Kwas hialuronowy Wideo - pytanie wyróżnione

Witam, miałam wykonany zabieg ze stymulatorów tkankowych preparatem GEO-LIFITING V na twarz metodą 5 punktów. Mam duży obrzęk i ból już 2 dzień od zabiegu w miejscu punktu na podbródku po prawej stronie. Skóra jest bardzo twarda i bardzo boli tylko w tym punkcie. Bardzo proszę o radę jak mogę zniwelować ten ból i obrzęk. Pozdrawiam serdecznie, Anna.

Dzień dobry. Proponuję miejscowe okłady z sody oczyszczonej - 2-3 razy dziennie (pół łyżeczki sody na szklankę letniej wody). W przypadku braku poprawy po 2-3 dniach, kontakt osobisty z Lekarzem wykonującym zabieg. Pozdrawiam serdecznie. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

1 odpowiedź czytaj więcej

Czy po plastyce powiek dolnych można wykonać korektę kwasem hialuronowym? Po korekcie powiek 4 miesiące temu mam sińce pod oczami i trochę widoczną dolinę łez, wydaje mi się że zostało wycięte za dużo tłuszczu. Czy w takim przypadku można zapisać się na zabieg wypełnienia ubytków kwasem, czy będzie skuteczny?

Dzień dobry. Tak, teoretycznie można taki zabieg wykonać. Pozdrawiam serdecznie. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

2 odpowiedzi czytaj więcej

Wczoraj miałam zabieg na okolicę oczu - stymulatory tkankowe, okolica pod oczami jest opuchnięta, wyglądam jakbym była o 20 lat starsza. Lekarz stwierdziła alergię i dostałam leki Furosemid Cortineff. To był już drugi zabieg w odstępie miesiąca i po poprzednim był super efekt, preparat ten sam więc nie rozumiem skąd niby alergia, jedynie lekarka powiedziała że użyje innej igły żeby nie było siniaków. Nie ma siniaków, ale efekt jest masakryczny, wstydzę się wyjść z domu, proszę o pomoc.

Obrzęk po zabiegu w okolicy oka zdarza się często i nie musi być wynikiem reakcji alergicznej. Otrzymała Pani leki przeciwobrzękowe. Nie pisze Pani, jaki stymulator był zastosowany, a ma to istotne znaczenie, jeśli zastanawiać się nad reakcją alergiczną. Tak czy inaczej należy się spodziewać, że jest to efekt pozabiegowy PRZEMIJAJĄCY i krótkotrwały ... Czytaj więcej

2 odpowiedzi czytaj więcej

Dobry wieczór, Dzisiaj miałam wykonany zabieg pod oczy skin booster restylane 1ml, preparat podano kaniulą. Po 6h od zabiegu posiadam spora opuchliznę, wyłącznie pod lewym okiem. Martwi mnie, że opuchlizna jest tylko z jednej strony. Czy jest to normalna reakcja? Pozdrawiam, Paulina

Dzień dobry. Tak, to może być jak najbardziej normalna reakcja. W przypadku wątpliwości, ewentualnie narastania niekorzystnych zmian, polecam kontakt osobisty z Lekarzem wykonującym zabieg. Pozdrawiam serdecznie. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

1 odpowiedź czytaj więcej

Czy po podaniu kwasu hialuronowego usieciowanego (jeden raz) w brodę przy zabiegu wydłużenia brody skóra rozciągnie się w tym miejscu po jego zaniku? Jak długo kwas będzie się utrzymywał?

Dzień dobry, czas utrzymywania się preparatu zależy od jego stopnia usieciowania i konkretnej specyfikacji technicznej - proszę o to zapytać Lekarza wykonującego zabieg. To jest w 99,9% niemożliwe, aby skóra po jednym zabiegu się naciągnęła. Pozdrawiam serdecznie. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Og ... Czytaj więcej

2 odpowiedzi czytaj więcej

Witam, przedwczoraj miałam podany kwas w bruzdy nosowo-wargowe kaniulą. Jednak podczas zabiegu wystąpiło dziwne zaczerwienienie na brodzie i pani wykonująca zabieg postanowiła zaprzestać zabiegu, obserwować i na drugi dzień podać druga dawkę innego, sprawdzonego kwasu w druga stronę. Wszystko było ok. Ale tego drugiego dnia również podała trochę innego kwasu w policzki z tej samej strony co wypełniała bruzdy. Dzisiaj w sumie druga doba po podaniu kwasu i czuje tylko z tej jednej strony lekkie mrowienie i jakby ucisk na nerw. Bo jak dostałam przy nosie to czuje promieniowanie do ust. Czy powinnam się niepokoić? Proszę o pomoc :(

Czy lekarz wykonywał zabieg?

3 odpowiedzi czytaj więcej
Linia miedzy moim nosem a czołem ZegarDamian · 3 sty 2022

Zauwazylem, że mam pewną linie miedzy moim nosem a czołem. Czy jest jakaś procedura, która mogłaby zwalczyć ten problem.

Dzień dobry. Polecam w pierwszym etapie zabieg z toksyną botulinową, następnie, za kilka tygodni, ewentualny dodatkowy zabieg z kwasem hialuronowym. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

3 odpowiedzi czytaj więcej

Czy jest możliwość bezoperacyjnej korekty brody w sytuacji, gdy przestrzeń między dolną wargą a brodą jest tak głęboka, że broda i dół dolnej wargi praktycznie się dotykają?

Dzień dobry. Jest to bardzo trudne, ale nie niemożliwe. O decyzji zabiegowej powinna zdecydować, w tak trudnym przypadku, osobista konsultacja. Pozdrawiam serdecznie. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

1 odpowiedź czytaj więcej