Modelowanie piersi (Lifting piersi, Mastopeksja) Wideo - pytanie wyróżnione

W grudniu 2018r miałam wykonany lifting piersi plus włożony implant 330 cc motiva profil średni. Jestem już po dwóch poprawkach i nadal nie mam oczekiwanego rezultatu tj mam wrażenie, ze sutki są za wysoko, piersi są oklapnięte i nie są równe. Lekarz zaproponował mi jeszcze jedną operację ( w sumie 4-tą) Nie wiem czy mam się na nią decydować u niego, czy poszukać innego specjalisty?

Dr n. med. Lubomir Lembas

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry, dziękuję za zdjęcia przed i po zabiegu oraz za informację na temat wielkości implantów prawdopodobnie miseczka piersi przed operacją to minimum pełne C, a może nawet D. zwykle piersi z dość dużą miseczką z czasem opadają - siły grawitacji są nieubłagane. na podstawie zdjęć można się domyślić, że jest Pani młodą osobą, a mimo to pie ... czytaj więcej

4 odpowiedzi czytaj więcej

Witam. Poszukuję chirurga plastycznego z doświadczeniem w operacji piersi bulwiastych, Łódź i okolice. W internecie znalazłam kilka klinik, ale nie jestem pewna czy zajmują się też tym problemem, a nie chcę wydawać pieniędzy na konsultację tylko po to by dowiedzieć się, że akurat tego zabiegu nie robią. Chciałabym też zobaczyć zdjęcia przed i po, jeśli jest taka możliwość. Z góry dziękuję za odpowiedzi

Dr Bartłomiej Zoń

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry. Nikt nie ma dużego doświadczenia w takich operacjach, gdyż jest to rzadka wada. Wybitnym chirurgiem w kontekście tej wady jest Von Heimburg z Niemiec. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

5 odpowiedzi czytaj więcej

Witam serdecznie, Chce przywrócić swoim piersiom jędrny, młodzieńczy wygląd. Chcę by znów były okrągłe, na swoim miejscu, nieopadające, nierozchodzące się na boki. Mam rozmiar 75C/D (w zależności od firmy biustonosza). Nie planuję powiększać biustu. Zależy mi na lifitingu i wypełnieniu piersi (nie płaskie od góry), dlatego wydaje mi się, że implant byłby wskazany. Proszę o poradę jaki rodzaj zabiegu dla mnie byłby dla mnie najodpowiedniejszy i czy wogóle jestem w stanie osiągnąć efekt jaki chciałabym mieć. Jestem z Łodz i stąd moje drugie pytanie. Jakiego lekarza / klinikę możecie mi polecić? Z góry bardzo dziękuję.

Dr Bartłomiej Zoń

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry. Dziękuję za dobre zdjęcia. Patrząc tylko na nie, może być Pani kandydatką do zabiegu tzw. mastopeksji, czyli podniesienia piersi, z ewentualnym dodatkowym zastosowaniem implantów silikonowych. Efekt, który Pani opisuje, jak najbardziej jest możliwy, natomiast, jak Pani pewnie wie, gwarancji 100% jakiegokolwiek zabiegu nigdy nie ma. Po ... czytaj więcej

9 odpowiedzi czytaj więcej
Powiększenie piersi po ich podniesieniu KasieK742534 · 5 paź 2018

Witam serdecznie. Okolo szesc miesiacy temu przeszlam zabieg podniesienia piersi wraz z ich powiekszeniem (implanty anatomiczne mentor 390 CC, wysoki profil). Niestety nie jestem do konca zadowolona z efektu (wyjsciowa miseczka B, piersi obwisle po porodzie). Strasznie załuje, ale chcialam aby piersi wygladały na wieksze. Po jakim czasie od pierwszego zabiegu mozna przeprowadzic ponownie zabieg powiekszenia? Czy ponowny zabieg wstawienia wiekszych implantów obarczony jest wiekszym ryzykiem? Jak najlepiej w takiej sytuacji mozna dobrac odpowiedni implant? w sytuacji gdzie aktualnie mam wstawione implanty?

Witam, Najwcześniej o kolejnym zabiegu można myśleć po pół roku od przebytej operacji. Kolejny zabieg powiększenia jest zwykle trudniejszy, niesie ze sobą większe ryzyko powikłań. Dobierać implanty można przymierzając sizer z implantem o niewielkiej, brakującej do "ideału", wielkości do aktualnego biustu - następnie objętość "nowych" dodać do aktu ... czytaj więcej

4 odpowiedzi czytaj więcej

Witam, podjelam decyzje o powiększeniu piersi..niestety , moje piersi nadaja sie do liftingu jeśli chodzi o operacje powiększenia (sięgnełam narazie 2 opinii) jestem jakoś przerażona bliznami i cięciem w kształcie T.. Może jednak ktoś bedzie miał inną opinie-da sie jakoś inaczej? Pozdrawiam

Wypełnienie Pani piersi nie ma sensu bez ich podniesienia. To odpowiedz na post z firmy lipoline. Jeżeli nie akceptuje Pani proponowanych blizn przez lekarzy podczas osobistej konsultacji to trudno "coś obiecywać" na podstawie przesłanych zdjęc. Decydująca jest osobista konsultacja która powinna pani rozważyć , a nie opinie czerpane z forum.

7 odpowiedzi czytaj więcej

Dzień dobry wyślę kilka zdjęć mojego obwisłego biustu ,uprawiam sport i bardzo dużo schudłam ,mam 44lata i prosiłabym o opinię lifting i implanty, czy tylko lifting gdzie u kogo i za ile ? Dziękuję ślicznie

Dr n.med. Ahmed Elsaftawy

Najlepsza odpowiedź

Witam serdecznie, Zapraszam na bezpłatna konsultację. Po zbadaniu Pani będzie można podjąć decyzję dotyczącą metod zabiegu. Wstępnie można zalecić u Pani podniesienie piersi z równoczesnym wypełnieniem biustu implantem o określonej wielkości, która będzie dla Pani satysfakcjonująca. Wszystko zależy od tego w jakim stanie są piersi i skóra. Podcza ... czytaj więcej

4 odpowiedzi czytaj więcej

Witam, jestem zainteresowana korekcją piersi bulwiastych. Obie moje „piersi” są prawie takiej samej wielkości i kształtu - stożki z ogromnymi otoczkami. Oglądałam zdjęcia zagranicznych chirurgów i wiem, że można uzyskać bardzo ładny naturalny efekt w przypadkach bardzo podobnych do mojego, niestety nie wiem do którego chirurga plastycznego w Polsce mogłabym się udać, ponieważ nie wiem który ma doświadczenie z taką wadą. Czy cięcie wokół brodawki i jej zmniejszenie może wpłynąć na zanik czucia, a uwolnienie przewężonych gruczołów skutkować może w przyszłości brakiem możliwości wytworzenia pokarmu? Czy jest duże prawdopodobieństwo że przekażę wadę także swoim dzieciom biorąc pod uwagę, że oprócz mnie posiada ją moja kuzynka oraz (prawdopodobnie) nieżyjąca już siostra naszej babci? Czy można przeprowadzić korekcję piersi i zmniejszenie warg sromowych mniejszych (wystających spod większych około 4cm) w ciągu jednego dnia?

dr Janusz Jaworowski

Najlepsza odpowiedź

Szanowna Pani, Pomimo że trudna, ale jest możliwa korekta piersi bulwiastych tak aby wyglądały naturalnie. W tak skomplikowanych problemach warto jednak zasięgnąć informacji u źródła, dostępne informacje w internecie nie zastąpią rzetelnej i fachowej wiedzy chirurga, a często wprowadzą Panią w błąd. Żeby postąpić rozsądnie należny zgłosić się na ... czytaj więcej

4 odpowiedzi czytaj więcej