Kwas hialuronowy cofnieta broda

Kwas hialuronowy cofnieta broda

filipek2343  |  Gość  |  mazowieckie
  • 1 odpowiedzi
Witam, chciałbym się spytać czy jest możliwość wypełnienia cofniętej brody po przez użycie kwasu hialuronowego czy w tym w moim przypadku możliwy jest tylko implant
Dr Ewa Rybicka  |  Premium member  |  Medycyna Estetyczna  |  Warszawa
  • 547 odpowiedzi
  • 105 Lubię to
Tak, u Pana mozna wykonać zabieg korekcji brody kwasem hialuronowym.
Efekt powinien być zadowalający.
Pozdrawiam
Ewa Rybicka
filipek2343  |  Gość  |  mazowieckie
  • 1 odpowiedzi
jaka byłaby to ilość kwasu oraz jaki koszt? Oraz czy poprawiając podbródek poprawia sie asymetria żuchwy oraz policzków

Odpowiedź na: filipek2343

Dr Ewa Rybicka  |  Premium member  |  Medycyna Estetyczna  |  Warszawa
  • 547 odpowiedzi
  • 105 Lubię to
I tutaj zaczyna sie problem dotyczący konsultacji mailowej. Nie jestem w stanie odpowiedzieć czy potrzebne będzie 2 czy 3 ml. Policzków na pewno nie wymidelujemy podając kwas w okol brody. Ale być może potrzebny będzie w okol żuchwy.
Zapraszam na konsultacje.
Ewa Rybicka
Consensus med Instytut Piękna dr Jasiewicz  |  Basic member  |  Kraków
  • 38 odpowiedzi
  • 2 Lubię to
Dzień dobry,
w Pana przypadku możliwa jest korekta brody kwasem hialuronowym. Rezultaty zabiegów z użyciem kwasu hialuronowego są długotrwale, lecz nie permanentne. Dają tym samym wolność wyboru utrzymania lub zmiany osiągniętego efektu. Ilość preparatu potrzebna do korekty brody możliwa do określenia podczas konsultacji.
Zapraszamy,
Consensus med Instytut Piękna dr Jasiewicz
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Dr Iwona Radziejewska-Choma  |  Premium member  |  Warszawa
  • 372 odpowiedzi
  • 62 Lubię to
Witam
W Pana przypadku całkiem dobrze powinien sprawdzić się kwas hialuronowy. Trudna jest ocena ilości potrzebnego preparatu tylko na podstawie zdjęć. Wydaje mi się, że powinno wystarczyć podanie 2 ml kwasu. Najczęściej nie robi się tego podczas jednego zabiegu. Najczęściej pierwsze próbujemy wyrównać asymetrię, a po 2-3 tygodniach, jak kwas się "ułoży", można podać dodatkową ilość kwasu.
Pozdrawiam
Iwona Radziejewska
Dr n. med. Tadeusz Witwicki  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 407 odpowiedzi
  • 59 Lubię to
Witam, zdjęcie jest fragmentaryczne - utrudnia to niestety ocenę proporcji twarzy. Wypełniaczem lub nitkami można uzyskać dosyć znaczne wyeksponowanie brody, zatem implant byłby raczej ostatecznością.
Celem dobrania metody - konieczna konsultacja.
Pozdrawiam,
T.Witwicki
www.drwitwicki.pl
Więcej opinii na ten temat
Nieoperacyjny lifting twarzy
Kwas hialuronowy: Restylane, Juvederm, Surgiderm, Teosyal, Stylage, Matridex, Matridur
  Warto
Piszę co prawda dopiero teraz, ale to dlatego, że dwa tygodnie temu miałam u Pani Małgorzaty nieoperacyjny lifting twarz kwasem hialuronowym Ludzie mnie nie poznają i pytają jak to jest możliwe,... Więcej 

Zasięgnij opinii specjalisty w dziedzinie Kwas hialuronowy: Restylane, Juvederm, Surgiderm, Teosyal, Stylage, Matridex, Matridur

Dr Ewa Rybicka
Medycyna Estetyczna, Warszawa, 24 lat praktyki
13 rekomendacji

Powiązane videa

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy