Powiększanie piersi (Augmentacja) Wideo - pytanie wyróżnione

Dzień dobry, jestem kilka miesięcy po operacji biustu mastopeksja + augmentacja. Osiągnięty efekt zadowalający po części - wielkość piersi idealna, ale naturalna tkanka jest zbyt nisko, tworząc efekt opadającej piersi, myślę że ten efekt pogłębia się z tygodnia na tydzień. Zostały mi zaproponowane dwa rozwiązanie: 1) W ramach gwarancji - usunięcie skóry i mojej tkanki, co wpłynie dość mocno na wielkość piersi. A ta bardzo mi odpowiada 2) rozwiązanie 1 + wymiana implantów na większe o około 125 ml i o wysokim profilu (aktualnie jest średni). Z dopłatą kilku tysięcy zł Proszę o informację czy te rozwiązania które zaproponował lekarz są w porządku. Ogólnie mam mieszane uczucia bo można było wybrać większy implant już na początku, teraz koszt operacji będzie prawie dwa razy większy. Decydowałam się na określoną wielkość piersi, takie mi odpowiadają a "naprawa" gwarancyjna pozbawia mnie wielkości. Rozumiem, że efektów nie da się przewidzieć i medycyna estetyczna to pewnego rodzaju sztuka pozbawiona kuli do wróżenia.

Dzień dobry! Oba zaproponowane rozwiązania brzmią rozsądnie, niestety nigdy nie da się przewidzieć dokładnego rozmiaru piersi w 100% po włożeniu konkretnego implantu. Jednakowe implanty piersi użyte u 2 różnych pacjentek mogą dać inne rezultaty i rozmiar - wszystko zależy od warunków anatomicznych. Pozdrawiamy :)

2 odpowiedzi czytaj więcej
Szerokość implantów Corni_01 · 2 cze 2020

Witam. Po konsultacji chirurg wybrał dla mnie implanty motiva round 275ml o szerokości 10.5 cm. Mam w obwodzie pod piersiami około 72-73cm. Po pomiarach okazało się, że mam jedną pierś szerszą od drugiej i chirurg dobrał mi implanty do tej wyższej. Oglądałam zdjęcia innych zadowolonych klientek, ale nie znalazłam żadnej z taką małą szerokością implantów. Zazwyczaj zaczynały się od co najmniej 11.5 cm,, co jest o cm więcej ode mnie. Zastanawiam się czy iść jeszcze raz na konsultację i wybrać szersze.

Dr Bartłomiej Zoń

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry. Zakładam, że konsultował Panią specjalista chirurg-plastyk, a nie inny. W związku z tym wie, co robi, a jeśli Pani wybrała tego specjalistę, to warto jemu zaufać. Oczywiście, nie odciągam Pani od konsultacji u innego specjalisty, natomiast kwestia zaufania jest bardzo ważna. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki. Dr Bartłomiej Zo ... czytaj więcej

3 odpowiedzi czytaj więcej

Witam. Jestem 3 dni po op. powiększania piersi implantami. Nie miałam założonych drenów, wyszłam z kliniki tego samego dnia. Na 2 dobę zaczęłam wyczuwać palcami jakby trzeszczenie kruszonego lodu pod skórą pomiędzy piersiami na wysokości mostka. Na 3 dobę doszedł spuchnięty brzuch, oraz podbrzusze aż do wzgórka łonowego i prawej pachwiny. Czy mam powody do niepokoju? Dodam, że przyjmuję antybiotyk augmentin przepisany po zabiegu.

Witam, opisywane przez Panią trzeszczenie jest wynikiem dostania się powietrza. Jest to przejściowe odczucie. Obrzęki niższych partii ciała są normalne. Często obrzęk schodzi w okolicę brzucha a nawet spojenia łonowego. Antybiotyk osłania Panią przed infekcją. Zawsze w razie niepokojących objawów należy zgłosić się do operatora. Pozdrawiam

3 odpowiedzi czytaj więcej

Dzien dobry, 05.02.2020 roku powiększyłam piersi: implanty Motiva, okrągłe, 410 ml, wysoki profil. Kiedy się pochylam, nawet w pozycji siedzącej, piersi mają dziwny kształt. Wygląda to tak, jakby implant oddzielał się od piersi. Co więcej po w lewej piersi widać wgłębienie Czy to jest normalne?. Sutek także przemieszcza się podczas ruchu w dół. Poproszę o radę.

Witam. Proszę skonsultować problem z operatorem. Prawdopodobnie zaleci badanie usg piersi. Pozdrawiam

3 odpowiedzi czytaj więcej

Chce wyjąc implanty zastanawiam się jak skora będzie wyglądać po. Ewentualnie wymienić na mniejsze bez liftingu ( nie chce pionowej blizny) obecnie mam 410 ml są ładne i równe jednak mam kompletnie dosyć dużych piersi , chce wymienić na max 280 ml . Jaka jest szansa , ze to możliwe ?

Dzień dobry! Zazwyczaj po wyjęciu implantów skóra jest luźna. Można wymienić implanty na mniejsze, jednak czy skóra na piersiach nie będzie obwisła bez liftingu, zależy od warunków anatomicznych, napięcia skóry. Zapraszamy do darmowej konsultacji online na podstawie zdjęć- doktor będzie wtedy w stanie powiedzieć coś więcej :)

1 odpowiedź czytaj więcej
Operacja a menstruacja AnnaKozlowska
Użytkownik wyróżniony
· 19 maj 2020

Wiem, że były podobne pytania ale jednak nie znalazłam odpowiedzi na swoje wątpliwości. Otóż w przyszły czwartek mam mieć operację, a w sobotę mam dostać okres. Lekarz prowadzący o tym wie i mimo wszystko zapisał dla mnie taki termin. Co się stanie gdy się okaże, że w dniu operacji zacznę miesiączkować, a cały personel będzie gotowy na zabieg? Czy w takiej sytuacji może mimo wszystko dojść do operacji? Dodam, że nie mam obrzęków piersi w trakcie miesiączki (a o to pytał mój prowadzący).

Szpital Pulsmed Łódź

Najlepsza odpowiedź

Witam Panią, Powinno się wybierać optymalny dla pacjenta termin zabiegu. Miesiączka nie jest tym optymalnym okresem. Najlepiej zdecydować się na zabieg po miesiączce. Gdyby chodziło o pęknięty wrzód żołądka lub inny zdarzenie, zagrażające życiu pacjentki, to należy operować, nie patrząc na cykl miesiączkowy. Może Pani skorzystać z porady telefon ... czytaj więcej

2 odpowiedzi czytaj więcej
Polytech anatomiczne 320-380 ml, jakich efektów się spodziewać? AnnaKozlowska
Użytkownik wyróżniony
· 20 maj 2020

Rozmiar piersi - małe A (w zasadzie nic), pod biustem 75, wąska klatka piersiowa, wzrost 175, waga 65kg, po pomiarach 1,5cm tkanki tłuszczowej (chyba o nią chodzi). Zaproponowane implanty: Polytech, anatomiczne o okrągłej podstawie żeby wypełnić dół piersi (bo tam jest całkowity deficyt), wysoki profil, do wyboru 320 albo 380ml. Proszę napisać, który implant wybrać jeśli marzę o pełnym C? Jakich w ogóle rozmiarów od - do mogę się spodziewać przy takiej propozycji?

dr Wiesław Bieńkowski

Najlepsza odpowiedź

W podobnych do pani przypadkach stosuję na ogół implanty okrągłe Motiva ERSF OD 275 do 355 ml. Dobór zostaje wykonany ze wsparciem symulacji urządzeniem Vectra XT. Zapraszam

2 odpowiedzi czytaj więcej

Za miesiąc czeka mnie zabieg powiększania piersi i zastanawiam się czy rozciąganie mięśni klatki piersiowej może mieć jakiś pozytywny wpływ na późniejszą rekonwalescencję. Bo skoro mięśnie będą lepiej rozciągnięte, to czy możliwe, że pomoże to uniknąć w jakimś stopniu dolegliwości po operacji?

Ból pooperacyjny zależy od wielu czynników tj. Od wielkości endoprotez, techniki i metody implantacji, oraz sprzętu jakim dysponuje klinika. Nie powinna pani obawiać się bólu gdyż leki które stosujemy po zabiegu pozwalają go zniwelować. Nasze wieloletnie doświadczenie pozwoliło wypracować schemat najkorzystniejszy dla różnych typów zabiegów.

2 odpowiedzi czytaj więcej