Ina54
ef
Ina54
ef

Ina54

  • 221 odpowiedzi
  • 66 Lubię to

Ina54

Ina54 jest Przyjacielem Estheticon

Hessen, Niemcy
Członkiem od 09.03.2015 | Ostatnia aktywność 23.01.2017
  • 221 odpowiedzi
  • 66 Lubię to
   Wysłać prywatną wiadomość   
Prywatna wiadomość


Moja recenzja (2)

Moja recenzja

Ina54
ef

 |  Facelift, Lifting twarzy (podciąganie powłok twarzy)
Ina54
ef
 |    Warto , Cena ogółem: 5 700 zł

Jestem 2 tygodnie po zabiegu .Lekarze i pielęgniarki bardzo profesjonalni i sympatyczni , bardzo przyjazna klinika i bardzo dobre warunki. Zabieg standardowy,już teraz widzę,że nie będę miała widocznych blizn co miło mnie zaskoczyło. Lekarz bardzo szybko odpowiada na maile,udziela odpowiedzi na...

 2 Lubię to
Ina54
ef

 |  Korekcja powiek (Blepharoplastyka)
Ina54
ef
 |    Warto , Cena ogółem: 3 000 zł

Operacje plastyczne sa coraz bardziej popularne i decyduja sie na nie juz nie tylko gwiazdy filmowe,ale takze gospodynie domowe i wydawaloby sie ,ze powinny one byc coraz tansze,ale niestety,z roku na rok sa coraz drozsze a podanie w cenniku przez lekarza rzetelnej ceny graniczy z cudem. Bylam...

 3 Lubię to  |   9 Komentarzy
Forum (100)

Posty na Forum

Botoks - negatywny rezultat po operacji i co z nim zrobić?

Centymetr od oczodołu na czole jest absolutnie niedopuszczalny .To powoduje opuszczenie brwi i powiek nawet w niewielkiej dawce .Ja nad zewnętrzną częścią brwi mam dosłownie po takiej kreseczce (czytaj oczywiście ,zmarszczce) ,jak robiłam kurze łapki to poprosiłam aby lekarz "wygładził" mi te kreseczki ,lekarz chyba z 20 certyfikatami z medycyny estetycznej bez chwili zastanowienia wstrzyknął mi po 1 dawce tuż koło tych kresek czyli ok.1 cm.od brwi .Efekt był taki,że owszem ,kreski były zupełnie niewidoczne ,ale brwi i powieki opadły i chodziłam jak przydeptana kapciem .Ja nie miałam pojęcia jaki będzie efekt ,ale lekarz powinien wiedzieć ,tym bardziej ,że na kursie jest o tym mowa i Twój lekarz też powinien o tym wiedzieć.
Masz przykre doświadczenie ,ale nie rezygnuj w przyszłości z botoksu ,musisz tylko pytać lekarza gdzie zamierza wstrzyknąć botoks . Na czole tylko środkowa część czoła , koło brwi tylko lwia zmarszczka no i kurze łapki .
Sama musisz tego dopilnować.


U mnie zaczęło puszczać właśnie po 6 tygodniach ,ale pamiętaj ,że każdy organizm jest inny . Pociesz się tym ,że np.efekt źle podanego kwasu może utrzymywać się nawet 2 lata.
Na błędach człowiek się uczy , w przyszłości będziesz mądrzejsza , ciekawe tylko czy lekarz czegoś się nauczył ,mam nadzieję,że byłaś z tym u niego. Jak nie będzie wiedział ,że zrobił źle to dalej będzie robił takie buble.

Ciekawe ,że żaden lekarz nie wypowiedział się w Twojej sprawie . Kruk krukowi oka nie wydziobie?
Za to jak się pastwili nad babką,która sama sobie wstrzyknęła kwas ,jak to pisali ,że tylko fachowiec może to robić ,ale jak "fachowiec" spartaczy to cisza .

Botoks - negatywny rezultat po operacji i co z nim zrobić?

W czoło ok. , nad brwiami byłoby dobrze ,ale tylko po wewnętrznej stronie do likwidacji lwiej zmarszczki ,przy oczach minimum 1 cm.od krawędzi oczodołu do likwidacji kurzych łapek , miałaś je? a ciekawe co to znaczy mała dawka pod oczy ,w którym miejscu ?
Robił Ci to lekarz?
Jeśli wszystko będzie u Ciebie prawidłowo przebiegać to po 6 tygodniach może botoks zacząć odpuszczać ,ale do zaniknięcia efektu może upłynąć 3-4 miesiące.
Poruszaj mięśniami w miarę możliwości ,ale nie nagrzewaj .Były tu osoby ,które nagrzewały i masowały i miały później problemy z widzeniem , nie rób tego lepiej ,samo minie.

Lifting twarzy w wieku 66 lat po i dużym odchudzeniu

Powikłań nigdy nie można wykluczyć ,ale też trzeba być nastawionym pozytywnie.W Niemczech jest taka znana piosenkarka Andrea Berg , ma 50 kilka lat i miała typowe dla swojego wieku objawy starości czyli zmarszczki ,chomiki ,ale zawsze mówiła,że nigdy nie podda się operacji plastycznej ,bo ona jest dumna ze swoich zmarszczek aż tu nagle ta nieprawdziwa przecież duma , no bo z czego , prysła i Andrea wyszła na scenę wyglądając jak ..........27-latka .Kochana , wszystko do czasu ,jak koleżankom zaczną wisieć policzki,nie będą mogły patrzeć na swoje odbicie w lustrze to nawet nikomu nie przyznają się ,że poprawiły to i owo .Są oczywiście takie kobiety ,które w ogóle w jakikolwiek sposób nie dbają o siebie ,ale to ich problem. One potrafią tylko krytykować te ,które wyglądają lepiej od nich.
Trzymaj tak dalej , będzie dobrze .

Lifting twarzy w wieku 66 lat po i dużym odchudzeniu

Ale dlaczego Ty piszesz ciągle "w moim wieku" . Ja jestem od Ciebie niewiele młodsza a nigdy tak nie myślę ,czuję się dobrze ,nie mam żadnych chorób i nawet nie myślałam w ten sposób czy w moim wieku mogę zrobić lifting lub powieki , w końcu to nie są zabiegi dla nastolatek.Koleżanki mam tylko młodsze i bardzo młode ,bo te babcie wciąż na wszystko narzekające są strasznie nudne.
Myśl o sobie pozytywnie . Popatrz , chcesz zmienić swój wygląd ,chcesz starzeć się z godnością a to oznacza ,że już jesteś inna od kobiet w Twoim wieku a po zabiegach to pewnie sama siebie nie poznasz . Musisz zmienić również myślenie o sobie i być również młodą duchem.

Lifting twarzy w wieku 66 lat po i dużym odchudzeniu

Darla, nie mam wiedzy na temat ryzyka wykonywania operacji w starszym wieku ,ale to na pewno zależy od stanu zdrowie .Na konsultacji u lekarza wszystkiego się dowiesz .Lekarz przeprowadzi z Tobą wywiad i na tej podstawie podejmie decyzję .Jeśli nie masz poważnych przeciwwskazań to na pewno nie będzie problemu.
Po tak spektakularnym odchudzaniu w tym wieku jest normalne ,że pozostaje nadmiar skóry i pewnie będzie Ci to przeszkadzało.
Odnośnie powiek musisz sama zdecydować , być może trzeba będzie zrobić choćby dolne aby lifting dobrze wyglądał , bo przecież na twarzy też porządnie schudłaś .Żeby nie było tak ,że podciągnięta skóra będzie powodować nieładne zmarszczki pod oczami .

Lifting twarzy w wieku 66 lat po i dużym odchudzeniu

Niektórzy lekarze robią wszystko na raz ,ale ja miałam najpierw lifting a 2 dni później powieki.
Gojenie się zewnętrznych ran następuje bardzo szybko ,ale cała rekonwalescencja trwa w przypadku liftingu wiele miesięcy a w przypadku powiek 2-3 miesiące ,ale nie przerażaj się ,nikt nie ma o tym pojęcia, tylko Ty o tym wiesz.
Gojenie to bardzo indywidualna sprawa każdego z nas , ja 2 dni po zdjęciu szwów na powiekach i 1 dzień po zdjęciu szwów po liftingu zrobiłam makijaż ,pojechałam do koleżanki ,która wiedziała ,że robiłam zabieg i powiedziałam do niej ,pokaż mi gdzie mam blizny a ona nie była w stanie ich znaleźć .One oczywiście były ,ale chcę Ci na tym przykładzie pokazać ,że dość szybko można iść do ludzi i oni niczego nie zauważą.
Rany w środku ,obrzęki w przypadku powiek zagoiły się u mnie po 2 miesiącach a po liftingu po minimum pół roku ,ale pewne efekty uboczne w niewielkim stopniu nadal jeszcze czuję a jest to już prawie 8 miesięcy po zabiegu.
Masz rację ,należy Ci się teraz czas dla Ciebie , na pewno na to zasługujesz i jestem pewna ,że wszystkie koleżanki pękną z zazdrości .
Życzę Ci powodzenia , idź na całość .

Botoks - negatywny rezultat po operacji i co z nim zrobić?

Szkoda ,ze nie napisałaś gdzie konkretnie lekarz podał botoks ,ale z efektów ,które opisałaś wynika ,że w czoło i gdzieś jeszcze?
Botoks na pewno został wstrzyknięty zbyt blisko brwi i stąd opadnięcie brwi i ciężkość powiek.
Z opisanych na tym forum podobnych doświadczeń wynika ,że lepiej nie robić nic w celu osłabienia działania botoksu ,bo można narobić sobie gorszych problemów .Lepiej odczekaj aż samo przejdzie.

Lifting twarzy w wieku 66 lat po i dużym odchudzeniu

Przede wszystkim gratuluję Ci super efektów w odchudzaniu a lifting jak najbardziej można robić w Twoim wieku , w końcu jest on przeznaczony do korekty efektów starzenia się .Jeśli stan Twojego zdrowia pozwala na podanie narkozy to nie ma przeszkód .
Powinnaś też pomyśleć o korekcie powiek górnych i dolnych , jak już chcesz się odmłodzić to idź na całość .
Ja zrobiłam jedno i drugie i nie żałuję .Zabiegi zrobiłam w Czechach ,koszt za całość ok.9.000 zł

Operacja powiek dolnych - szukam lekarza Cieszyn, Ostrawa, Trzyniec

Jeśli chcesz zrobić zabieg w Trzńcu lub Ostrawie (klinika Kleopatra) to wpisz w google to co szukasz ,znajdziesz klinikę i możesz napisać przez formularz kontaktowy lub zadzwonić.Oni mówią tam po polsku .Koszt to ok.1.800 zł.Ja robiłam w Ostrawie
Do Ostrawy możesz też pisać przez Estheticon a znajdziesz klinikę zmieniając kraj.

Przeszczep tłuszczu do piersi

Czy jesteś pewna ,że to dobra decyzja , t.zn.przeszczep tłuszczu . Z tego co słyszałam to tłuszcz wcześniej lub pózniej wchłonie się i po efekcie.Może jednak lepiej implanty,odpowiednio dobrane też dają naturalny efekt.

Masaże, gimnastyka twarzy po wypełnieniu kwasem

To ,że wyczuwasz kwas to normalne .Gdy przestaniesz go wyczuwać ,to będzie znaczyło ,że go już nie ma .Oczywiście , ta wyczuwalność będzie stopniowo zanikać.To ,że efekt słaby to zapewne podane masz zbyt mało kwasu ,ale zawsze można dostrzyknąć.

Masaże, gimnastyka twarzy po wypełnieniu kwasem

Rozumiem , że wypełnienia kwasem zrobiłaś po raz pierwszy więc jeszcze nie wiesz jak długo u Ciebie utrzymuje się kwas . Jeżeli krótko to obwinisz o o to masaż twarzy , jeżeli długo to uznasz ,że masaż nie ma na to wpływu . Ja robiłabym wszystko to co do tej pory , bo takie codzienne zabiegi również mają wpływ na to jak wygląda twarz , musisz sama zobaczyć co dla Ciebie lepsze i jak to działa .
Ja w jednym miejscu chciałabym pozbyć się kwasu ,masuję to miejsce każdego dnia a kwas siedzi sobie w najlepsze już blisko 2 lata , tak więc największe znaczenie ma nasz organizm a nie masaże czy przegrzewanie tego miejsca.

Okrągła, płaska twarz - wyszczuplenie dolnych partii twarzy

Anno , nie trzeba być lekarzem aby mieć trochę wiedzy.Ja zadałam Ci tylko pytanie czy wiesz do czego służy i jak działa botoks ,bo z zadanego przez Ciebie pytania wynika ,że nie wiesz.Poczytaj trochę w internecie to będziesz wiedziała co to jest.Teraz są takie czasy,że możemy mieć wiedzę na każdy temat . Jeśli lekarz zaproponuje Ci jakąś metodę wymodelowania Twojej twarzy to również zobacz na czym to polega , im więcej wiesz na dany temat tym dla Ciebie lepiej .
Na forach wszyscy mówią sobie na "ty" , to nie jest przejaw braku szacunku czy kultury , taki zwyczaj .
Mam szczerą nadzieję ,że znajdziesz dla siebie dobre rozwiązanie.

Szybkie wchłanianie kwasu hialuronowego - jak zahamować?

To niestety indywidualna przypadłość Twojego organizmu . Możesz jeszcze poeksperymentować z innymi kwasami , może inne będą wchłaniać się szybciej , słyszałam ,że Stylage medium jest bardzo dobry ,ale być może u Ciebie będzie taki sam efekt.
Ci , którym lekarz oszpecił usta czekają czasami 2 lata na ustąpienie efektu a ci u , których efekt jest dobry to znika po miesiącu , złośliwość rzeczy martwych?

Masaże, gimnastyka twarzy po wypełnieniu kwasem

Szybkość wchłaniania się kwasu hialuronowego najbardziej uzależniona jest od indywidualnych predyspozycji naszego organizmu . Niektórzy nie robią nic a po miesiącu nie mają już śladu po kwasie .
Myślę ,że we wszystkim potrzebna jest doza zdrowego rozsądku ,bo jaki cel miałoby podawanie kwasu gdy potem resztę ciała kompletnie zaniedbujemy.
Na pewno saunę i rozgrzewające zabiegi trzeba sobie odpuścić ,ale nie rezygnować ze sportu , najwyżej kwas będzie trzymał miesiąc krócej a jeśli chcesz podtrzymać efekt to i tak będziesz musiała powtórzyć aplikację kwasu .

Najlepszy kwas hialuronowy do ust

Anno ,to prawda,że dużo zależy od naszego organizmu .Niektórzy tak mają ,że kwas szybko się wchłania.Kwas nie może być zbyt gęsty , bo możesz potem mieć widoczne grudy w ustach a sama wiesz,że skóra i tkanka ust są zupełnie inne niż twarz,ale próbuj różnych kwasów , może któryś utrzyma się dłużej.

Kwas podany w bruzdy nosowo-wargowe- bez efektu

Megan ,ja nie napisałam,że masz nie masować,napisałam abyś nie czekała z tym na wizytę u lekarza,bo rzeczywiście jest już trochę pózno na te masaże,ale masuj,może choć trochę to coś da .
Masz rację,że czasami pieniądze wyrzucone w błoto,też tak miałam,potem sama sobie robiłam kwasy,miałam je tam gdzie powinny być i w odpowiedniej ilości i o niebo taniej.

Nadmiar skóry na powiekach górnych i brak efektu po niciach PDO

renatko,przeczytałam jeszcze raz o Twoim problemie i przyznam,że jest to bardzo dziwne . Opadanie brwi i powiek następuje po nieprawidłowo podanym botoksie ,ale Ty piszesz ,że botoks miałaś podany 9 miesięcy temu a więc ten botoks już raczej nie działa.
Kwas hialuronowy z kolei podaje się nieraz w górną powiekę ,tuż pod brwiami i w brwi po to aby wygładzić powiekę i ją unieść i muszę Ci powiedzieć,że widziałam świetne efekty .Dlaczego lekarze zakładają,że opadły Ci powieki po kwasie?
Nie bój się odległości,to co wydasz na miejscu w swoim mieście ma się nijak do tego co wydasz w Czechach.Wynajmiesz sobie hotel po polskiej stronie na 6 dni czyli do zdjęcia szwów a potem zrobisz makijaż i wrócisz bez problemu do domu .Ja jechałam do Czech 1.200 km. , było warto.

Botox a opuchlizna po kwasie hialuronowym

Wszyscy piszą "prawidłowo podana botulina" nie spowoduje opadania powieki tylko nikt nie pisze co to znaczy prawidłowo a to znaczy zbyt blisko brwi co niestety też lekarzom się zdarza i to robią nawet na życzenie pacjentki,która np.chciała wygładzić zmarszczkę nad brwią,lekarz bez zastanowienia podał tam botoks a póżniej chodziła z opadniętą brwią i powieką, ale bądz dobrej myśli ,może poproś aby nie wstrzykiwał zbyt nisko.

Kwas podany w bruzdy nosowo-wargowe- bez efektu

Megan,ci profesjonalni,zaufani to jednak nie cudotwórcy.Pacjentki często same nie mają pojęcia jaki powinien być efekt i od razu po zabiegu nawet tu na tym forum pieją dosłownie z zachwytu jaki to lekarz cudowny,jakie piękne wyposażenie i kwiaty a tymczasem bardzo często kwas podany jest nie tam gdzie powinien a jeszcze często wytwarza się infekcja.Założę się,że kwas miałaś aplikowany szybciutko,bo lekarz musi też wykazać się rutyną i rzekomą fachowością a kończy się tak jak to opisałaś.
Nie czekaj na wizytę z masowaniem,bo właściwie to już jest za póżno,bo kwas jest już w fazie wiązania się z tkanką.
bezpośrednio po aplikacji kwasu lekarz powinien go ułożyć.To ,że czujesz zgrubienia to normalne,bo jak sama nazwa wskazuje , kwas to wypełniacz i gdybyś go nie czuła to znaczyłoby,że natychmiast się wchłonął i go nie ma .
Szkoda ,ze nie masz efektu jakiego oczekiwałaś no i szkoda pieniędzy.

Nadmiar skóry na powiekach górnych i brak efektu po niciach PDO

Odradzam Ci wszelkie zabiegi PLRXR czy za pomocą lasera frakcyjnego CO 2.Są to bardzo kosztowne zabiegi,które działają ok.2 lat , NIE WARTO je wykonywać . Chirurgiczna korekta powiek da trwały efekt i jest tańsza niż 1 zabieg PLEXR a tych zabiegów musisz zrobić kilka aby był ten krótkotrwały efekt ,ale na chirurgiczną korektę musisz wybrać  do Czech gdzie za korektę górnych powiek zapłacisz ok.1.200 zł , górne i dolne zrobisz za ok.3000 zł. Zabieg jest bardzo prosty,wykonywany w znieczuleniu miejscowym ,leczenie w sensie wygojenie szwów to nawet 1-2 tygodnie,ale cała rekonwalescencja trwa do nawet pół roku czego nie wiem czemu lekarze nie piszą o tym,ale niech Cię to nie wystraszy ,bo sprawa wygląda tak ,że szwy są jeszcze grube i zaczerwienione i ciągną,ale o tym wiesz tylko Ty .Makijaż wszystko tuszuje i ja np.7 dni po zabiegu zrobiłam przegląd wszystkich galerii i odwiedziłam wszystkich znajomych i nikt nawet nie zauważył,że coś miałam robione.
Powieki kształtują się jeszcze długo i nawet te defekty,które myślałam,że są jakimiś błędami związanymi z zabiegiem ,wszystkie znikły. Pisanie,że gojenie czy rekonwalescencja trwają 2-3 tygodnie jest wprowadzaniem pacjentek w błąd,bo one po tym czasie załamują się myśląc ,że oczy powinny być już piękne a nie są,na to potrzeba kilku miesięcy,minimum 2 miesięcy,ale warto.
Ile razy można robić korektę powiek? To nie jest tak,że można tylko 2 czy 3 razy,chodzi o to,że nie ma potrzeby robić to więcej razy.Jeżeli Ty jesteś po 40-tce to być może będziesz chciała to zrobić jeszcze raz,wątpię abyś chciała to zrobić po raz trzeci,ale jeśli będziesz chciała to nie będzie żadnych przeciwwskazań,chyba ,że zdrowotne.
Jeśli jesteś zainteresowana zrobieniem zabiegu w Czechach,pisz do mnie na priv , Polki jeżdżą tam teraz masowo ,zabieg mają zrobiony fachowo i tanio a do tego zapewniona jest troskliwa opieka.Mam kontakt z wieloma kobietami po tym zabiegu ,wszystkie są bardzo zadowolone.

Powiększanie penisa w Katowicach

A jednak miałam rację pisząc,że to subiektywne odczucia . Oczywiście ,mężczyzna może chcieć powiększenia penisa ,ale z wymiarów ,które podałeś nie wynika aby Twój był karzełkiem ,myślę,że to takie przeciętne wymiary a jak to mówią , nie wielkość acz figlarność się liczy a poza tym wiele kobiet boi się dużych penisów więc zastanów się czy warto .Lepiej znalezć partnerkę dla ,której rozmiar nie ma znaczenia a ważniejsze jest to co masz w głowie.
Lekarze zapewne wypowiedzą się jutro co do metody,bo dziś jeszcze weekend ,ale przemyśl to.

Zabieg się nie odbył ponieważ urządzenie zgłosiło błąd.

Ja rozumiem ,że chciałaś sobie ulżyć i coś sobie popisałaś na Tobie tylko znany temat ,ale gdy pisze się na forum i jeszcze może oczekuje się jakiejś reakcji to warto napisać o czym się pisze czyli jaki miałaś mieć zabieg ,jakim urządzeniem i gdzie a że osoba obsługująca nie chciała wykonać zabiegu urządzeniem ,które sygnalizowało błąd to bardzo rozsądne z jej stroby,Ty myślisz ,że lekarz to sam naprawia lasery? Żaden ,od tego jest specjalistyczny serwis.
Ty obsługujesz telewizor a gdy on zgłasza błąd to wzywasz fachowca,prawda?
Swoją drogą podziwiam tych ,którzy za 5.000 zł.wykonują zabieg laserowy ,który i tak nie daje trwałych efektów.

Powiększanie penisa w Katowicach

To bardzo drażliwa sprawa u wielu mężczyzn,ale wierz mi ,nie u wszystkich i spowodowana bardzo subiektywnymi odczuciami . Powinieneś jednak podać długość penisa ,bo jeśli chcesz porady to jest to ważne ze względu na różne metody zabiegów uzależnione właśnie od tego o ile trzeba powiększyć.
I tak skończy się na tym,że musisz udać się na bezpośrednią konsultację aby lekarz mógł ocenić jaki rodzaj zabiegu jest u Ciebie odpowiedni. 

Zaczęłam do niej

Ja dr.Radziejewską znam tylko z forum,ale też zauważyłam,że to bardzo rozsądna osoba a to o czym piszesz świadczy,że również uczciwa co nieczęsto się zdarza.

Botox na zmarszczki mimiczne

Jeśli myślisz ,że cena zabiegu ma coś wspólnego z fachowością to bardzo się mylisz . Ceny oferowane przez lekarzy powstają dosłownie z sufitu .Lekarze po prostu sami wymyślają cenę i opracowują cennik a jeszcze bywa tak ,że jednakowy zabieg dla każdego pacjenta ma różną cenę ,bo np.wymyślają zakresy . Oczywiście ,są różne warianty niektórych operacji ,ale to powinno być określone w cenniku i nie powinno być na zasadzie ,widzi mi się , a właśnie tak się dzieje.
Osławieni przez telewizję lekarze , uznawani przez wszystkich za wybitnych specjalistów , mający kilkuletnie kolejki robią takie buble , że pacjentki są zszokowane i nie dowierzają ,wszak oddały się w ręce fachowców o wielkiej renomie i bardzo im ufały.
Cena nigdy nie może być wyznacznikiem fachowości ,bo to ma się nijak do rzeczywistości.
Czescy chirurdzy w Czechach robią zabiegi bardzo tanio i ci sami chirurdzy wykonują takie same operacje w Polsce za polskie ceny ,bo w Polsce takie ceny wymyślono i wykonują to z taką samą fachowością.

Problem - opadające powieki, zmarszczki wokół ust

Konwalia ma rację,do wypełnienia bruzd i podniesienia policzków trzeba zastosować kwas hialuronowy ,zmarszczki wokół ust też można wypełnić kwasem tylko który lekarz to zrobi , powieki - tylko chirurgicznie ,w Czechach zrobisz to (górne) za ok.1200 zł a górne i dolne za 3.000 zł a może lifting za 6.000 zł.?
To wszystko co chciałabyś zrobić niewiele taniej Cię wyniesie albo tyle samo tyle ,że efekty znikną najdalej po 2 latach albo po roku.
Po mezoterapii cudów się nie spodziewaj.

Botox na zmarszczki mimiczne

To prosty zabieg a efekt nie jest uzależniony od wieku , od wieku na pewno uzależniona jest ilość i głębokość zmarszczek,ale chętnie dowiem się co u Ciebie będzie za 3 miesiące.Absolutnie nie warto przepłacać.

Botox na zmarszczki mimiczne

Nie wiem dlaczego lekarze mówią ,że efekt utrzyma się pół roku ,chyba żeby pacjentek nie przestraszyć kosztami a potem wszystkie ,które chcą utrzymać efekt biegają co 3 miesiące a lekarz Ci wmawia ,że to Twoja indywidualna kwestia . Chyba ,że będziesz czekała aż efekt całkowicie zniknie i jeszcze odczekasz trochę ,ale to bez sensu.
To tak jak lekarze piszą na swych stronach,że rekonwalescencja np.po liftingu czy korekcie powiek trwa 2 tygodnie a to bzdura ,nie wiem dlaczego oni to robią .
Ty sobie myślisz ,co tam ,2 razy w roku 600 zł.,dam radę a jak przyjdziesz po 3 miesiącach to oczywiście powie Ci ,że to tylko u Ciebie tak krótko.
Szukaj tańszego zabiegu ,ja miałam podawane dokładnie tyle jednostek co Ty i też tylko kurze łapki i płaciłam za zabieg 300 zł.,nie warto przepłacać.

Spuchnięte policzki lub worki pod oczami

A może rzeczywiście ta sól ma znaczenie,może pod okiem lekarza powinieneś zażywać tabletki odwadniające (te dostępne bez recepty nie działają).Niektórzy mają skłonność do gromadzenia wody w tkankach.
Wypełnienie doliny łez kwasem nie rozwiąże problemu ,bo ,przecież piszesz o puchnięciu natomiast z wiekiem u każdego powstają zagłębienia i wtedy wypełnia się je kwasem lub własnym tłuszczem ,ale co jakiś czas trzeba to powtarzać.

Wypełniacz ialugen esteem

Rzeczywiście kwas ten jest niedostępny na polskim rynku co nie znaczy ,że jest niedostępny w ogóle .Jest on dostępny w Europie i widocznie lekarz ,który go oferuje ma już o nim informacje i wie gdzie go zamówić .Dostępny jest m.in.we Francji .Każdego roku pojawiają się jakieś nowości na Polskim rynku i lekarze nie czekają kilku lat na ich zastosowanie .
Ialugen esteem ,właśnie pojawia się w gabinetach lekarskich a , że jest tańszy?Tak właśnie działa rynek,kwasy muszą być coraz tańsze ,bo ich produkcja wcale nie jest droga tylko firmy farmaceutyczne dyktują ceny.
Kwas ten zawiera dodatkowo lidokainę co ma poprawić komfort pacjentów poprzez znieczulenie choć zabiegi te według mnie nie są bolesne.

Ialugen esteem został wyprodukowany przez francuską firmę farmaceutyczną Laboratoires Genevrier ,która ma już 30-letnie doświadczenie . Laboratorium to należy do Sophia-Antipolis od 1978r. i jest jedną z dziesięciu największych niezależnych firm farmaceutycznych we Francji.

Zmarszczki pod oczami, cienka skóra, worki

Na sińce podobno bardzo dobrze działa maść na hemoroidy ,mówię to poważnie .Zacznij to stosować jak najszybciej ,bo nawet gdy zdecydujesz się na jakikolwiek zabieg to ta maść wzmocni naczynka krwionośne i nie będziesz miała zbyt dużych sińców a być może nawet ich unikniesz.Powinnaś też zażywać preparaty na poprawę włosów ,skóry i paznokci i na wzmocnienie naczyń krwionośnych , np.rutynę z wit.C.
Botoksu nie można rozpuścić ,sam po 3 miesiącach przestanie działać.

Wypełniacz ialugen esteem

Może jednak poczekaj na inne opinie ,bo kwasów jest dużo i dają taki sam efekt jak Restylane, Juvederm, Teosyal, Stylage tylko lekarze nie zapoznali się jeszcze z nowościami i nie maja zdania.
Przekonanie ,że tylko to co drogie jest dobre też jest naszą cechą narodową.
Ja nie znam wymienionego przez Ciebie kwasu ,ale to nie znaczy ,że jest on zły ,zapytaj lekarza o certyfikat tego kwasu i jak długo on go używa , reszta to zgadzam się w zupełności z lek.Wezgrajem ,zalezna jest od umiejetności i wyobrazni lekarza.

Powiększenie ust amalian, prośba o pomoc - nienaturalny efekt

Jestem zszokowana odpowiedziami lekarzy .Dlaczego żadne z was nie oceniło zabiegu na załączonych zdjęciach.Dziewczyna jest kilka dni po zabiegu i usta wyglądają bardzo dobrze.Sami piszecie ,że trzeba zaczekać nawet 3 tygodnie na końcowy efekt a mimo to polecacie hialuronidazę ,która to dopiero może narobić szkód i zdeformować usta nieodwracalnie.Żadne z was nie jest w stanie obiektywnie ocenić efekt zabiegu na załączonych zdjęciach?Tak was denerwuje fakt , że są promocje na takie zabiegi i ludzie mogą robić to taniej niż u was?

Ewelina ,zrobiłaś po raz pierwszy w życiu powiększenie ust i nikt chyba nie uprzedził Cię co dzieje się bezpośrednio po zabiegu i ile czasu trzeba czekać na efekty,może nie 3 tygodnie,ale tak po 10 - 14 dniach możesz uznać ,że efekt jest wręcz za słaby.
Musisz mieć świadomość ,że powiększone usta muszą zmienić wygląd twarzy albo na plus , albo na minus,albo musisz też przyzwyczaić się do nowego wyglądu .Tylko zabieg po którym nie ma efektu powiększenia ust nie zmieni Twojego wyglądu.
Sam zabieg wstrzykiwania kwasu pomimo znieczulenia jest bardzo bolesny .Gdyby lekarze zechcieli robić to nieco wolniej to i bez emli nic by nie bolało ,ale oni muszą pokazać jak to rutynowo robią i błyskawicznie więc ból jest straszny.
To,że igła wyskoczyła i kwas wyprysnął to każdemu może się zdarzyć.Opuchlizna też jest normalnym następstwem po aplikacji kwasu.
Jeżeli na zdjęciach pokazałaś usta już po zabiegu to wyglądają super , za kilka dni jeszcze się zmniejszą.
Wybór zabiegu z gruponu był świetnym posunięciem ,nie ma sensu przepłacać tylko dlatego ,że dany lekarz ma wysoką samoocenę i nie wie ile brać za zabieg. Po zabiegach u renomowanych lekarzy wszystko odbywa się dokładnie tak jak u Ciebie a często duuuuuużo gorzej ,tak więc odczekaj jeszcze chwilkę na ocenę swoich ust ,ale i tak są śliczne.

Obrzęk twarzy po podniesieniu policzków

Nie napisałaś dokładnie jaki to był zabieg podniesienia policzków więc wszyscy tylko domyślają się ,że chirurgiczny.
Tydzień to tak jak lekarze napisali, obrzęk jest naturalną rzeczą a drętwość i twardość tych miejsc będą utrzymywały się jeszcze przez kilka miesięcy,możesz też odczuwać ciągnięcie więc nie zapomnij nawilżać szwy oliwką dla dzieci lub choćby kremem do twarzy,oliwka jest jednak lepsza , zapobiegnie to również ewentualnemu rozejściu się blizn i powstaniu szram.

Blepharoplastyka laserem Co2 czy Plexr a niedoczynnosc tarczycy (Hashimoto)

Jesteś śmieszna .Najpierw chciałam zrobić zabieg w Polsce ,ale lekarka nie wiedziała ile chcieć za zabieg a na koniec jeszcze usłyszałam,że wcześniej podana cena to było netto a teraz to jest brutto ,pewnie myslała,że odpiszę sobie od podatku..Zrobiłam w Czechach bardzo dobrze i bardzo tanio,jestem zadowolona więc będę polecać ,bo te zabiegi są co rac bardziej powszechne ,ale zamiast tanieć to w Polsce drożeją . W między czasie nabyłam też trochę wiedzy na temat tych zabiegów i będę wyprowadzać każdego z błędu gdy lekarze robiąc taśmowo zabiegi wmawiają nieświadomym pacjentkom banialuki.
Kochana , gorąco polecam Czechy (oni nawet nie są świadomi,że tak ich polecam a szkoda ,bo może w przyszłości dostałabym jakiś bonus....? )
Wyluzuj mała i skorzystaj z moich rad.

Problem po powiększaniu ust!!

Nie chciałam o tym wcześniej pisać ,ale bardzo często jest właśnie tak ,że gdy obrzęk zniknie to efektu brak,ale nie martw się na zapas ,być może wszystko będzie dobrze albo trzeba będzie dostrzyknąć kwasu co często się robi . Czasami okazuje się,że jest asymetria i też trzeba to skorygować , to normalne , bo usta szybko puchną i czasami lekarz ma problem z oceną tego co robi.
Bądż dobrej myśli , musisz odczekać i potem ocenisz.

Blepharoplastyka laserem Co2 czy Plexr a niedoczynnosc tarczycy (Hashimoto)

Polecam Ci zdecydowanie chirurgiczny zabieg,jeżeli będziesz musiała powtórzyć to dopiero za jakieś 20 lat ,wszystkie inne zabiegi będziesz musiała powtórzyć za ok.2 lata.
Nie bój się jak to nazwałaś "inwazji chirurgicznej" ,korekta powiek nie jest nawet nazywana operacją tylko zabiegiem.Osoby niezorientowane myślą ,że to wielka inwazja a tymczasem jest to bardzo prosty zabieg i lekarze wykonują go wręcz szablonowo,u wszystkich w identyczny sposób.
Ty czytasz o powikłaniach,bo o tym piszą i cały czas piszą o tych samych a nie czytasz o tych tysiącach świetnych efektów.
Jestem po takim zabiegu i szczerze polecam,mam też wiele znajomych osób po korekcie powiek i nie ma żadnych powikłań.
Nie widzę też powodu abyś badała czy masz suchość oczu,jeżeli ktoś ma to doskonale o tym wie.Wysychanie oczu może oczywiście wystąpić gdy lekarz żle zrobi zabieg ,ale ja Ci polecam zrobić zabieg w Czechach ,np.w Ostrawie ,ja właśnie tam robiłam i nie słyszałam aby pacjentki miały jakieś problemy.Cena też jest tam rewelacyjna,zapłacisz ok.1.500 zł ,tam po prostu są takie ceny.
Jeżeli jesteś zainteresowana większą ilością informacji o zabiegu to pisz na priw.

Powieki dolne - gdzie za rozsądna cenę w okolicach Cieszyna?

Dokładnie,tak właśnie robią lekarze w Polsce,nie wiedzą już ile brać.Poznałam to z autopsji i to był powód dla którego zaczęłam szukać innej opcji.
Podaję Ci nr tel. do kliniki +420 558-309-234 ,cały personel posługuje się językiem polskim.
Po zabiegu zostaniesz 1 dobę w klinice a potem masz blisko do domu.
Moja koleżanka jest 2 tygodnie po zabiegu właśnie w tym miejscu ,szwy pięknie się goją ,jest bardzo zadowolona.Opieka pooperacyjna też jest znakomita.
Gdy robiła zabieg to były tam prawie same Polki.

Problem po powiększaniu ust!!

Nie można ocenić efektu powiększenia ust bezpośrednio lub 2 godziny po powiększeniu ust ,to zawsze jest obrzęk.Efekt będziesz mogła ocenić po 7-10 dniach i wtedy ocenisz czy jest on taki jak oczekiwałaś.

Dałam temu gabinetowi szansę trzykrotnie

Dokładnie ,ale tam na samej górze gdzie wypełnia się ankietę to nie ma sensu pisać ,bo wtedy idzie to do autoryzacji przez dany gabinet i oni nigdy nie godzą się na publikowanie negatywnej opinii , zupełnie nie rozumiem dlaczego jest taka idea tego portalu .Powinny być publikowane wszystkie opinie a dany gabinet niech się broni.
Autorka opinii może natomiast napisać nazwę gabinetu tu ,w wypowiedziach ,ale mnie się wydaje ,że to nie wina gabinetu tylko ten zabieg nie likwiduje zmarszczek.
Mezoterapia jaka by nie była też zmarszczek nie likwiduje,poprawić może jedynie kondycję skóry.

Dałam temu gabinetowi szansę trzykrotnie

Szkoda ,że nie napisałaś jaki to gabinet a właściwie to powinnaś w ogóle takie zabiegi odradzać ,bo pewnie o ile w ogóle takie zbiegi przynoszą efekt to chyba tylko młodym osobom ,głębokich zmarszczek raczej nie usuną o czym lekarze nie informują,bo przecież nie o to chodzi skoro pacjentka na to się decyduje..
Dałaś szansę gabinetowi 3 razy to i tak byłaś bardzo cierpliwa. Mnie jak lekarz wstrzyknął kwas obok bruzdy to drugiej szansy już mu nie dałam a co do botoksu to też zmień gabinet .Botoks najczęściej dobrze trzyma do 2 miesięcy i potem wolno spada jego działanie tak ,że po 3 miesiącach trzeba go podać ponownie jeśli chcesz mieć cały czas ładny efekt.Warto poszukać lekarza ,który robi to tanio ,bo te wszystkie wydumane ceny nie są tego warte ,botoks to botoks ,wszyscy lekarze kupując płacą jednakowo a wielu kupuje taniej od innych,tylko pacjentom każą płacić drogo.

Korekcja powiek dolnych - gdzie???

Joka ,, ja nie mam suchych oczu i w tej chwili znam dość dużo kobiet po korekcie powiek górnych i dolnych i również nie mają żadnych powikłań ani suchości oczu.W zasadzie to nie widzę związku miedzy zabiegiem a suchością oczu..........no chyba ,że masz zbyt dużo skóry wycięte i Twoje powieki się nie domykają przez co następuje wysychanie oka.
Moja znajoma jest 5 dni po zdjęciu szwów i ma tylko normalne objawy typu lekkie obrzęki,zaróżowione blizny,ale zagojone,blizny są oczywiście jeszcze grube i trochę ciągną,ale to normalne.Zabieg miała robiony w Czechach.
Ja jestem nieco ponad 5 miesięcy po zabiegu i już o nim zapomniałam w sensie ,ze nic już nie ciągnie i nie mam żadnego dyskomfortu,blizny prawie niewidoczne,nawet moja siostra chirurg niczego nie zauważyła.
U Ciebie lekarz nie przyznał się ,że prawdopodobnie zrobił błąd i usiłuje Ci wmówić,zresztą skutecznie,że to normalne ,że masz suchość oczu i, że  może to potrwać nawet rok.Nie znam się na tym ,ale pewnie chodzi o to ,że skóra się rozciągnie i przykryje powiekę co nie będzie już powodowało wysychania oczu.
Korekta powiek dolnych jest nieco trudniejszym zabiegiem niż korekta górnych ,ale to nie znaczy ,że trudnym.Wydawanie kilkunastu tysięcy zł.w Niemczech jest bez sensu gdy z równie dobrym skutkiem można to zrobić w Czechach i za śmieszne pieniądze ,po prostu takie są u nich ceny.
Tylko w Polsce ludzie myślą,że jak tanio to zle , Niemki też jeżdżą do Czech,jeżdżą też do Polski,bo w porównaniu do niemieckich cen to u nas jest taniocha choć lekarze od Niemek i tak biorą drożej niż od Polek.

Krzywe usta po kwasie. Co zrobic?

Twoje usta choć bardzo ładne to w stosunku do nosa i reszty twarzy są zbyt duże,nadmuchane . Gdy jeszcze poszerzysz je po bokach a i tak są szerokie ,to będziesz wyglądać monstrualnie , o taki efekt Ci chodzi?
Zobacz na załączonych zdjęciach gdzie ładna ,subtelna dziewczyna zamieniła się potwora .Naprawdę liczy się dla Ciebie tylko wielkość ust?

Tydzien temu zrobilam zabieg na oczy kwasem hialuronowym( ni...

Mezoterapia a wypełnianie kwasem hialuronowym to 2 różne zabiegi o zupełnie innych efektach więc nie można porównywać mezoterapii do wypełniania kwasem hialuronowy a z wpisu właśnie wynika ,ze to nie była mezoterapia ,chociaż............autorka wpisu nie do końca wie co i jak ,bo napisała,ze zabieg miała na oczy.

Tydzien temu zrobilam zabieg na oczy kwasem hialuronowym( ni...

Chyba jednak nie na oczy tylko na powieki dolne w okolicę oczodołu .To bardzo delikatna okolica i wymaga dużego doświadczenia i umiejętności od lekarza w trakcie zabiegu jak i po.Ważna też jest gęstość kwasu.
Najprawdopodobniej lekarz nie "ułożył" kwasu i stąd grudy ,ale musisz też wiedzieć,że kwas to wypełniacz i jak sama nazwa wskazuje ,wypełnia obszar aplikacji a więc jeszcze długo będzie w danym obszarze wyczuwalny w postaci właśnie zgrubienia .Właśnie to zgrubienie w środku ma wypchnąć dany obszar do góry i w ten sposób zmniejszyć doły pod oczami . Zgrubienia te powinny być jednak uformowane tak aby nie przebijały przez skórę i nie były widoczne np.przy uśmiechu.
Formowanie ,układanie kwasu powinno być zrobione natychmiast po aplikacji ,jeśli lekarz tego nie zrobił lub zrobił to niedostatecznie dobrze to pozostaje Ci samej pouciskać i masować te miejsca .
Te grudy będą coraz mniej twarde i z czasem się wchłoną i przestaną spełniać swoje zadanie.
Jeśli myślałaś,że lekarz coś Ci wstrzyknie i nie będzie po tym śladu to raczej nic nie wiesz o wypełniaczach ,może lepiej było kazać sobie wstrzyknąć wodę,szybko by się rozeszła.
Samowolne ostrzykiwanie pacjentki bez pytania jej o zgodę to nie najlepsza maniera.

Azzalure - jak długo trzyma?

Już chyba podgrzewałaś i masowałaś i z kwasem coś się zaczęło dziać więc lepiej nic nie rób.
Nasza twarz z wiekiem nieuchronnie się zmienia więc raczej to nie kwas spowodował Twój defekt ,tak niestety działa na nas czas i grawitacja.Wcześniej po prostu tego nie zauważyłaś ,bo nie zwracałaś na to uwagi.
To ,że botoks \"trzyma 8-10 m-cy to raczej między bajki trzeba włożyć,niektóre pacjentki po prostu nie są w stanie ocenić czy botoks jeszcze działa czy nie, niektóre nawet nie odróżniają botoksu od kwasu .Sama piszesz ,że zmarszczki już się pojawiły,uśmiechnij się od ucha do ucha to zobaczysz je w całej okazałości .Bez uśmiechu w Twoim wieku raczej słabo je widać.
U mnie azzalure trzyma 2 miesiące i po 2 miesiącach zmarszczki stają się pomału coraz bardziej widoczne tak, że po 3 miesiącach zabieg trzeba powtórzyć jeśli nie chce się doprowadzić do pełnego ujawnienia się zmarszczek.

Korekcja powiek dolnych - gdzie???

A z moich obserwacji wynika,że nie wszyscy lekarze potrafią robić dolne powieki ,bo to trochę trudniejsze niż górne i to był zapewne powód.
Od znajomych dowiaduję się ,że z tego własnie powodu lekarze niechętnie robią dolne powieki a niektórzy wycofują się,niektórzy nie robią wcale.

Krzywe usta po kwasie. Co zrobic?

Z boku Twoje usta wyglądają identycznie a Ty nie wiesz jak wyglądają usta tej kobiety gdy ma je zamknięte ,być może nie wyglądają już tak dobrze . Nie ma nic gorszego niż próbowanie osiągnięcia efektu jaki jest na jakimś zdjęciu.
Oczywiście ,że można dostrzyknąć i pogrubić usta po bokach,można nawet osiągnąć odpowiedni kształt ,ale do tego potrzeba artysty a większość lekarzy to rzemieślnicy , oni tylko potrafią wstrzykiwać kwas.
Nie masz też pewności czy Tobie z takimi ustami będzie ładnie i czy nie będą one zbyt duże do Twojej twarzy. Uwierz mi ,masz ładne usta i nic już z nimi nie rób,bo na ustąpienie efektów trzeba czasami czekać nawet 2 lata.

Krzywe usta po kwasie. Co zrobic?

Nie rób hialuronidazy,wtedy to dopiero będziesz niezadowolona z kształtu ust a jeszcze możesz narobić sobie poważnych powikłań.
Jeśli Ci się wydaje ,że zrobisz sobie hialuronidazę a potem znów wypełnisz kwasem usta i jeszcze będziesz mieć właściwy kształt to jesteś w wielkim błędzie ,może się okazać,że zmiany będą tak straszne,że już żaden lekarz nie podejmie się ponownego ingerowania.

Korekcja powiek dolnych - gdzie???

Jestem po plastyce powiek górnych i dolnych w Czechach , w Ostrawie .Tam bez problemu zrobią Ci zabieg za bardzo rozsądną cenę i bardzo fachowo,zresztą to bardzo prosty zabieg.
Możesz jeszcze zrobić to w Tryncu.I tu i tam mnóstwo Polek robi korektę powiek i nie tylko.
Personel normalny,kulturalny ,nie zdzierają z Ciebie ,cena zawsze jest stała i nie mówią,że zależy od zakresu ,którego przy takich zabiegach po prostu nie ma.
Koszt dolnych powiek to ok.1700-1800 zł, dokładnie nie wiem,bo robiłam górne i dolne i zapłaciłam ok 3.000 zł
Jeśli jesteś zainteresowana to pisz podam Ci wszystkie namiary i szczegóły.

Korekcja powiek na NFZ - nadmiar skóry i ograniczenie widoczności

Jest taka możliwość .Powinieneś najpierw udać się do lekarza rodzinnego ,który dalej Cię pokieruje.
Tu niestety muszę powiedzieć o największej głupocie jaką można zrobić,mam kontakt z kobietą ,która ma skierowanie na taki zabieg w ramach NFZ i okazuje się ,że na NFZ robią najpierw jedno oko a później drugie . Chore to jest ,ale jestem ciekawa czy to standard.
Bardzo tanio zrobisz taki zabieg np. w Ostrawie ,całkowity koszt to ok.3.000 zł.

Ellanse! Podobne zabiegi?

Nigdy nie kieruj się wyglądem kliniki i przytulnością,to wszystko nie ma żadnego znaczenia jeżeli chodzi o efekt końcowy.
Raczej dowiedz się jakie efekty są po zabiegu i raczej nie od samego lekarza ,bo oni tylko się chwalą .Szukaj pacjentów ,którzy u tego lekarza już robili zabiegi ,może jest jakieś forum gdzie kobiety się wypowiadają.
Jeżeli są pozytywne opinie to estetyczne wnętrza będą tylko miłym dodatkiem.

Powieki dolne - gdzie za rozsądna cenę w okolicach Cieszyna?

Jesteś z Cieszyna więc masz żabi skok do Tryńca lub Ostrawy .Polecam jedno i drugie ,robią fachowo i za bardzo rozsądną cenę ,nie plotą głupot o zakresach żeby podbijać dowolnie cenę.
Nie piszesz ile masz lat i czemu nie bierzesz pod uwagę również górnych powiek.
Jeżeli jesteś zainteresowana to pisz ,podam Ci wszelkie szczegóły,ja też tam robiłam ,efekt jest świetny i tanio.Zrobisz ten zabieg za ok. 1.700 - 1.800 zł

Krzywe usta po kwasie. Co zrobic?

Nie rozumiem czemu piszesz "Krzywe usta po kwasie" ,nie masz krzywych ust . Widać , że Twoje usta pierwotnie też nie były mikroskopijne , chciałaś je uwypuklić więc lekarz to zrobił ,jeżeli chciałaś podkreślić konkretne miejsca to też trzeba było to lekarzowi powiedzieć ,ale znając życie ,brak wyobraźni i artystycznego genu u lekarza często jest tak ,ze pacjentka mówi swoje a lekarz jak dziecko we mgle robi swoje.
Nie narzekaj , usta nie są złe a nawet ładne . Ty widzisz jakiś problem ,bo nie są takie o jakich marzyłaś ,ale uwierz mi ,wiele dziewczyn o takich własnie marzy.
W sumie 3 ml.kwasu musi dać efekt powiększonych ust.
Nie ma tez mowy o tym aby były krzywe.

Co sądzicie o kwasie hialuronowym Sofiderm?

Nie rób tym kwasem skoro nikt o nim nie słyszał.Kwas może być nawet chiński ,ale musi być sprawdzony , musisz wiedzieć czy nie ma powikłań a tu nikt nic nie wie.
Czytałam już o takich eksperymentach i skończyło się tragicznie.
Nie daj zrobić z siebie królika doświadczalnego.

Plastyka górnych powiek - szukam lekarza w Krakowie

ceryk1 ,masz blisko do Czech ,nie wahaj się i tam zrób zabieg np.w Ostrawie lub Tryncu .Robią bardzo fachowo ,zapłacisz za górne ok.1500 zł.Zabieg jest bardzo prosty i trwały .
Nie ma sensu wydawać takiej samej kwoty a może więcej na Plexr ,który po 2 latach zniknie.
Jeżeli chciałbyś więcej informacji to pisz.

Reakcja uczuleniowa po mezoterapii igłowej preparatem Clarena

Ale czy jest możliwa alergia tylko w jednym miejscu ,bo jak pisze zainteresowana w innych miejscach brak objawów .Czy to nie będzie jednak infekcja o czym świadczyłaby ciepłota i uczucie pulsowania tego fragmentu twarzy.
Nie jestem lekarzem,ale nie wydaje mi się prawdopodobne ,że w jednym miejscu jest alergia a 5 cm. dalej nie ma po niej śladu , natomiast w przypadku infekcji jest to możliwe.

Uniesienie policzków poprzez wypłenienie kwasem hialuronowym?

Wszystko co napisali lekarze o uniesieniu policzków to prawda,ale faktem jest ,że wypełnienie bruzd nosowo wargowych spłyci je i zniweluje efekt smutnej twarzy a pewnie najbardziej o to Ci chodzi ,bo przecież policzki nie są tak bardzo opuszczone.
Żeby wypełnić kwasem policzki w okolicy jarzmowej tak aby uniósł je i zniwelował bruzdy,trzeba podać go naprawdę bardzo dużo a to będzie kosztowało majątek,kilka tysięcy zł.Za te pieniądze możesz zrobić lifting twarzy ,ale w Czechach.
Wydaje mi się ,że jesteś jeszcze dość młodą osobą i wypełnienie bruzd przyniesie zadowalający efekt i nie zrujnuje portfela.

Grudki w wardze po powiększeniu ust

Mam nadzieję ,że lekarz układał kwas po aplikacji czyli wygląda to tak,ze chwyta wargę palcami od wewnątrz i od zewnątrz i ją masuje .To nie sprawi,że kwas rozpłynie się ,ale chodzi o spłaszczenie go aby grudki nie były widoczne np. przy uśmiechaniu się .
Wszystko zależy też od gęstości kwasu,jeżeli miałaś podany dość gęsty to jeszcze długo możesz go wyczuwać, w końcu miałaś podany wypełniacz więc usta muszą być wypełnione.Po jakimś czasie kwas wiąże się z "miąższem" wargi i staje się bardziej miękki,ale warga w dotyku będzie zawsze inna niż była.
Najważniejsze jest czy efekt jest dla Ciebie zadowalający.
Możesz iść do lekarza,ale możesz też sama masować usta biorąc wargę w 2 palce i im wcześniej tym lepiej ,zwłaszcza gdy grudki są widoczne .
Nie wiem jaką krzywdę mogłabyś sobie zrobić.

Mezoterapia Cytocare ilość nakłuć

Twoja lekarka chyba nie do końca rozumie do czego jest mezoterapia i jak działa podany preparat .Ona zrobiło to tak jakbyś np.odchudzała się 1 raz w tygodniu i liczyła na efekty.Zgadzam się tu w zupełności z Dr Iwona Radziejewska-Choma 

Widoczne blizny i zmiana kształtu oczu po korekcji powiek

Cześć Ewa ,2 - czy 3 miesiące po zabiegu to okres w którym nadal trwa rekonwalescencja i gojenie się blizn i jest to stanowczo zbyt wcześnie aby ocenić ostateczny efekt operacji .
Fakt,że jak piszesz blizny nadal ciągną powieki i bolą właśnie o tym świadczy .Dobrze ,że stosujesz żele na blizny,rób to dalej ,ale wykonuj też masaż blizn ,który polega m.in. na uciskaniu zewnętrznych i wewnętrznych kącików powiek po 30 sek. oraz nakładaniu palców na dolne i górne powieki i wykonywaniu maleńkich ruchów okrężnych .To sprawi,że Twoje blizny staną się bardziej elastyczne i trochę rozciągną się wzdłuż i efekt ciągnięcia zniknie. Twoje blizny niczym nie ruszane po prostu kurczą się i stąd efekt ciągnięcia.
Ja miałam robioną plastykę obu powiek i bite 2 miesiące miałam podobnie jak Ty,czułam się dosłownie jak Chińczyk , ale uwierz mi, to przejdzie.
Najbardziej denerwuje mnie gdy lekarze na swych stronach piszą,że rekonwalescencja trwa 2 tygodnie , potem kobiety myślą,że coś jest u nich nie tak .Rekonwalescencja trwa wiele miesięcy a jak długo to zależne jest również od organizmu każdej z nas.
To ,że masz cięcia zrobione zbyt wysoko to niewątpliwie wina lekarza i nie wierz w to ,ze jak wcześniej miałby dla Ciebie czas to zrobiłby to lepiej . On powinien dobrze obejrzeć Ciebie tuż przed operacją ,zobaczyć gdzie u Ciebie są załamania powiek i nawet zaznaczyć te miejsca .Myślisz,że gdyby wcześniej widział Ciebie ze 3 razy to to by coś zmieniło? Nie , oni robią to szablonowo a Twój lekarz odwalił wręcz taśmową robotę ,30 min.na dolne i górne powieki to rzeczywiście ekspres .
Trudno gojące się blizny to już nie jest wina lekarza ,ale masuj je ,bo tam niewątpliwie zrobiły się zrosty i zastoje limfy.Zobaczysz jak szybko masaże dają efekty.
Szkoda ,ze nie zamieściłaś zdjęć .Z czasem blizny powinny być coraz mniej widoczne aż powinny zniknąć,tak przynajmniej piszą te babki,które miały operowane powieki kilka lat temu.

Mam opadnięte powieki - jak je podnieść?

Czyli ,ze masz raczej problem z opadniętą brwią a nie powieką.Powinnaś udać się do lekarza aby ocenił twój problem. Plastyka powiek nic tu nie pomoże , być może masz również opadające powieki,nie piszesz ile masz lat ,które operacyjnie można skorygować ,ale brew nadal będzie opuszczona . Prawdopodobnie u ciebie potrzebne jest podniesienie brwi.
Załącz zdjęcie ,to może być tylko fragment twarzy z oczami i brwiami to być może któryś lekarz powie Ci co trzeba zrobić ,ale bez wizyty u lekarza i tak się nie obędzie.

Mam opadnięte powieki - jak je podnieść?

Kochana ,jak można zadać tak enigmatyczne pytanie i jeszcze oczekiwać szczegółowej odpowiedzi, na jakiej podstawie?
Ty nawet sama nie jesteś w stanie określić swojego problemu ,nie piszesz ile masz lat ,nie załączyłaś zdjęć,nie piszesz czy jest to defekt wrodzony czy wynikający z upływu lat .
Może idź najpierw do lekarza rodzinnego,który określi jakiego typu masz problem i jak go rozwiązać ,bo z tego co widać to oczekujesz raczej wizjonera niż odpowiedzi.

Plastyka powiek górnych - komplikacje i blizny

No tak ,czyli teraz wycięcie blizny i niestety,znów nowa blizna i nie wiadomo czy nie skończy się tak samo a czy powiedział Ci lekarz jak dbać o blizny po zabiegu?
Chyba na 100% mogę odpowiedzieć ,że nie.
To jak goją się rany i co po nich zostaje to również indywidualna skłonność naszego organizmu i stąd o jednych mówimy ,że na nim rany goją się jak na psie a u drugich rany goją się ciężko i jeszcze powstają zbliznowacenia tak jak u Ciebie.
Tak się ma również u forumowiczki poniżej,która też ma nieładny efekt po zabiegu i snuje różne przypuszczenia "za szybko zdjete, nici grube,".
Niestety , o blizny trzeba dbać a niewielu lekarzy daje takie zalecenia.

Lifting twarzy - po jakim czasie można się pokazać?

Cezaria , nie wiem czy w jakikolwiek sposób przygotowywałaś się do zabiegu a teraz jest już trochę za późno..
Jedną z przyczyn dla których możesz być wyłączona z życia towarzyskiego są siniaki . Zawsze przed takimi zabiegami dobrze jest wzmocnić naczynia krwionośne poprzez zażywanie odpowiednich preparatów np.rutyny z wit.C czy diohespanu .
Do zabiegu masz już niewiele czasu ,ale zacznij to robić,szkoda,że nie zaczęłaś miesiąc wcześniej.
Choć wielu lekarzy mówi ,że nie trzeba nic brać to uwierz mi ,ma to ogromne znaczenie.
Po zabiegu najgorzej wygląda się kilka pierwszych dni gdy jest obrzęk,ale to mija i rzeczywiście po ok.10 dniach ,po zatuszowaniu zasinień możesz wyjść jak to się mówi , do ludzi .
Nie mów o zabiegu ,bo przecież nie o to chodzi aby wszyscy wiedzieli ,że go robiłaś i jest to powód dla którego dobrze wyglądasz.
Zasinienia możesz smarować heparyną lub arniką , potem dobrze kryjący podkład ,makijaż i nikt nie będzie wiedział o co chodzi.
Okres rekonwalescencji trwa wiele miesięcy ,ale te 10 dni to własnie okres w którym dojdziesz do dobrej formy.

Malar bags, dołki pod oczami - podzielony na dwie cześci policzek

Dziękuję za reakcję na mój wpis .Oczywiście ,że konsultacja jest niezbędna i ja nigdzie nie napisałam ,że nie .Chodziło mi tylko o to ,że ta konsultacja może mieć miejsce 1 dzień przed lub w dniu zabiegu w większości przypadków i taka świeża konsultacja jest najcenniejsza ,ponieważ lekarz wszystko doskonale pamięta.
Dowodem na to,że takich wcześniejszych konsultacji lekarz nie jest w stanie zapamiętać jest również konsultacja jaką miała aknila ,autorka tego tematu, w pana gabinecie ,Pan nawet jej nie skojarzył co wynika jasno z Pana wypowiedzi.
Tak,znam przypadki,że pacjentka chodziła na konsultacje 14 razy aż lekarz kazał mówić,że go nie ma .Taka konsultacja rzeczywiście  \" jest znacznie bardziej wyczerpująca psychicznie, a nawet fizycznie w porównaniu do samej operacji;\\\\\\\"W końcu w trakcie zabiegu pacjentka śpi i nie zadaje w kółko tych samych pytań.

Konsultacja wcześniejsza może mieć znaczenie dla lekarza w celu zarezerwowania sobie np.odpowiedniej ilości czasu na zabieg w zależności od wariantu operacji.
Nigdzie nie napisałam,że lekarze powinni dokonywać internetowych konsultacji choć wiele bardzo ważnych operacji jest konsultowanych właśnie przez internet ,przez skype , następnie pacjent jedzie już na umówiony zabieg a tam ponownie już na żywo jest badany przez lekarza , to przecież oczywiste.

Mnie chodziło głównie o to,że na najbłahsze nawet pytanie lekarze nie odpowiadają tylko zapraszają na konsultacje.

Ja miałam problem tego typu ,że lekarka nie chciała podać mi ceny liftingu tylko wciąż powoływała się na zakresy i miało to być ustalone w trakcie konsultacji .
Dziś nikt mi nie wmówi,że są jakieś zakresy w tym przypadku gdy ja mówię wyraźnie o pełnym liftingu a ten zabieg robiony jest niemal jak od szablonu i podawanie różnych cen pacjentkom jest niezrozumiałe i proszę mi nie mówić,że lekarz podchodzi indywidualnie do każdego pacjenta , bo to nieprawda choć tak powinno być.
Każdy taki zabieg robicie dokładnie tak samo więc cena powinna być stała. Zakładam oczywiście ,że pacjentka nie ma żadnych nabytych czy wrodzonych deformacji co oczywiście wszystko zmienia.

Bóle z mięśniami żwacza szczeki

Koszt botoksu nie jest tak wysoki ,to lekarze windują cenę , Ostrzyknięcie np. kurzych łapek (2 do 4 kropelek) z nawiązką zwraca im koszty zakupu całej fiolki . 1 fiolka wystarczy do ostrzyknięcia kurzych łapek u 3-4 osób a być może więcej.
Za 1 ml. kwasu liczą sobie nawet do 100% drożej.
Złoty interes.

Malar bags, dołki pod oczami - podzielony na dwie cześci policzek

Brawo aknila, to jest ewidentny dowód na to co warte są konsultacje .Właśnie miałam o tym pisać na wypowiedź Zuzy,która jak zdecydowana większość pacjentek ma niewielką wiedzę i wiele naiwności i wiary w te konsultacje.
Właśnie chciałam napisać Zuzo ,że jak pojedziesz na konsultację 2 czy nawet 1 tydzień przed zabiegiem to nie łudź się,że lekarz coś z tego zapamięta ,owszem coś tam sobie zapisze i tylko na tym może bazować .
Chciałabyś aby lekarz robił Ci zabieg na podstawie notatek,które sporządził 2 tygodnie wcześniej?
Wcześniejsza konsultacja niczego nie zmienia i nic nowego nie wnosi od tego co lekarz widzi w dniu operacji.
Nie takie operacje są konsultowane przez internet a potem pacjent jedzie np.do USA na wyznaczony termin operacji a my tu mówimy o operacjach plastycznych.
Przy wielu zabiegach ustalenie ceny nie jest żadnym problemem i może się różnić tylko np.rodzajem znieczulenia .
Też wierzyłam w te zakresy ,ale żyjemy w dobie telewizji,internetu ,youtube i dziś wszystko można zobaczyć na własne oczy i niestety, wiele zabiegów jest robionych niemal jak od szablonu ,ale nadal lekarze wciskają kit naiwnym pacjentkom ,że cena zależy od zakresu a prawda jest taka w przypadku np. liftingu twarzy czy powiek,że nawet jeśli pacjentki lekarz nie widział na oczy to zabieg zrobi dokładnie tak jak u tysiąca innych wcześniej.
Ustalenie stanu zdrowia polega na zadawaniu pytań pacjentce ,uważasz Zuza ,że nie można tych samych pytań zadać przez internet?
Wymagane do zabiegu badania można zrobić w klinice lub tam gdzie się mieszka.
A ,że każdy pacjent jest inny........? Ba ,gdyby tylko lekarze zechcieli to wziąć pod uwagę ,ale ile to ja już wypowiedzi czytałam typu : myślałam,że ja jestem u specjalisty i ,że na pewne rzeczy nie muszę mu zwracać uwagi ,bo specjalista wie i widzi co trzeba skorygować , byłam też u niego na konsultacji ,ale mój defekt nawet nie został zauważony. To bardzo typowe i częste wypowiedzi zawiedzionych pacjentek.
Zuzo , jesteś jeszcze bardzo młoda i bardzo ufna ,ale gdy kiedyś zdecydujesz się poprawić urodę to nie daj się wpuszczać w przysłowiowe maliny.

Na Estheticon jest zadawanych wiele pytań na ,które wystarczy udzielić odpowiedzi lub coś wyjaśnić,ale najczęstszą odpowiedzią jest : zapraszam na konsultacje do mojego gabinetu więc nie dziw się ,że jednak wrażenie ,że te 150 zł.jest tak bardzo ważne w przychodach lekarzy nadal pozostaje.

Malar bags, dołki pod oczami - podzielony na dwie cześci policzek

Ja wyraźnie napisałam "widocznie taka jest Twoja uroda " ,ale niewątpliwie te zagłębienia masz dokładnie w tych miejscach gdzie powstaje t.zw.dolina łez.
Delikatne naciągnięcie skóry w kąciku oka nie zlikwiduje problemu , bo masz wgłębienie i ono w szybkim czasie będzie ponownie widoczne.
Kwas hialuronowy owszem, wiąże wodę ,ale są to bardzo małe ilości liczone w mikrocząsteczkach , Twoje opuchlizny być może spowodowane były czymś innym.
Masz rację,że to dziwne,że nie możesz zlikwidować wydawałoby się prostego do skorygowania problemu.

Malar bags, dołki pod oczami - podzielony na dwie cześci policzek

Problem o którym piszesz jest typowy dla wszystkich ludzi i pojawia się zazwyczaj w późniejszym wieku . Ty jesteś jeszcze młoda ,ale widocznie taka jest Twoja uroda i dlatego te wszystkie zabiegi nie przyniosły efektu choć jeden powinien bezwarunkowo pomóc czyli kwas hialuronowy.

To co pokazują zdjęcia to efekt nazywany \"doliną łez\" . Z wiekiem głębiej pod skórą zachodzą procesy wiotczenia mięśni i powięzi tworzących rusztowanie okolicy oczodołu i policzka. W wyniku tych zmian następuje zapadnięcie skóry pod okiem w obrębie oczodołu, przechodzące skośnie na policzek. Zagłębienie to prowadzi od wewnętrznego kącika oka do środkowej części policzka, tak jak płyną łzy. Jego dolna część czasami biegnie równolegle do fałdu nosowo-wargowego. Razem te dwa linijne zagłębienia nadają twarzy bardzo smutny wyraz.

Dobrze podany kwas czyli na właściwą głębokość i odpowiednia jego ilość powinny zniwelować wgłębienie i powinno to utrzymać się ok. 2 lat. Teraz można to wypełnić również własnym tłuszczem ,ale z tego co czytam ten zabieg wbrew zapewnieniom lekarzy ,że na zawsze , również szybko znika.

Na tym portalu lekarze również potrafią tylko pisać : zapraszam na konsultację do mojego gabinetu.
A wiesz o co chodzi ? Chodzi o te 150 zł ,które musisz zapłacić za wizytę . Nawet gdy sytuacja jest prosta i jasna i wymaga tylko powiedzenia tak lub nie lub po prostu wypowiedzenia się czy doradzenia to i tak niczego nie napiszą ,bo musisz do nich przyjść ,zapłacić a wtedy okazuje się,że nie mają nic szczególnego do zaoferowania,efekt jest jak sama to już zauważyłaś żaden ,ale interes się kręci .

Skorzystaj oczywiście z oferty ,którą dał Ci dr.Sierociński ,ale szukaj potem wypowiedzi innych osób czy zabieg daje efekty no i zobacz czy to Ci po drodze.

Mnie lekarka z tego portalu chciała targać przez 1,000 km. tylko po to żeby podać mi cenę zabiegu powołując się ciągle na zakres zabiegu choć dobrze wiedziała,że zabieg robiony jest u każdego jednakowo ,wręcz niejako od szablonu,ale pazerność nie zna granic.

Odstep miedzy zabiegami mezoterapii osoczem a botoxem

Tylko i wyłącznie jest to nadużyciem,bez względu na to czy pacjentka jest zadowolona,przerażona czy tylko zdziwiona , bo pacjentki nie znają się na strategii zabiegowej , a tą decyzję podejmuje lekarz i on jest odpowiedzialny za to.
Jak można myśleć,że pacjentka podpisuje zgodę na zabieg i traktować to jednocześnie jako zgodę na strategię ,na to czy właściwego materiału użyje lekarz,czy poda właściwe znieczulenie ,czy nie wpakuje kwasu lub botoksu w żyłę albo w tętnicę lub czy ilość wykonanych zabiegów jednocześnie nie będzie ze sobą kolidować i nie przyniesie szkody? Za to wszystko odpowiada lekarz .Skąd pacjentka ma się na tym znać i odpowiadać za to swoim podpisem .Gdy kobieta sama się ostrzykiwała kwasem i po 2 latach miała problemy to wszyscy lekarze pisali,że powinien robić to specjalista czyli do lekarz ,ale jak po zabiegu zrobionym przez lekarza są problemy to nawet żaden nie potrafi się do tego ustosunkować i jeszcze wam się wydaje,że skoro złożyła podpis to wy jesteście czyści.

Odstep miedzy zabiegami mezoterapii osoczem a botoxem

Tak na zdrowy rozum to żaden z zabiegów nie powinien ze sobą kolidować.Gdym to ja miała robić te zabiegi to tylko botoks odłożyłabym w czasie aby w podrażnionej skórze przypadkiem gdzieś nie migrował ,bo skoro po podaniu botoksu zaleca się nie masować twarzy,nie schylać się ,nie nagrzewać to chyba ostrzykiwanie tych miejsc czymkolwiek też jest ingerowaniem w te okolice.
Stwierdzenie ,że Konwalia zgodziła się na taki przebieg wydarzeń jest mocnym nadużyciem przez lekarza. Jak widać z jej wypowiedzi,ona nie miała pojęcia czy takie zmasowane zabiegi są bezpieczne . To lekarz jest (powinien ) specjalistą i to lekarz powinien wiedzieć co jest bezpieczne a co nie, nawet gdy pacjent chce inaczej.
Podsuwanie kartki do podpisu niczego nie zmienia , to jest tylko wyrażenie zgody na zabieg .Za to czy zabieg został wykonany dobrze ,bezpiecznie odpowiada lekarz,bo to on jest specjalistą,pacjent jest laikiem.

Zabieg Plexr - czy są możliwe powikłania?

Zamiast tego zabiegu na który wydasz fortunę polecam ci zrobić chirurgiczną korektę powiek w Czechach np.w klinice Kleopatra w Ostrawie.Za górne powieki zapłacisz ok.1.500 zł a może nawet mniej.
Zabieg jest niezwykle prosty dla lekarza i trwa niecałą godzinę .Efekt jest trwały i na całe życie .Po zabiegu Plexr takiej pewności nie możesz mieć no i jest kosztowny,bo musisz go 2-3 razy powtórzyć a jak długo utrzyma się efekt,tego nie wiesz.
Uwierz mi ,chirurgiczna korekta powiek jest drobnym zabiegiem a bardzo skutecznym.

Smutny uśmiech po botoxie

4 miesiące trzyma botoks to rzeczywiście bardzo długo ,ale z tymi policzkami to obserwuję wiele kobiet i pewnie nawet nie zdają sobie z tego sprawy,bo normalnie w lustrze tego nie widać tylko właśnie podczas śmiechu i chyba nie jest to opadnięcie z tego co pamiętam tylko robią się takie buły.Widzę to u innych,mają kurze łapki i buły też więc nie jestem pewna czy to jednak od botoksu.
Bogumiła Wander też ma takie buły jak się śmieje i wszyscy mówią,że przesadziła z zabiegami a ona widać ,że nie robiła nic ,bo zmarszczek ma tyle jak żadna kobieta i po zabiegach tak by nie wyglądała.Te buły ma tylko jak się śmieje.