Hashimoto a zabieg kwasem hialuronowym.

Roza  |  Gość  |  opolskie
  • 3 odpowiedzi
Witam,

Che wybrac sie na dwa zabiegi, wypelnianie policzkow kwasem hialuronowym, takze bruzdy nosowo - wargowe, oraz botoks - kurze lapki. Duzo schudlam, bo mialam nadwage, wiec teraz moja twarz nie wygllada dobrze, ale jest problem mam Hashimoto od 12 lat. Wiem, ze jest to przeciwskazaniem, ale czy rzeczywiscie cos mi grozi? czy jakis lekarz podejmie sie tych zabiegow u mnie> czym to grozi? dziekuje, to dla mnie wazne. Mam lat 36.
Dr n. med. Barbara Rygoł  |  Basic member  |  Choroby wewnętrzne  |  Katowice
  • 148 odpowiedzi
  • 4 Lubię to
Witam,

Musi Pani udać się na indywidualną konsultację na której wszystko zostanie omówione przez lekarza medycyny estetycznej, następnie zostaną dopasowane zabiegi do Pani schorzenia. Na pewno musi Pani posiadać wyniki swoich ostatnich badań oraz jakąś dokumentację medyczną dotyczącą choroby.
Po zapoznaniu się z nią można określić i zaplanować zakres zabiegów poprawiających wygląd.
Dr Barbara Rygoł
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Roza  |  Gość  |  opolskie
  • 3 odpowiedzi
Witam

Dziekuje za odpowiedz. Tyle ze jak sie juz zdecydowalam na wolumetrię, wypelnianie policzkow kwasem hialuronowym, moje policzni zrobily sie strasznie wklesle, trzeba te miejsca wypelnic, watpie aby byla inna dobra metoda niz wolumetria. Mysle ze lekarz mi moze zaproponowac metoterapie beziglowa albo laser, ale to mi nie pomoze. Moja znajoma miala to robione, i jej policzki wogole nie nabraly objetosci. Wiec moje pytanie brzmi, jaki lekarz moze sie podjac tych zabiebow u mnie?

Moje wyniki aktualne:

FT3 wynik: 2,80 norma: 1,71 - 3,76
FT4 wynik: 1,25 norma: 0,60 - 1,49
TSH wynik: 1,90 morma: 0,1 - 3,9

przeciwciala anty - TPO wynik: 140 norma: od 0,00 - do 6,0
Przeciwciala anty _TG wynik: 100 norma: 0,00 - 4,90

dziekuje i pozdrawiam.
Roza  |  Gość  |  opolskie
  • 3 odpowiedzi
Moje pytanie jest konkretne:

Czy przy hashimoto mozna robic zabiegi kwasem hialuronowym oraz botoksem?

dziekuje.

Odpowiedź na: Roza

Dr n. med. Marcin Bieńkowski  |  Premium member  |  Chirurgia Ogólna  |  Bydgoszcz, Częstochowa
  • 114 odpowiedzi
Witam - Tak można zrobić taki zabieg, niewątpliwie jednak powinien on być zrobiony odpowiednim preparatem, który najrzadziej daje odczyny alergiczne. Mam pacjentów z tą chorobą, którzy nie mają problemów po odpowiednio wykonanych zabiegach. Umawiamy ich jednak na kontrole i poddawani są bardziej rygorystycznym zasadom niż pacjenci bez choroby autoimmunolog.
Z poważaniem
Marcin Bieńkowski

ESTETICMED.PL
Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii
dr Ilona Wnuk & dr n. med. Marcin Bieńkowski
www.esteticmed.pl

Oddział Częstochowa
ul Wysockiego 39/7
42-200 Częstochowa
czestochowa@esteticmed.pl
tel. +  48 3... Pokaż 48 34 325 61  Telefon 72
tel. +  48 6... Pokaż 48 665 601 212  Telefon
GG:  1932... Pokaż 19327184  Telefon

Oddział Bydgoszcz
ul. Lęborska 7
85-728 Bydgoszcz
bydgoszcz@esteticmed.pl
tel. +  48 5... Pokaż 48 52 345 25  Telefon 34
tel. +  48 7... Pokaż 48 721 666 777  Telefon
GG:  1172... Pokaż 11720502  Telefon

Odpowiedź na: Dr n. med. Marcin Bieńkowski

Roza  |  Gość  |  opolskie
  • 3 odpowiedzi
O super, widzę ze jest nadzieja :)
A jak nazywa sie ten preparat, ktory daja najmniejsze ryzyko odczynow alergicznych, przy zabiegach wolumetrii twarzy (wypelnianiu policzkow).
Dziekuje.

Odpowiedź na: Roza

Dr Elżbieta Wiszniewska-Gauer  |  Basic member  |  Choroby wewnętrzne  |  Łódź
  • 76 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
Zapraszam na zabieg wypełnienia zmarszek wypełniaczem z własnej surowicy pacjenta.nie ma żadnych powikłań i choroba Hasimoto nie jest przeciwskazaniem.Pozdrawiam

Odpowiedź na: Roza

Akademia Zdrowia i Urody Natura Med - dr Mirosław Rodak  |  Premium member  |  Nowy Sącz
  • 127 odpowiedzi
  • 7 Lubię to
Witam
Obojętnie jak "bezpieczny" będzie kwas hialuronowy , ryzyko immunizacji istnieje, tym bardziej,że różnice polegają głównie na metodzie produkcji oraz rodzaju i ilości wiązań użytych do jego stabilizacji. To samo dotyczy toksyny botulinowej. Metodą bezpieczną jest wypełnienie z użyciem materiału "wyprodukowanego" z Pani osocza ( Regeneris, osocze bogatopłytkowe) lub "posiew tłuszczu" z Pani tkanki tłuszczowej odpowiednio aktywowanej i ukierunkowanej Pani czynnikami stymulującymi jego odrost
Dr n. med. Barbara Rygoł  |  Basic member  |  Choroby wewnętrzne  |  Katowice
  • 148 odpowiedzi
  • 4 Lubię to
Witam,

Po tym co Pani napisała widać, że poziom przeciwciał jest dość wysoki, wiec wolumetria kwasem hialuronowym może być przeciwwskazana. Proszę udać się na konsultację medycyny estetycznej i z lekarzem omówić zabiegi, proponuję zabrać ze sobą opinię lekarza endokrynologa, który wypowie się na temat Pani choroby oraz stosowanego obecnie leczenia. Generalnie kwas hialuronowy i botox przy czynnej chorobie Hasimoto jest przeciwwskazany.
Dr Barbara Rygoł

Odpowiedź na: Dr n. med. Barbara Rygoł

Donpedro  |  Gość  |  mazowieckie
  • 1 odpowiedzi
Ja mam tez hashimoto i nie moge stosowac tych zastrzykow ale znalazlam rozwiazanie. Otoz z powodu choroby tarczycy pojawily sie u mnie plamy bielacze . Trafilam wiec do poradni leczenia bielactwa AFPV w Warszawie . Zreszta tam dowiedzialam sie wogole o mojej chorobie tarczycy . Wczesniej nic nie czulam wiec nie wiedzialam ze cos mi jest . No i tam dowiedzialam sie ze powinnam leczyc sie swiatloterapia . U nas wokolicy nie ma takiego urzadzenia wiec zaproponowali mi taka bierna terapie Dermotanem. On kamufluje te biale plamy ale jak potre nim cala twarz to jednoczesnie cera moja wyglada mlodziej zdrowo . Jest to taki tonik barwiacy leciutko ale i odzywczy a wiec i nie widac oznak uplywajacego czasu u mnie . Nie musze wiec juz martwic sie o zastrzyki. Moja siostra starsza ode mniebo 9 lat tez go uzywa ale ona tylko po to zeby mlodziej wygladac bo tarczyce ma zdrowa.Naprawde polecam tym wszystkim co chca lepiej wygladac a boja sie zastrzykow. Taki tonik w buteleczce starcza mi na 0k 4 mce i kosztuje ok 110 zl. A moja przyjaciolka z Krakowa kupuje go za pobraniem pocztowym. Dzwoni wysyla fax i otrzymuje . Spotkam sie z nia na swieta. Takie spotkanie po roku mobilizuje by sie pokazac z najlepszej strony a wiec obie napewno damy z siebie co mozemy . Polecam naprawde dobre. Tel do nich w Warszawie 226521955. ul Towarowa 22

Odpowiedź na: Donpedro

Natalia  |  Gość  |  zachodniopomorskie
  • 1 odpowiedzi
Witam mam chorobę hashimoto TSH-2.955 PRZED LECZENIEM 15.520 TPO-402.8 nie mam zmian ogniskowych echogenicznosc niejednorodna,obnizona.Czy czeka mnie operacja?Kiedy operuja tarczyce przy chorobie Hashimoto?Z góry dziękuje za odpowiedz.Natalia
Więcej opinii na ten temat
Nieoperacyjny lifting twarzy
Kwas hialuronowy: Restylane, Juvederm, Surgiderm, Teosyal, Stylage, Matridex, Matridur
  Warto
Piszę co prawda dopiero teraz, ale to dlatego, że dwa tygodnie temu miałam u Pani Małgorzaty nieoperacyjny lifting twarz kwasem hialuronowym Ludzie mnie nie poznają i pytają jak to jest możliwe,... Więcej 

Zasięgnij opinii specjalisty w dziedzinie Kwas hialuronowy: Restylane, Juvederm, Surgiderm, Teosyal, Stylage, Matridex, Matridur

Dr Ewa Rybicka
Medycyna Estetyczna, Warszawa, 24 lat praktyki
13 rekomendacji

Powiązane videa

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy