Korekta nosa kwasem hialuronowym Wideo - pytanie wyróżnione

Czy taki nos - dość szeroki i ogrągły można wysmuklić kwasem hialuronowym np. poprzez wyciągnięcie koniuszka?

Dzień dobry Zgadzam się z przedmówcami, że nos taki jak Pani jest trudny do korekcji kwasem hialuronowym. Nie zostało natomiast w odpowiedziach poruszone zagadnienie korekcji nosa nićmi Atos. A jest to skuteczny sposób zmiany kształtu gdy celem jest wyszczuplenie nosa. Zachęcam do zapoznania się z ta metodą. W mojej ocenie niewielka ilość toksy ... czytaj więcej

8 odpowiedzi czytaj więcej

Mam w nosie kwas hialuronowy , ponieważ chciałam go lekko wymodelować ale efekt mnie nie zadowala gdyż praktycznie nos mnie tylko oszpecił zrobił się szeroki jak można odwrócić efekt do stanu pierwotnego

dr Katarzyna Mudel

Najlepsza odpowiedź

Można odwrócić efekt wymodelowanego nosa kwasem hialuronowym i przywrócić go do stanu pierwotnego stosując hialuronidazę, im szybciej tym pewniejszy efekt. Zawsze w takiej sytuacji najlepiej zgłosić się do lekarza, który wykonał zabieg.

4 odpowiedzi czytaj więcej

Dzien dobry, Jestem niezadowolona ze kształtu swojego nosa i zastanawiam się nad korekta nosa kwasem hialuronowym. Obawiam się, że po zabiegu mój nos może stać się większy niż jest teraz. Czy mój nos kwalifikuje się do takiej korekty i czy można złagodzić jego kształt bądź całkowicie pozbyć się garbka? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Marta

Chcąc ocenić problem konieczna jest bezpośrednia konsultacja. Łatwiej tez rozmawiać wtedy gdy mamy zdjęcia - wykonane w w dwu profilach - na wprost i bocznie w dobrym oświetleniu. Zabieg dotyczący korekty nosa należy do trudnych zabiegów Stąd powinien być wykonany przez doświadczonego lekarza.

2 odpowiedzi czytaj więcej

WItam serdecznie, jestem zainteresowana zabiegem korekty nosa kwasem hialuronowym. Bylam na konsultacji u jednego z najlepszych chirurgów plastycznych (15 lat doswiadczenia) w moim regionie. Jako ze moj nos jest garbaty,a jego dolna czesc jest tak zwana czescia ''ruchoma'' lekarz zaproponowal mi wstrzykniecie 0,4ml kwasu Juvederm w gorna czesc nosa tzn. w okolicy zapadniecia, ktory tworzy garb. Cena za ten zabieg jest dosyc wysoka, co powinno takze byc jakas tam gwarancja, ze preparat nie jest np. Chin. Termin zabiegu mam za 2 tyg. Bardzo chcialabym dokonac tej korekty. Najbardziej boje sie powiklania w postaci martwicy oraz utraty wzroku. Lekarz tlumaczyl mi dokladnie, ze wazna jest technika wstrzykniecia kwasu. Prosze o rade czy ostrzykiwanie czesci nosa na wysokosci oczu niesie ze soba tak wielkie ryzyko slepoty. Jak wyglada taka sytuacja. Czlowiek traci natychmiast wzrok po wstrzyknieciu kwasu? Takie przypadki zostaly juz odnotowane na swiecie, tylko, ze w tych przypadkach zabieg wykonywany byl przez kosmetyczke z uzyciem taniego preparatu... Sa mozliwe jakies inne powazne dla zdrowia powiklania? Mozliwe jest omdlenie, mdlosci? Dziekuje z gory za odpowiedz

Dr. Marek Kacki MD

Donaczyniowe wstrzyknięcia wypełniacze nie sa tak rzadkie jak się do niedawna uważało. Z badań miedzynarodowych przeprowadzonych w ponad 50-ciu różnych miastach dowiadujemy się o zaskakujacej częstotliwość tych powikłań - 62%. Z tych, znaczna większość występuje przy transferze tkanki tluszczowej. Tradycyjnie używane wypełniacze z kwasu hialuronowe ... czytaj więcej

4 odpowiedzi czytaj więcej

Witam. Mam pytanie dot. korekty nosa kwasem hialuronowym. Posiadam bardzo brzydki nos, ktory jest moim kompleksem od dziecinstwa. Za 3 miesiace wychodze za maz i chcialbym dokonac korekty nosa ( wypelnienie garba) bezoperacyjnie. Wiem ,ze efekt nie jest na stale oraz ,iz jest to zabieg kosztowny. Te 2 rzeczy nie graja jednak roli, gdyz jestem gotowa finansowac taki zabieg przez lata. Od 3 lat choruje na niedoczynnosc tarczycy, ktora przechodzila tez w nadczynnosc. Obecnie biore 100mg tyroksyny. Dawka zostaje mi zmieniana dosyc czesto. Rok temu mialam zabieg laserowy na twarzy. Moje pytanie brzmi: czy problemy z tarczyca, jesli ja lecze sa przeciwskazaniem do uzycia kwasu hialuronowego? Czy istenieje mozliwosc powaznych powiklan nawet zagrazajcych zyciu? bardzo dziekuje za odpowiedz

dr n. med. Diana Kupczyńska

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry, wykluczyć przeciwwskazania można podczas osobistej konsultacji, po zebraniu wywiadu oraz zbadaniu Pani - szczególnie realnej ocenie możliwości wykonanie bezoperacyjnej, satysfakcjonującej estetycznie korekty. Zabiegi z użyciem usieciowanego kwasu hialuronowego mogą być niebezpieczne - najpoważniejszym powikłaniem jest podanie kwasu w ... czytaj więcej

4 odpowiedzi czytaj więcej

Witam ....Czy jest mozliwe uniesienie mojego czubka nosa kwasem lub botulina, czy tez lepsza jest w moim przypadku korekta chrzastki. Czesc kostna mi nie przeszkadza jednak chrzestna moglaby byc mniejsza i uniesiona poza tym czy operacja wiazala by sie z bliznami?

Witam, Istnieje możliwość niechirurgicznej korekty kwasem hialuronowym, można połączyć tę metodę z podaniem botoksu. Efekt utrzyma sie około roku, pozdrawiam

5 odpowiedzi czytaj więcej

Witam, miałam 3 mce temu wypełniany nos (czubek) kwasem hialuronowym, obecnie mam ciagle parcie w nosie i okolicach zatok przynosowych . Boli mnie lewa strona polika tuż przy nosie, mam tam tkliwą skórę, która boli mnie . Boli mnie chrząstka na czubku przy mocniejszym ściśnięciu. Mam też często zimny nos. Nawet jak jest ciepło. Mam tak jakbym miała ciagle katar. Poza tym mam uczucie odrętwienia górnych zębów. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie Bolą Mnie teoczodoły i ostatnio często głowa. CZy to może być ziarniniakowe zapalenie . Czy mam się obawiać . Czy takie objawy powinny miec nieakcentowanych upływie takiego okresu. Może jestem uczulona na podany kwas. Przyznam ze od początku miałam z tym nosem takie objawy ale pózniej ustąpiły, nos zewnętrznie wyglada dobrze . Proszę o poradę, jakie badania powinnam zrobić , do kogo sie zwrócić , od czego zacząć ?

Dr Ewa Rybicka

Najlepsza odpowiedź

Przeczytałam Pani starsze wpisy. Preparat, ktory został podany, utrzymuje się w tkankach dosc długo. Dlatego tez objawy ucisku, nie ustępują. Sadze, ze w perspektywie kilku miesięcy powinno być stopniowo lepiej. Jezeli zewnętrznie nos wyglada dobrze, skora ne jest zaczerwieniona, ucieplona, nie boli , nie mozna mówić o odczynie zapalnym. Moze Pani ... czytaj więcej

4 odpowiedzi czytaj więcej

Witam! Bardzo proszę o nurtujące mnie pytanie. Otóż 7 lat temu przeszłam całkowita korektę nosa (niestety nieudana):-( Posiadalam tzw. kaczy nos. Ze względów zdrowotnych boję się kolejnej operacji. Poniżej przedstawiam mój szeroki nos. Czy istnieje możliwość (bez operacji) wyszczuplanie (zaznaczone miejsce) tego nosa? Może odsysanie w tym miejscu tłuszczu? Być może głupie pytanie, ale ponoć kto pyta ten nie błądzi ;-) Pozdrawiam serdecznie.

Dzień dobry, aby ocenić możliwości wymodelowania konkretnego nosa kwasem hialuronowym, niezbędna jest osobista konsultacja. Z pozdrowieniami, lek. Diana Kupczyńska lekarz medycyny estetyczne, flebolog Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii Ars Estetica Oddział we Wrocławiu ul. Powstańców Śląskich 56a/2 tel. + 48 71 70 70 993 mail ... czytaj więcej

2 odpowiedzi czytaj więcej
Mozliwość bezoperacyjnej korekcji nosa? sylwiaaneta460390 · 7 wrz 2018

Witam, Jak zrozumiałam tylko niewielkie wady nosa mogą być skorygowane wypełnieniem ... dołączam zdjęcia mojego nosa ?Bardzo Proszę o opinie czy tylko rinoplastyka mnie ratuje czy udało by sie to naprawić np kwasem hialuronowym. Przybliżony koszt byłby również przydatny. Z góry dziękuje. Aneta

Dzień dobry, aby zakwalifikować Panią do zabiegu, niezbędna jest osobista konsultacja. Cenniki są dostępne na stronach internetowych większości Klinik.Z pozdrowieniami, lek. Diana Kupczyńska lekarz medycyny estetyczne, flebolog Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii Ars Estetica Oddział we Wrocławiu ul. Powstańców Śląskich 56a/2 tel ... czytaj więcej

5 odpowiedzi czytaj więcej