Powiększanie ust własnym tłuszczem Wideo - pytanie wyróżnione
Asymetria 3 dni po lipofillingu ust Amelia123 · 17 lut 2021

3 dni temu poddałam się zabiegowi lipotransferu w usta. Pojawiła się spora asymetria i chciałam zapytać, czy to normalne i czy mam się o co martwić . Po jakim czasie można powtórzyć zabieg?

ClinicForYou

ClinicForYou

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry, 3 dni to za wcześnie na ocenę rezultatów, ale proszę pozostawać w kontakcie z lekarzem operatorem. Natomiast zabieg można powtórzyć nie wcześniej niż po 3 miesiącach. Pozdrawiamy serdecznie :)

2 odpowiedzi czytaj więcej

Witam, w jakim stopniu można maksymalnie powiększyć usta własnym tłuszczem? Czy możliwe jest powiększenie ust ilością tłuszczu porównywalną do 2 ml kwasu hialuronowego?

Dobry wieczór, Przy przeszczepie tłuszczu zawsze trzeba na uwadze, że ok. 30-40% objętości ulegnie wchłonięciu. Nie zaleca się bardzo dużego powiększania ust ze względu na nienaturalny wynik estetyczny. Pozdrawiam, T.Witwicki

4 odpowiedzi czytaj więcej

Proszę Państwa! Podejrzewam, że podobne pytanie przewija się w różnych tematach i kontekstach, prosiłabym o rzetelną informację zarówno Państwa specjalistów, jak i osoby, które miały przeprowadzony tego typu zabieg. Interesuje mnie kwestia powiększania ust własnym tłuszczem. Na stronach różnych specjalistów odnajduję sprzeczne informacje na temat trwałości takiego zabiegu. Czytałam info zarówno o tym, iż po kilku zabiegach efekt jest trwały (NA STAŁE), widziałam wiadomość o konieczności ponownego zabiegu po kilku latach (nie pamiętam dobrze, mowa była chyba o ok 6 latach), u innego lekarza wyraźnie padło stwierdzenie, iż jest to zabieg tymczasowy wymagający powtórek aby podtrzymać efekt, gdyż usta same z siebie pozbawione są tkanki tłuszczowej (w związku z tym wszczepiona się nie wgaja). Rozumiem, iż jest wiele uwarunkowań zarówno indywidualnych, okołozabiegowych. Czy można jednoznacznie stwierdzić, że po określonej ilości zabiegów efekt będzie trwały? czy formalnie zabieg lipotransferu pod względem efektu będzie przypominał kwas hialuronowy z koniecznością ponownego dostrzykiwania po określonym czasie? Bardzo proszę o szczere opinie!dziękuję i pozdrawiam!

Dr n. med. Lubomir Lembas

Dr n. med. Lubomir Lembas

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry, w USA jest największy "rynek" chirurgii plastycznej; aspiracyjne przeszczepy tłuszczu w usta są tam wykonywane od lat 80-tych - masowo; przynajmniej od około 10 lat na kongresach chirurgii plastycznej w USA pokazywane są przypadki pacjentów, którzy mieli aspiracyjny przeszczep tkanki tłuszczowej w usta wiele lat wstecz, a potem przy ... czytaj więcej

2 odpowiedzi czytaj więcej
Mieszanie kwasów kamila_kochano315726 · 31 paź 2015

Mam do państwa pytanie, ok 2 mięs temu miałam odtrzykiwane usta kwasem Princess i zastanawiam się czy mogłabym dostrzyknac inny kwas ? Np Juvederm ?

Dzień dobry, Istnieje taka możliwość, natomiast w tej kwestii najlepiej polegać na lekarzu, który po bezpośredniej konsultacji, będzie w stanie dobrać to, co najlepsze, Jeśli rozważa Pani ponowną korektę ust proszę przesłać dobrej jakości zdjęcia- przekażę je naszym specjalistom celem dokonania wstępnej konsultacji. Pozdrawiam Abigail Lask ... czytaj więcej

6 odpowiedzi czytaj więcej

Półtora miesiąca temu powiększyłam usta preparatem stylage m 1 ml. Niestety efekt nie jest zadowalający i chciałabym troszkę dostrzyknac. Zabieg robiłam będąc przejazdem w Warszawie od której mieszkam 450 km. Niestety w moim mieście nikt nie ma tego preparatu. Z stąd moje pytanie. Czy można dostrzyknac inny preparat? Jeśli tak to jaki najlepiej? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Dr Iwona Radziejewska-Choma

Dr Iwona Radziejewska-Choma

Najlepsza odpowiedź

Witam Stylage M jest świetnym kwasem do korekcji ust. Daje bardzo naturalny efekt. Uzupełnienie może Pani zrobić każdym innym kwasem hialuronowym. Kwasy mozna bezpiecznie łączyć. Ważne, żeby był to plastyczny i dobrej jakości preparat. Pozdrawiam Iwona Radziejewska

4 odpowiedzi czytaj więcej

Witam. Zastanawiam się nad delikatnym powiększeniem ust. Chciałabym, aby były pełne i kształne, lecz nie wygladajace jak napompowane. Jaki jest koszt? Czy należy się jakos specjalnie przygotowac? Jaki jest okres rekonwalescencji oraz czy efekty widoczne są natychmiastowo czy po jakimś czasie?

Witam Panią, Zabieg modelowania ust jest zabiegiem, który może być wykonywany bez względu na wiek pacjenta nie zgodzę się z poprzednią wypowiedzią, że jedna ampułka dla młodej osoby to za dużo, gdyż nie zależy to od wieku pacjenta a kształtu ust oraz oczekiwań względem efektu. Po zabiegu modelowania ust: Przez kilka godzin powinno się uni ... czytaj więcej

4 odpowiedzi czytaj więcej

Witam. Zastanawiam sie nad zabiegiem powiekszenia ust, najchetniej kwasem hialuronowym. Wszedzie jednak w przeciwwskazaniach podawane sa choroby autoimmunologiczne. Choruje na autoimmunologiczne zapalenie watroby i lecze sie prednizolonem i azatiopryna. Czy calkowicie to wyklucza mozliwosc poddania sie zabiegowi? pozdrawiam P.

Serdecznie zapraszam do Kliniki Esteticmed.pl w Bydgoszczy lub Częstochowie, gdzie specjaliści medycyny estetycznej doradzą najskuteczniejszą i w pełni bezpieczną metodę/preparat dla Pani. Pozdrawiam Paula Rackiewicz ESTETICMED Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii dr Ilona Wnuk-Bieńkowska & dr n. med. Marcin Bieńkowski

3 odpowiedzi czytaj więcej
powiekszanie gornej wargi ust KATARZYNA · 9 kwi 2010

Dzien Dobry! Chcialam sie dowiedziec ile kosztuje powiekszenie tylko gornej wargi ust?i jak dlugo taki efekt sie utrzymuje ( oczywiscie chcialabym aby utrzymywal sie jak najdluzej)

dr Andrzej Kępa

dr Andrzej Kępa

Najlepsza odpowiedź

Witam, Zabieg powiększenia górnej wargi możemy zrobić stosując 0,55 ml kwasu hialuronowego. Z doświadczenia wiem, że bardziej naturalny efekt uzyska Pani podając niewielką ilość preparatu w dolną wargę. Chodzi tu przede wszystkim o różnicę w konsystencji warg. Warga w której będzie podany preparat jest zawsze trochę twardsza i bardziej sprężysta ... czytaj więcej

15 odpowiedzi czytaj więcej