Wypukła klatka piersiowa a duży odstęp między piersiami

Malutka0909
6 lut 2021 · Ostatnia odpowiedź: 15 lut 2021

Dzień doby. Jestem 8 dzień po zabiegu. Implanty 375 cc Mentor. Czy piersi zbliżą się do siebie? Mam wypukla klatkę piersiową i boję się, że to może być przyczyną oddalania się piersi.

Reklama

odpowiedzi (3)

Odpowiedzi na wszystkie pytania udzielili prawdziwi lekarze
Bytom · 16 lut 2021
Najlepsza odpowiedź
Witam,

Po 8 dniach od zabiegu opracyjnego nie można określić jak będą wyglądały piersi. Najwcześniej można oceniać po 3 miesiacach a finalny wygląd piersi po 12 miesiącach. Oczywiście każda pacjentka ma inna budowę piersi, klatki piersiowej więc też finalny wygląd piersi będzie z tym związany. Proszę być w stałej kontroli ze swoim lekarzem prowadzącym, napewno wszystko Pani wyjaśni i rozwieje wątpliwości.
Premium
Wrocław · 11 lut 2021
Dzień dobry, jak bardzo oddalone od siebie są piersi po zabiegu na ogół zależy od warunków anatomicznych, krzywizny żeber itp. Można to lekko skorygować za pomocą implantów, poprzez włożenie większego rozmiaru ( w zależności od możliwości). Pozdrawiamy serdecznie :)
Dr Jerzy M. Chęciński
Warszawa · 11 lut 2021
Witam,

proszę o przysłanie zdjęć przed i po.

Pozdrawiam

Powiązane pytania

Kiedy można wrocic do sportu siłowego po operacji powiększenia piersi?

Roksa837537
20 lut 2020 · Ostatnia odpowiedź: 26 lut 2020

Hey, jestem 3 miesiące od OP i chciałabym wrócić już do siłowego sportu tj. podnoszenie ciężarów, hantle itd. Czy jest możliwość abym mogła już wrócić do takiego sportu?

odpowiedzi (4)

Odpowiedzi na wszystkie pytania udzielili prawdziwi lekarze
Premium
Najlepsza odpowiedź
Dobrze, ale wnioskuje z Pani dotychczasowych ujawnien, ze ma Pani implanty wcisniete pod miesnie, tak ze prosze byc ostroznym. Co do blizn, to decyduje faktycznie aktualny wyglad, czy nalezy zadzialac na nie mascia z odpowiednim skladnikiem, a jezeli tak, to z jakim. Tu jest podane, ze mieszka Pani tu w Niemczech. Jezeli podesle mi Pani aktualne zdjecie blizn a przez poczte swoja "Krankenkassen-Chipkarte" z zaadresowana koperta zwrotna, to wystawie odpowiednia recepte i odesle Pani wraz z karta spowrotem.
Pozdrawiam
Dr. Tribull

Czy można powiększyć piersi z takimi wynikami?

Mika91
25 sie 2020 · Ostatnia odpowiedź: 29 sie 2020

Piersi o budowie gruczołowej. Przewody mlekowe nieposzerzone. W prawej piersi w odległości ok 20mm widoczny obszar niskoechogeniczny o wymiarach 11x10x4 mm. Strukturalnie jak nakładające się na siebie dwa węzły chłonne. Biards 2.

odpowiedź (1)

Odpowiedzi na wszystkie pytania udzielili prawdziwi lekarze
Premium
2 ośrodki w Mazowieckie · 29 sie 2020
Witam,
należy wykonać dalszą diagnostykę. Najlepiej z wynikiem badania udać się do lekarza onkologa, który oceni czy nie ma przeciwwskazań do wykonania zabiegu implantacji.
Pozdrawiam
Reklama

Znajdź więcej pytań

Podobne pytania

Powiększanie biustu
5 odpowiedzi, ostatnia odpowiedź w dniu 31 paź 2021

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Udziel porady