Malena
ef
Malena
ef

Malena

  • 65 odpowiedzi
  • 16 Lubię to

Malena

Malena jest Przyjacielem Estheticon

mazowieckie, Polska
Członkiem od 26.06.2016 | Ostatnia aktywność 12.08.2017
  • 65 odpowiedzi
  • 16 Lubię to
   Wysłać prywatną wiadomość   
Forum (68)

Posty na Forum

RE: Blizny potrądzikowe i wgłębienia na policzkach

Laser frakcyjny powinien pomoc. Najważniejsze to wybrać odpowiednie miejsce do tego zabiegu, gdzie sprzęt jest nowy a osoba wykonujaca zabieg ma doświadczenie w pracy z nim i skora problematyczna. Po serii laserem zawsze mozna jeszcze wspomoc skore kwasem hialuronowym - wypełni on ubytki.

RE: Powiększanie piersi przed ciążą

Hej, operacja powiekszenia piersi nie wplywa na pozniejsza mozliwosc karmienia piersia. No chyba, ze podczas operacji nastepuja jakies komplikacje, ale to sie rzadko zdarza. Oczywiscie w lepszej sytuacji zawsze sa kobiety, ktore juz w ciazy byly, ale pamietaj, ze operacja wykonana przed ciaza nie wyklucza Cie z karmienia piersia. Sa rozne rodzaje ciec (pod faldem piersiowym, wokol brodawki piersiowej, z dolu pachowego a nawet poprzez pepek). Najpierw wybierz odpowiedniego lekarza i klinike i na konsultacji porozmawiaj ze swoim przyszlym operatorem o mozliwosci karmienia po operscji.
Pozdrawiam!

RE: Groupon na zabieg powiększania piersi?

Mozesz spokojnie znalezc w Polsce klinike, w ktorej majatku na piersi nie zostawisz, ja moje piersi robilam w Warszawie za cene 10500zl (cena zawiera konsultacje, operacje, opieke pooperacyjna do roku od zabiegu). Jestem przeszczesliwa, bo o operacji myslalam bite 10lat i w koncu sie udalo :) najlepiej poszukac lekarza, kliniki, udac sie na konsultacje i wowczas podejmowac decyzje o operacji. Wiekszosc klinik ma w ofercie system ratalny.

RE: Wolumetria kwasem hialuronowym- czy nie podano za dużo kwasu?

Mozna zmienic kwas, nie ma czegos takiego jak obkwiazek używania tego samego caly czas, tym bardziej jesli nie przypasowal. Nie powinno mieszać sie kwasow roznych marek podczas jednego zabiegu, bo chociaz kwas jest materiałem biozgodnym to podczas jego produkcji i sieciowania pozostaja sladowe ilosci innych produktow i to ze wzgledu na nie nie powinno sie podawac roznych produktow ppdczas jednego zabiegu - ryzyko wybroczyn, obrzeku znacznie wzrasta. Natomiast po czasie implantacji produktu 10-14 dni) mozna użyć innego.
Osobiscie uwazam Auralya za dosyc krotkotrwaly preparat.

RE: powiększenie piersi w Czechach

Ja swoje robilqm w Warszawie i dalam za wszystko (wizyty, badania, operacja) 10500zl. Musisz bardziej szukac, nie kazda klinika jest droga, wszystko zależy od jek wielkosci i ilosci osob pracujacej w niej ;) no implanty, ktore zamawiaja lekarze maja taka sama cene wszedzie.

RE: Opadające piersi rozmiar DD pod biustem 65cm - ból pleców i problem z doborem biustonosza

Hej, nie wiem jaka masz sylwetkę (wzrost, wage, itp) ale rozmiar, ktory podajesz nie jest jakis ogromny. Ja po operacji powiekszenia nosze 65G i nie odczuwam zadnego dyskomfortu związanego z rozmiarem piersi. Rozwniez w kwestii bielizny polecam nosic na codzien staniki sportowe, które dobrze odciazaja. I z rozmiarem stanikow tez nie ma problemow zeby znalezc swoj, wystarczy poszukac :) ja zamawiam przez internet, moge podrzucic Ci kilka stronek :)
A bole kregoslupa nie koniecznie musisz miec od piersi. Warto skontaktować sie z ortopeda w tej sprawie, byc moze nie dbasz o kregoslup jak nalezy i stad dolegliwości.
Pozdrawiam

RE: Świeżo po operacji-super efekt!

Teraz wyglądają jeszcze lepiej, implanty trochę zmiękły, piersi ruszają sie naturalnie. O biust należy dbać cały czas, czy naturalny czy z implantami :) osobiście do ćwiczeń i do biegania używam wyłącznie sportowych staników, które dobrze podtrzymują piersi i odciążają je w trakcie wysiłku fizycznego. Używam naturalnych masełek i olejków (masło kakaowe, cupuacu, olej kokosowy) i kremów nawilżających specjalnie przystosowanych do biustu (z dodatkiem kwasu hialuronowego). Najważniejsze - noszę stanik w odpowiednim rozmiarze, tak aby nie uciskał piersi i nie rozciągał skóry ;)
Co do implantów, to tak, znałam opinie o swoich implantach od lekarza operatora. Sprawdzałam też co się dało w Internecie :) akurat implanty Polytech spełniały wszystkie warunki, na których mi zależało :) zostały dobrane idealnie do mojej figury. Lekarz na konsultacji zaproponował mi 3 wielkości, które na pewno w efekcie końcowym dałyby dobry kształt i wypełnienie. Wybrałam pośrednią wielkość, mierzyłam implanty w specjalnym staniku.
Jestem bardzo zadowolona z podjętej decyzji :)
Pozdrawiam

RE: Implanty anatomiczne pod mięsień dziwny kształt piersi - nieudana operacja?

Kochana prawdą jest, że do 6msc po operacji implanty będą się układać i w tym momencie może być za wcześnie na ocenę operacji. Jednak fakt, że czujesz niepokój moim zdaniem jest normalny, ponieważ faktycznie piersi jeszcze nie wyglądają super. Miałam podobnie przy implantach okrągłych, przez kilka tygodni piersi były stożkowate zamiast okrągłe, ale z.czasem implanty się ułożyły. Widać, że masz jeszcze mocno naciągnięta skórę ma piersiach i zdaje mi się, że jeszcze masz obrzęk. Oczywiście lekarzem nie jestem i nie chcę lekarskiego zdania podważać, natomiast osobiście zgłosiłabym się do operatora na kontrolę i usg, na którym operator powinien pokazać Ci jqk umieszczony jest implant, gdsie jest mięsień a gdzie obrzęk. Mnie tak mój lekarz właśnie uspokoił i faktycznie implanty się same z czasem ułożyły :)
Pozdrawiam!
 
Prywatna wiadomość


Moja recenzja (1)

Moja recenzja

Malena
ef

Świeżo po operacji-super efekt!

 |  Powiększanie piersi (Augmentacja)
Malena
ef
Malena  |  07.07.2016
  Warto , Cena ogółem: 10 500 zł

Jestem swiezo po operacji, doslownie kilka gidzin. Efekt jest super. Z malego, suchego A mam narazie pelne C. Piersi sa symetryczne, klatka troche boli, ale jest do bardziej dyskomfort niz bol. Moj zabieg wykonal dr.Jaroslaw Stanczyk w Linea Corporis w Warszawie. Mam implanty Polytech okragle 36...

 4 Komentarzy