Powiększanie ust kwasem hialuronowym Wideo - pytanie wyróżnione
Hashimoto a powiększanie ust Kamilaaaa · Wczoraj

Dzień dobry, czy można poddać się zabiegowi powiększania kwasem hialuronowym przy chorobie Hashimoto. Od ponad pół roku mam ustabilizowaną dawkę Euthyroxu. Czy kwas Revolax lub Stylage są dobrym wyborem przy tej chorobie?

Dr Iwona Radziejewska-Choma

Dr Iwona Radziejewska-Choma

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry. Jezeli TSH jest dobrze regulowane, a przeciwciała są na poziomie najlepiej poniżej 500 j, można wykonać zabieg. Proszę jednak pamiętać, że choroba jest cały czas i ryzyko powikłań jest większe niż u osoby bez tego problemu. Dlatego zabieg powinien wykonać lekarz i wtedy on decyduje o doborze najbezpieczniejszego preparatu w Pani przyp ... czytaj więcej

5 odpowiedzi czytaj więcej

Miałam usuwany kontur ust hialuronidazą (mała ilość), po 2-3 tyg. wypełnione zostały usta kwasem hialuronowym ponownie. Po wygojeniu ust (3 tyg.) usta są krzywe w środkowej części, po prawej stronie jest ewidentne wgłębienie, a z 2 strony pojawiła się grudka. Usta też nie są odpowiednio uniesione, mam wrażenie, że kwas ulokował się ponownie w konturze (za czerwienią wargową i lekko nad). Zgłosiłam uwagi specjaliście, który twierdzi, że musiała jeszcze działać hialuronidaza i trzeba je ponownie wypełnić, żeby nie były krzywe. Nigdzie nie znalazłam takiej informacji, że trzeba po hialuronidazie i po wypełnianiu zawsze zgłosić się od razu na kolejne dopełnienie, dlatego chciałam dopytać tutaj.

Dzień dobry, hialuronidaza działa od razu, a nie na preparat, który zastanie podany później. Na pewno należy zgłosić swoje zastrzeżenia lekarzowi podczas wizyty kontrolnej, być może należy wykonać korektę. Proszę pamiętać, że każdy kolejny zabieg powiększania ust, jeśli poprzedni kwas się nie wchłonął, jest obarczony większym ryzykiem powstawania ... czytaj więcej

1 odpowiedź czytaj więcej

Czy stosowanie przewlekle leków jest przeciwwskazaniem do powiększania ust kwasem hialuronowym? (Biorę ConcorCor 1.25).Dostałam taką informację. próbując się zapisać do jednego z salonów. Proszę o opinię.

Dr Bartłomiej Zoń

Dr Bartłomiej Zoń

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry. Przyjmowanie tego leku nie jest przeciwskazaniem do tego zabiegu, natomiast stan chorób/by, z powodu których/ej ten lek jest przyjmowany, może być przeciwskazaniem. Pozdrawiam serdecznie. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

1 odpowiedź czytaj więcej

5 dni temu zrobiłam zabieg powieszania ust kwasem hialuronowym. Pani otworzyła przy mnie opakowanie usta wygladaja ładnie natomiast czuje dwie większe grudki, 3 dni po zabiegu wyszłam zle ubrana na dwor a 4 dnia dostałam gorączki i bólu gardła które są do dzis boje się ze to może być coś poważnego czy to może być spowodowane zabiegiem czy raczej złym ubiorem?

Dzień dobry. Raczej to drugie, niestety, nie należy zapominać o trwającej pandemii. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

1 odpowiedź czytaj więcej

10 dni temu powiększyłam usta, na początku było wszystko równo, jednak na 3/4 dzień zauważyłam, że jedna strona dolnej wargi jest większa i utrzymuje się to do tej pory. Od 3 dni intensywnie masuje usta, ale dalej jest asymetria. Czy to jeszcze da radę się wyrównać?

Asymetria ust jeżeli jest wynikiem asymetrycznie(nierówno) podanej objętości kwasu hialuronowego nie da się rozmasować tak aby było symetrycznie. Tu raczej trzeba będzie użyć hialuronidazę. Pozdrawiam, Katarzyna Mudel

1 odpowiedź czytaj więcej
Hydroksyzyna a powiększanie ust klaudiaklaudia · 22 gru 2020

Jestem umówiona na powiększanie ust. Tymczasowo że względu na utrudnione zasypianie i stres biorę hydroksyzynę. Czy mogę przyjąć hydroksyzynę przed zabiegiem powiększania ust? Nie ukrywam, że przez paniczny lek przed igłą zabieg ten wywołuje u mnie lęk. Czy mogę przyjąć jedna tabletkę na dwie godziny przed planowanym zabiegiem?

Dr Bartłomiej Zoń

Dr Bartłomiej Zoń

Najlepsza odpowiedź

Dzień dobry. Jak najbardziej, pod jednym warunkiem - że poinformuje Pani o tym lekarza, który będzie wykonywał zabieg. Pozdrawiam serdecznie. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

2 odpowiedzi czytaj więcej

1,5 tygodnia temu miałam pierwszy w życiu zabieg powiększania ust. Preparatem: 1 ml Neuvia. Do tej pory mam wyczuwane grudki, ale wiem, że preparat wchłania się do dwóch tygodni. Co mnie jednak martwi to górna warga. Swoją wyjściową miałam bardzo małą i wąską. Niemniej jednak wolę zapytać specjalistów, czy kwas nie wyszedł poza czerwień wargową, czy usta tak po prostu po powiększaniu wyglądają ?

Szanowna Pani, po dobrze wykonanym zabiegu wypełniania ust nie powinna Pani wyczuwać grudek w czerwieni wargowej. Jeżeli takie pojawia się należy je jak najszybciej rozmasować - najlepiej i najbezpieczniej zrobi to lekarz wykonujący zabieg. Na przedstawionym zdjęciu widać, że kwas hialuronowy podano nieco poza kontur ust. Po kilku miesiącach moż ... czytaj więcej

2 odpowiedzi czytaj więcej
Powiększenie ust a leki na Takayasu Dorotamalina · 1 gru 2020

Dzień dobry. Choruję na Takayasu i przyjmuję leki takie jak Equoral, Medrol, Acard. Choroba obecnie jest w remisji. Czy przyjmowane leki są przeciwskazaniem do wykonania zabiegu powiększenia ust kwasem?

Dzień dobry. Niestety, tak - zarówno choroba, jak i leki. Pozdrawiam serdecznie. Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

1 odpowiedź czytaj więcej

Mam pytanie odnośnie znieczulenia podczas zabiegu powiększania ust. Mam traumę z dzieciństwa i boję się igieł i bólu, wpadam w panikę, bardzo bym chciała powiększyć usta, ale czy jest możliwe, by to zrobić ze znieczuleniem ogólnym w mojej sytuacji?

Dzień dobry, jeśli nie ma przeciwskazań do znieczulenia ogólnego, zabieg można wykonać w znieczuleniu ogólnym. Jeśli byłaby Pani zainteresowana zabiegiem w naszej klinice we Wrocławiu, zapraszamy do kontaktu :)

2 odpowiedzi czytaj więcej