Angina ropna a Kwas Hialuronowy

Angina ropna a Kwas Hialuronowy

Panika  |  Gość  |  mazowieckie
  • 6 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
Czy osoby z tendencjami do angin ropnych mogą bezpiecznie poddać się zabiegom wypełniania kwasem hialutonowym, czy lepiej wybrać inne preparaty (ew.jakie?)
  • 1019 odpowiedzi
  • 232 Lubię to
Dzień dobry.
Proszę uściślić, co znaczy tendencja do angin ropnych.
Co do wyboru preparatu, zależy to od tzw. ogólnego stanu zdrowia, miejsca, które chcemy wypełnić i od oczekiwań Pacjenta - efektu, jaki chcemy osiągnąć.
Pozdrawiam serdecznie.
Panika  |  Gość  |  mazowieckie
  • 6 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
miewam anginy corocznie.
Czasami nawet 2 razy w roku

Odpowiedź na: Panika

  • 1019 odpowiedzi
  • 232 Lubię to
Dzień dobry.
W takiej sytuacji, moim zdaniem, należałoby udać się do Laryngologa, skonsultować, w czasie konsultacji pobrać posiew z gardła i migdałków. W zależności od tych czynników dalsze postępowanie.
Pozdrawiam i pozostańmy w kontakcie.
Dr Bartłomiej Zoń
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2296 odpowiedzi
  • 204 Lubię to
Witam,

Jeśli aktualnie nie przechodzi Pani choroby , to zabieg kwasem hialuronowym jest możliwy.

Pozdrawiam
Klinika Chęciński
Panika  |  Gość  |  mazowieckie
  • 6 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
a czy angina ropna, która podejrzewam pojawi się w sezonie nie spowoduje biofilmu ?

Odpowiedź na: Panika

Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2296 odpowiedzi
  • 204 Lubię to
Witam,

proponuję udać się do laryngologa z Pani problemem.
Odpowiadając na Pani pytanie - taki zabieg można wykonać pod osłona antybiotyku.

Pozdrawiam
Klinika Chęciński
dr n. med. Diana Kupczyńska  |  Premium member  |  Wrocław, Warszawa
  • 495 odpowiedzi
  • 52 Lubię to
Dzień dobry,
przed każdym zabiegiem z zakresu medycyny estetycznej lekarz zbiera wywiad. Należy uściślić, co ma Pani na myśli, pisząc o tendencji do angin. Jeśli aktualnie nie ma żadnej aktywnej infekcji (tj. nie ma Pani objawów infekcji, chodzi regularnie do stomatologa itp.), zabieg zapewne można wykonać.Z pozdrowieniami,
lek. Diana Kupczyńska
lekarz medycyny estetyczne, flebolog
Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii Ars Estetica

Oddział we Wrocławiu
ul. Powstańców Śląskich 56a/2
tel. +  48 7... Pokaż 48 71 70 70  Telefon 993
mail: wroclaw@arsestetica.pl

Oddział w Warszawie
Al. Jerozolimskie 56C
tel. +  48 2... Pokaż 48 22 26 60  Telefon 876
mail: warszawa@arsestetica.pl
Dr Izabela Lenartowicz  |  Premium member  |  Medycyna Estetyczna  |  Katowice
  • 57 odpowiedzi
  • 2 Lubię to
Dzień dobry, zabieg można wykonać, jeśli Pacjent jest zdrowy.

Zasięgnij opinii specjalisty w dziedzinie Wypełnianie zmarszczek

Dr Ewa Rybicka
Medycyna Estetyczna, Warszawa, 25 lat praktyki
15 rekomendacji

Więcej opinii na ten temat

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy