Double bubble? Wypadnięcie implantu z kieszeni?

Justyna6
9 sty 2021 · Ostatnia odpowiedź: 12 sty 2021

Witam, jestem trzy tygodnie po operacji powiększenia piersi implantami okrągłymi wysokoprofilowanymi 600 cc metodą pod mięsień. Około tydzień temu zaczęły robić mi się „wybrzuszenia” na dole po zewnętrznej stronie. Początkowo myślałam, że to opuchlizna, jednak ewidentne są to odsunięte implanty. Nie mieszkam w Polsce i ogromnym problemem jest dla mnie w obecnej sytuacji stawić się osobiście na kontrolę, kontaktowałam się z operatorem mailowo (czekam na odpowiedź), jednak prosiłabym o ocenę, aby mieć obiektywny obraz tego, co to może być. Wiem, że to dopiero 3 tygodnie, ale wygląda to dla mnie tragicznie, jestem przerażona, bo chyba czegoś takiego nie powinno być. Będę wdzięczna za opinie.

odpowiedzi (3)

Odpowiedzi na wszystkie pytania udzielili prawdziwi lekarze
Premium
Warszawa · 12 sty 2021
Najlepsza odpowiedź
Szanowna Pani,
niechaj Pani wpis będzie przestrogą dla innych kobiet planujących powiększenie piersi. Dobór bardzo dużego implantu, którego wymiary przekraczają szerokość klatki piersiowej jest obarczony większym ryzykiem powstania asymetrii. W takiej sytuacji tkanki pacjentki niejednokrotnie nie są w stanie zaadaptować się do wielkości implantu. Pozostaje dokładne układanie piersi w biustonoszu pooperacyjnym i kontakt z chirurgiem wykonującym operację.
Warszawa · 12 sty 2021
Dzień dobry.
Faktycznie, pierś nie wygląda idealnie, natomiast to jest jeszcze bardzo wczesny okres pooperacyjny, aby mówić o efekcie końcowym. O tym efekcie będzie można mówić najwcześniej 3-6 miesięcy po operacji. Proszę przestrzegać zaleceń pooperacyjnych (w tym m.in. noszenie specjalistycznego stanika z pasem) i pozostawać w kontakcie z Lekarzem Operującym.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki.
Premium
Wrocław · 12 sty 2021
Dzień dobry, w pierwszych tygodniach po włożeniu piersi kształtują się i układają, jednak rzeczywiście może być tak że implanty są zbyt duże. Najlepiej skontaktować się z lekarzem operatorem w celu oceny sytuacji. Pozdrawiamy serdecznie :)

Znajdź więcej pytań

Podobne pytania

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Zapytaj specjalisty