam bieliznę z push upem. Wnioskować tu można że już na wstępie popełnił on błąd, ponieważ nie można ocenić czegoś czego się nie widzi.

Odpowiedź na: zasmi

Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2251 odpowiedzi
  • 190 Lubię to
Witam,

trudno jest wypowiadać się na temat Pani opinii nie widząc przynajmniej Pani zdjęć przed i po operacji - wtedy można wstępnie ocenić , czy implanty zostały właściwie dobrane.

Pozdrawiam
Dr Jerzy Chęciński

Klinika Chęciński
Klinika Wiatroszak - ESTmedica  |  Basic member  |  Wrocław, Legnica
  • 139 odpowiedzi
  • 20 Lubię to
Dzień dobry,
To bardzo przykre,że zabieg nie spełnił Pani oczekiwań co wpływa negatywnie na Pani stan psychiczny.W takim przypadku nic się nie da zrobić .Jedynym rozwiązaniem jest wymiana implantów na większe.Proszę porozmawiać z Panem Doktorem który Panią operował .Być może wspólnie dojdziecie do jakiegoś konsensusu.Gdyby Pani chciała skorzystać z konsultacji w innej Klinice to serdecznie zapraszam do Kliniki Wiatroszak we Wrocławiu .Konsultacje mamy darmowe.Nr tel-XXXXXXXXX
Dagkor  |  Gość  |  Nordrhein-Westfalen
Z twoich podanych wymiaröw wyglada na to ze jestes podobnej budowy co ja. Mam 161 cm wzrostu waze 58 kg. Implanty okragle 365 cc- daly ze tak powiem zarabisty efekt. Mam pozadny kawal cyca ktöry do mnie pasuje😊stanik-65 f albo 65 g😊

Więcej opinii na ten temat

Powiększanie piersi (Augmentacja) - Powiązane videa

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy