O co chcesz zapytać?
0 / 200 (min. 20)

Wszystkie pytania - Estheticon.pl

Witam, 5 i pół roku po podaniu kwasu w usta na dolnej wardze nadal mam widoczne grudki, a na górnej zgrubienie. Boję się iść z tym do kogoś, żeby mi nie pogorszył. Zabieg niestety wykonywała kosmetyczka. Co to może być i co z tym zrobić? Dziękuję

dr Katarzyna Mudel

dr Katarzyna Mudel

Najlepsza odpowiedź

Prawdopodobnie opisywane grudki powstały wskutek nieprawidłowo podanej iniekcji kwasu hialuronowego. Aby to sprawdzić czy jest to zwłókniającym tkanka czy jeszcze grudka kwasu hialuronowego należałoby wykonać USG tej okolicy u doświadczonego lekarza a następnie spróbować to usunąć

1 odpowiedź czytaj więcej
Powtórna korekta czubka nosa Katarzyna31 1 cze 2021

Dzień dobry, jestem po korekcie czubka nosa, części chrzestnej. Obecnie po dwóch latach czubek nosa ucieka w prawo Korektabyła w 2018 r. Czy możliwa jest ponowna korekta tej części nosa? Jedna Pani doktor nie chciała się podjąć zabiegu. Czy możliwa jest ponowna korekta tej części nosa?

ClinicForYou

ClinicForYou

Najlepsza odpowiedź

Szanowna Pani, ponowna korekta nosa jest możliwa, jednak wymaga konsultacji z lekarzem. Po pierwszym zabiegu mogą powstawać zrosty i należy określić kondycję chrząstki. Podjęcie się takiego zabiegu to decyzja specjalisty. Pozdrawiamy i życzymy zdrowia, ClinicForYou

1 odpowiedź czytaj więcej
Krzywy uśmiech czy zgryz? KasiaNiewiedza 3 cze 2021

Witam! Z moim defektem zmagam się od dzieciństwa. Nie wiem, czy nie był ten defekt spowodowany wypadkiem na rowerze, gdy byłam 5-latką, czy jest on wrodzony. Załączam zdjęcia. Byłam raz u ortodonty, mówił, że zgryz mam równy, więc nie wiem, gdzie się z tym udać. Chciałabym mieć piękny uśmiech i nie być przez moją wadę przez ludzi wyśmiewana albo po prostu odrzucana. Gdy się uśmiecham, to automatycznie uśmiech jest asymetryczny. Proszę o opinie.

dr Katarzyna Mudel

dr Katarzyna Mudel

Najlepsza odpowiedź

Witam Pani Katarzyno, To co moge doradzić w Pani sprawie to udanie się do innego ortodonty, który zleci pogłębioną diagnostykę. Na podstawie zdjęcia, które Pani wysłała bardzo trudno jednoznacznie odpowiedzieć jaka jest przyczyna Pani problemu. Dodatkowo mogę zalecić konsultacje z neurologiem. Z wyrazami szacunku, Dr Katarzyna Mudel

1 odpowiedź czytaj więcej

Jestem 2 tyg. po zabiegu labioplastyki. Z obu stron szwy się rozeszły (nie zostały ponownie zaszyte). Opuchlizna i ból już przeszły, ale kiedy rozchylam wargi, widzę 2 głębokie rany. Rany zostały ostrzyknięte osoczem raz dla lepszego gojenia. Kolejna wizyta za tydzień. Lekarz uspokoja, że widocznie u mnie goi się to wolniej, że możliwa będzie korekta za kilka miesięcy. Smaruję rany maścią Argosulfan. Proszę o radę, nie rozumiem, dlaczego rany są takie głębokie, dlaczego wewnątrz.

Szanowna Pani Na zdjęciu zauważalne jest rozejście rany po operacji wykonanej techniką amputacji. Na chwilę obecną zastosowanie terapii z osoczem bogatopłytkowym to dobra decyzja. W przyszłości, jeżeli rozejście będzie Pani przeszkadzało będzie konieczność wykonania ponownego zaopatrzenia zabiegowego. W przypadku dalszych pytań, proszę o wiado ... czytaj więcej

3 odpowiedzi czytaj więcej

Witam, za miesiąc zaplanowany mam zabieg powiększenia piersi i zastanawiam się, czy przetoka okołoodbytnicza, którą mam już od ponad 7 lat i nie dokucza mi na co dzień (nie zdecydowałam się na zabieg), ma jakiś wpływ na planowane powiększenie piersi?

Brak odpowiedzi

Dzień dobry, jestem 5 tygodni po operacji. Blizna ładnie się goi, ale w miejscu cięcia i w okolicach brzucha jest jeszcze płyn pod skórą, lekko się przelewa, nie zbiera się go więcej, lecz za bardzo nie schodzi, martwi mnie to trochę, dlatego że w następnym tygodniu wracam już do pracy, nie jest spuchnięty nic nie boli, czy jakieś obkłady mogą pomóc? Pozdrawiam

dr n. med. Grzegorz Mocny

dr n. med. Grzegorz Mocny

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry. Najprawdopodobniej jest to treść surowicza. W zależności od ilości (ocena w badaniu lub usg) pozostawić do wchłonięcia albo nakłucie i ewakuacja. Z poważaniem Dr Grzegorz Mocny

4 odpowiedzi czytaj więcej

Czy posiadając wkładkę Mirena (która teoretycznie jest z tworzywa sztucznego) można poddawać się zabiegom z polem magnetycznym elektrycznym i ultradźwiękami w okolicach brzucha?

Brak odpowiedzi

Dzień dobry, czy można wykonać lipolizę iniekcyjną ud, a po tygodniu tę samą partię poddać kriolipolizie? Ile musi upłynąć czasu między tymi dwoma zabiegami na tę samą część ciała (uda)?

Witam Po lipolizie injekcyjnej musi upłynąć czas minimum 2 tyg na usuwanie rozbitego tłuszczu. Ważny jest w tym okresie odpowiedni drenaż ( endermologia, masaż chńską bańką) . Wcześniejsze stosowanie kriolipolizy będzie nakładaniem w czasie kolejnego rozbijania tkanki tłuszczowej.

1 odpowiedź czytaj więcej
Rozchodząca się rana po labioplastyce Mirabelka89
Użytkownik wyróżniony
1 cze 2021

Dzień dobry. Jestem 12 dni po zabiegu labioplastyki. Jestem generalnie zadowolona ale... W 5 dniu niestety rozeszła się rana z lewej strony, szwy się zbyt szybko rozpuściły. Dodatkowo Octanisepct mnie uczulił. Pani doktor ponownie zszyła ranę. 2 dni później znów się rozeszło. Pani doktor ściągnęła wszystkie szwy i od nowa zszyła ranę. Mam pytanie, czy mam czymś smarować ranę? Może jest jakaś pozycja, która będzie korzystniejsza i nie będzie powodowała takiego napięcia. Dziś jestem 4 dobę po szyciu i rana zaczęła krwawić 😓 Cały czas leżę, wstaje tylko na siku.🙈 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

Szanowna Pani Zauważale rozejście wymaga teraz ostrożnego traktowania oraz częstej higieny wraz z dezynfekcją. Konieczne jest podjęcie decyzji dotyczącej terminu ściągnięcia szwów. W przyszłości najprawdopodobniej będzie konieczność ponownego zaopatrzenia operacyjnego i szycia miejsca rozejścia. Jednak nie powinna Pani tego wykonywać w najbliższ ... czytaj więcej

2 odpowiedzi czytaj więcej

Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieją jakieś metody, aby włosy zaczeły rosnąć, jeśli od urodzenia nie posiada się włosów w jednym miejscu na głowie? Nie chodzi mi o przeszczep. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Dr Bartłomiej Zoń

Dr Bartłomiej Zoń

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry. Proponuję kontakt z renomowaną kliniką medycyny estetycznej - są dostępne specjalne preparaty i zabiegi pobudzające-stymulujące porost włosów. Pozdrawiam serdecznie. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

2 odpowiedzi czytaj więcej

2 tygodnie temu miałam wykonaną lipolizę iniekcyjną na udach. Po tygodniu zaczęły się dziwne objawy w jednej nodze - zaczęła drętwieć, mrowieć. Trwa już to tydzień i nie przestaje, najgorzej pośladek jest zdrętwiały. Co się mogło stać? Do jakiego specjalisty powinnam się udać?

Brak odpowiedzi

Po dwóch ciążach (pierwsza +40kg, druga +22kg) skóra na brzuchu bardzo obwisła. Bardzo się go wstydzę i chciałabym, żeby był bardziej napięty, jednakże prosiłabym o radę, czy można coś z tym zrobić metodami nieinwazyjnymi, czy pozostaje jedynie abdominoplastyka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Dr Bartłomiej Zoń

Dr Bartłomiej Zoń

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry. Jeśli chodzi o metody nieinwazyjne, to polecam kontakt z dużą, renomowaną kliniką medycyny estetycznej. Natomiast, warto w pierwszym kroku udać się z wizytą do Specjalisty Chirurga Plastyka - często bywa tak, że zabiegi nieinwazyjne są stratą czasu i pieniędzy w kontekście oczekiwań co do przyszłego wyglądu. Pozdrawiam serdecznie. Dr ... czytaj więcej

2 odpowiedzi czytaj więcej

Znajdź więcej pytań

Znajdź odpowiedzi pośród ponad 4.254 pytań, które zostały zadane na Estheticon.pl

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.