ile kosztuje chirurgiczne podniesienie policzkow ?

aki Gość
  • 21 odpowiedzi

ile kosztuje chirurgiczne podniesienie policzkow ?

aki  |  lubuskie
  • 21 odpowiedzi
 |  lubuskie
Mysle o podniesieniu policzkow . Jak nazywa sie taki zabieg ? Czy to zalicz sie do face liftingu ? Ile kosztuje taki zabieg ?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Szpital LUX MED Premium member
  • 23 odpowiedzi
  • 23 odpowiedzi
Polecam lifting twarzy nićmi Serdeve. Mało inwazyjny a bardzo efektowny. Zapraszam na konsultację do Pani dr Małgorzaty Chomickiej w Szpitalu LUX MED w Warszawie. Proszę o kontakt pod adresem e-mail: szpital@luxmed.pl
Dr n. med. Oleg Bachtijarov
Dr n. med. Oleg Bachtijarov Basic member
  • 1 odpowiedzi
Dr n. med. Oleg Bachtijarov
Dr n. med. Oleg Bachtijarov  |  Chirurgia Plastyczna, Kaliningrad Warszawa
  • 1 odpowiedzi
 |  Chirurgia Plastyczna, Kaliningrad Warszawa
Witam serdecznie! Pani pytanie brzmi nieco ogolnie, bo jeżeli chodzi o podniesienie skory policzkow są na to rożne metody. W zależności od stopnia obwisłości polecane są liftingi albo jeżeli Pani jest jeszcze dość młoda i nie chce mieć cięć, to polecam najnowszą i bardzo skuteczną metodę - zakładanie nici Shilouette Lift. Zabieg nie należy do najtańszych - 2000 euro, ale już wiele pacjentek przekonało się o jego skuteczności i małej inwazyjności.
Pozdrawiam
Dr. nauk med. Oleg Bachtiyarow.
kiksa Gość
  • 3 odpowiedzi

Odpowiedź na: Dr n. med. Oleg Bachtijarov

kiksa  |  śląskie
  • 3 odpowiedzi
 |  śląskie
Mam 30 lat i mialam podwieszanie nicmi Shilouette - to wyrzucenie pieniedzy w bloto, nic nie pomoglo a jestem przeciez jeszcze mloda!
Szpital LUX MED Premium member
  • 23 odpowiedzi
  • 23 odpowiedzi
Witam,
Jest kilka metod podniesienia policzków. Najlepiej oceni to chirurg plastyk na konsultacji. Zapraszam do dr n. med. Małgorzaty Chomickiej, która konsultuje w Szpitalu LUX MED. Zapisy pod numerem telefonu  22 4... Pokaż 22 431 20 59  Telefon .
Pozdrawiam,
Szpital LUX MED
ul.Puławska 455
Warszawa
  • 2860 odpowiedzi
  • 184 Lubię to
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
  • 2860 odpowiedzi
  • 184 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
Witam Pania,

w celu podniesienia policzkow mozna zastosowac malo inwazyjny zabieg Shilouette Lift. Koszt zabiegu wynosi 6.500 PLN. Istnieje rowniez mozliwosc przeszczepienia wlasnego tluszczu. Prosze o przeslanie zdjec na ponizszy adres e-mail w celu zaproponowania odpowiedniej metody.

Pozdrawiam,

Gabinet Chirurgii Plastycznej
dr Jerzy Chęciński
ul. Kazimierzowska 43
02-572 Warszawa
tel.  22 8... Pokaż 22 848 71 15  Telefon
mobil:  604 ... Pokaż 604 460 744  Telefon
www.drchecinski.pl

basia Gość
  • 4 odpowiedzi

Odpowiedź na: Dr Jerzy M. Chęciński

basia
  • 4 odpowiedzi
Interesuje mnie metoda podniesienia policzkow przez powieki dolne . Bardzo prosze o udzielenie mi informacji jak i ceny na temat tego zabiegu. Nie moge nigdziej znajsc informacji na ten temat. Mam 35 lat a policzki zaczely mi opadac , za kilka lat bedzie to moja zmora .
Dziekuje i pozdrawiam Basia
basia Gość
  • 4 odpowiedzi

Odpowiedź na: basia

basia
  • 4 odpowiedzi
Nie ma zadnych informacji na ten temat ? Czy w Polsce zaden chirurg nie operuje ta metoda ?
imoa Gość
  • 1 odpowiedzi
  • 1 Lubię to

Odpowiedź na: basia

imoa  |  mazowieckie
  • 1 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
 |  mazowieckie
Musi pani "znajść" sobie takie informacje:)
kiksa Gość
  • 3 odpowiedzi

Odpowiedź na: basia

kiksa  |  śląskie
  • 3 odpowiedzi
 |  śląskie
Mniet tez interesuje podniesienie policzkow, mam 31 lat i zaczynaja nieladnie opadac. Mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie "cheek lift" albo spod oka albo ciecie za uchem. Tez ciekawa jestem ile to kosztuje. Jesli ktos ma jakies informacje to prosze podzielcie sie, ale jesli macie manie poprawiania czyis bledow ortograficznych to wyzyjcie sie na innym forum.
basia Gość
  • 7 odpowiedzi

Odpowiedź na: kiksa

basia  |  wielkopolskie
  • 7 odpowiedzi
 |  wielkopolskie
Witaj kiksa
Troche czytalam o tym wszystkim , no i chyba najfajniejsza metoda jest podniesienie policzkow przez powieke dolna , moim zdanem jest to fajna metoda . Myslalam tez o przeszczepie tkanki tluszczowej , bo efekty tez sa bardzo fajne. Jak narazie rozwazam tylko te dwie metody.
kiksa Gość
  • 3 odpowiedzi

Odpowiedź na: basia

kiksa  |  śląskie
  • 3 odpowiedzi
 |  śląskie
tez mi to pewien chirurg proponowal ale po dluzszym zastanowieniu stwierdzilam, ze to nie dla mnie. Jestem osoba bardzo aktywna fizycznie, uprawiam duzo sportu, chodze na silownie, sila rzeczy spalam szybko tkanke tluszczowa a jak sie chudnie i spala tluszcz to juz idzie po calosci wiec u mnie taki efekt by sie nie utrzymal. Jakbys na przyklad duzo schudla to byloby to samo.
  • 689 odpowiedzi
  • 9 Lubię to

Odpowiedź na: kiksa

  • 689 odpowiedzi
  • 9 Lubię to
Witam,
Polecam facelift niciami Aptos, jest to nie operacyjna metoda liftingu twarzy, która odbywa się w znieczuleniu miejscowym jest delikatna i nie pozostawia blizn a efekt jest natychmiastowy, twarz goi się w ciągu tygodnia. Zapraszam na konsultację do Kliniki LLC w Ostrawie. Kontakt  602 ... Pokaż 602 825 163  Telefon , pozdrawiam i zapraszam.
basia Gość
  • 7 odpowiedzi

Odpowiedź na: Klinika LLC Cieszyn

basia  |  wielkopolskie
  • 7 odpowiedzi
 |  wielkopolskie
Podobno czesc tkanki tluszczowej wgaja sie na stale , i zalezy to od operatora ile tluszczu sie wgoi , bo jezeli zabieg jest dobrze przeprowadzony to podobo nawet do 80 procent .
Jezeli chodzi o nici to ja nie mam przekonania do tego, i nawet nie biore tego pod uwage .

Odpowiedź na: Klinika LLC Cieszyn

Zarejestrowany użytkownik  |  śląskie
  • 5 odpowiedzi
 |  śląskie
Pozostawia blizny!!!
Nie wciskajcie ludziom kitu. Miałam podniesione policzki tymi nićmi. Miałam kilka dołków w policzkach, które "rzekomo" miałyby zagoić się po dwóch miesiącach i po zabiegu miałam siniaki pod oczami.

Jak funkcjonować 2 m-ce z takimi kraterami w twarzy i z asymetria????

Jak jest twarZ unieruchomiona przez środki znieczulające to te nici za wiele policzków nie naciągnął, bo skóra jest jakby unieruchomiona i napięta.

W dodatku nie miałam tak samo podniesionych policzków, asymetria.

Totalna beznadzieja, a mam 30 lat!

Zdecydowałam się na wyjęcie nici...
Wyobraźcie sobie, jaki to był BÓL przy niewielkim znieczuleniu, bo trzeba było te nici wyczuc. Jak zabolało masakrycznie to znaczy, że się odnalazły w skórze i można było je wyjąć.

Odradzam!!!!
jooola Gość
  • 6 odpowiedzi
jooola  |  kujawsko-pomorskie
  • 6 odpowiedzi
 |  kujawsko-pomorskie
witam serdecznie ,,,,jestem obecnie po lifcie nicmi aptos ,,,,wielka sciema ,po pierwsze skora jest pomarszczona jak u krokodyla i tak trzeba chodzic niewiem jak dlugo po drugie nie widac efektu a z tego co sie slyszy to po 3 dniach jest w miarę,,,jezeli bylaby infirmacja na temat jak wyglada osoba po niciach to nikt by tego nie zrobi.moja skora nie byla do lifu operacyjnego gdyz po konsultacji zdjeciowej z fachowcami i nie tylko jednym nadawala sie do liftu nicmi Aptos ....obecnie wiem ze to nie tak i tak potrzebuje obecnie operacjii bo po tych niciach nie wyjde na ulice , uprzedzam panie nie godzic sie nie ma mowy naciagania nicmi ,,,,
  • 2860 odpowiedzi
  • 184 Lubię to

Odpowiedź na: jooola

Dr Jerzy M. Chęciński  |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
  • 2860 odpowiedzi
  • 184 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
Witam,

proszę o przesłanie zdjęc: dwa profile oraz an face.

Pozdrawiam,
Dr Jerzy Chęciński
Specjalista Chirurgii Plastycznej

Gabinet Chirurgii Plastycznej
dr Jerzy Chęciński
ul. Kazimierzowska 43
02-572 Warszawa
tel.  22 8... Pokaż 22 848 71 15  Telefon
mobil:  604 ... Pokaż 604 460 744  Telefon
e-mail: kontakt@drchecinski.pl
www.drchecinski.pl
MUDr. Libor Polák Premium member
  • 1547 odpowiedzi
  • 30 Lubię to

Odpowiedź na: jooola

MUDr. Libor Polák  |  Chirurgia Plastyczna, Ostrava, Frýdek-Místek, Brno, Hodonín
  • 1547 odpowiedzi
  • 30 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Ostrava, Frýdek-Místek, Brno, Hodonín
Dzieň dobry.
Z tego,co pani pisze,to jest potrzebny u pani face lifting.Calkowity koszt na mojej nowej klinice Polmedicana w Ostrawie jest 2000 Euro.
Zapraszam na wizite.Prosze sie umowicz na num.tel. +  420 ... Pokaż 420 607 115 715  Telefon .
Do widzenia,
Libor Polák Dr.med.
specjalista w chirurgii plastycznej i estetycznej

Odpowiedź na: jooola

Zarejestrowany użytkownik  |  śląskie
  • 5 odpowiedzi
 |  śląskie
Czytałam Pani komentarz zanim decydowałam się na nici (podniesienie policzków).

Teraz bije się w pierś, bo wydałam 3500zl i te nici byłam wyciągnąć.

Totalna beznadzieja. Jaki to efekt, jak skóra jest pomarszczona, ma dołki w policzkach, twarz się posiniaczona i z asymetria??

Mądry Polak po szkodzie i kasa poszła w błoto :(...o bólu przy wyciąganiu nici już nie wspomne;(
Ana Gość
  • 2 odpowiedzi
Ana  |  małopolskie
  • 2 odpowiedzi
 |  małopolskie
No widzę tu mocna reklamę nowosci - nici Silhouette. Drogie panie, robiłam. Efekt niewielki, utrzymał się 2,5 miesiąca. Szkoda pieniędzy. Kolejny nieskuteczny zabieg. Również poszukuję skutecznej metody, na razie bez skutku. Na pełny lifting u mnie jeszcze za wczesnie.
  • 2860 odpowiedzi
  • 184 Lubię to

Odpowiedź na: Ana

Dr Jerzy M. Chęciński  |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
  • 2860 odpowiedzi
  • 184 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
Witam,

oczywiście jeżeli jest źle dobrana metoda do pacjenta to zabieg na pewno będzie nieskuteczny.

Pozdrawiam,
Dr Jerzy Chęciński
Specjalista Chirurgii Plastycznej

Gabinet Chirurgii Plastycznej
dr Jerzy Chęciński
ul. Kazimierzowska 43
02-572 Warszawa
tel.  22 8... Pokaż 22 848 71 15  Telefon
mobil:  604 ... Pokaż 604 460 744  Telefon
e-mail: kontakt@drchecinski.pl
www.drchecinski.pl
Ina54  |  Hessen
 |  Hessen
Fajnie ,że piszecie o efektach aplikacji nici i to wszelkiego rodzaju .Gdyby wszystkie kobiety zaglądały na to forum to 10 razy by się zastanowiły zanim by wydały kilka tysięcy zł.
Np.2.000 EUR za nici ,......przecież wyprodukowanie tych nici kosztuje niewiele ,cena kosmiczna bierze się stąd ,że jest to nowość a efekt oczywiście jak to po wszelkich niciach, albo żaden albo bardzo krótkotrwały.
To samo dotyczy przeszczepu własnego tłuszczu ,nawet nie trzeba uprawiać sportu aby tłuszcz się wchłonął , po prostu tak reaguje wiele osób .Są osoby ,którym tłuszcz wchłonął się tylko częściowo i powstała duża deformacja twarzy ,nigdy nie można przewidzieć czym taki zabieg się skończy.
Jak można pisać ,że metoda źle dobrana to nie ma efektu ,przecież nici działają mechanicznie więc jeśli nawet metoda źle dobrana to powinny podnieść to co jest podnoszone ,to chyba oczywiste.
Jeszcze raz to napiszę ,jak to dobrze ,że piszecie o tych bezcennych zabiegach na które tak szumnie lekarze namawiają i każą sobie płacić bajońskie ceny , dobrze , że jesteście i piszecie wprost ,to ściema , to nie działa ,to wyrzucanie pieniędzy w błoto . Szkoda tylko , że tak mała ilość osób może to przeczytać .
Szkoda ,że nie zamieściłaś zdjęcia chociaż dolnej części twarzy .Za te pieniądze ,które wydałaś na nici zrobiłabyś lifting środkowej części twarzy a wiek nie ma tu nic do rzeczy skoro już w wieku 30 lat opadają Ci policzki , ale tak naprawdę to nie chce mi się wierzyć ,że naprawdę te policzki Ci opadają , do tego uprawiasz jeszcze sport.

Odpowiedź na: Ina54

Zarejestrowany użytkownik  |  śląskie
  • 5 odpowiedzi
 |  śląskie
Opadają policzki, bo to oczywiste, że z grawitacja po czasie będą opadały. Ja miałam pełne policzki, a po jakims dłuższym czasie (m-ce, rok) po bieganiu w płaskich adidasach w ogóle nie przystosowanych do uprawiania sportu z siłą grawitacji policzki opadły, dosłownie jakby rusztowanie skóry straciło przyczepnosc. Chodziłam po specjalistach medycyny estetycznej. Jedna mi doradziła kwas hialuronowy.
Ja wydałam nawet do 7, 8tys na wypełniacze, które sprawiły, że miałam buzię napuchnięta, a z nadmiarem tego policzki i tak miałam opadłe. To jest oszustwo, wciskanie kitow. Nic się nie polepszyło. Kwas hialuronowy wstrzykiwany w skórę rozsadza tkanke podskórną i oczywiste, że jeszcze się bardziej pogorszy. Kwas hialuronowy rozrzedzil mi się w policzkach i spłynął w dolne partię policzkow! A pani specjalistka powiedziała mi po czasie, że tak się może zdarzyć, bo kwas przenosi się tam gdzie skóra nie jest nawilżona. Dziwne, bo ja akurat w dolnej części policzków miałam najbardziej nawilżona skórę.(sprawdzała mi recepcjonistka jakimś sprzętem w jej gabinecie). Wielki wałek kłamstw. Na dodatek, taki kwas nie jest odporny na ciepło, bo po czasie pracując w ciepłych warunkach kwas się rozrzedzil.
Przyszłam z problemem opadłych policzków i jeszcze kwas doprowadził do tego, że to była zmiana na gorsze.
Proszę spojrzeć na panią premier Szydło...szprycuja ja kwasami hialuronowymi i nie dosc, że ma opadły owal twarzy to i napuchnięta od wypełniaczy.

Jedna "specjalistka" mi doradziła lekarke med.estetycznej, która zakłada nici chirurgiczne, bo zwykłymi nićmi barb nie podniosłabym policzków.

Pyt.czy któryś lekarz dopuściłby do tego, aby godzić się na zakładanie nici chirurgicznych czy aptos w policzki mając wypełniona twarz kwasami hialuronowymi?????

Po wyjęciu tychże nici u pani specjalistki, poszłam do chirurga, który złapał się za głowę, co ja zrobiłam z twarzą.

Jak można zakładać nici jakiekolwiek, czy wstrzykiwać kwas hialuronowy nie patrząc w ogóle na zdjęcia sprzed jakichkolwiek zabiegów i wcześniejszych????

Chirurg od razu poprosił o zdjęcie.
On mi wstrzykiwal hialuronidaza patrząc na moje rysy twarzy z fotki, bo musiał mieć punkt odniesienia.
Pełen profesjonalizm.
(Nazwiska nie będę reklamowała).

Niewyobrażalne jest to, ile naście tys zł....straciłam i wyrzuciłam w błoto...w ta cholerna fałszywa medycynę estetyczna ;[

Odpowiedź na: Zarejestrowany użytkownik

Ina54  |  Hessen
 |  Hessen
Wątpię aby Szydło miała jakikolwiek kwas wstrzyknięty ,to nie ten typ kobiety ,ona nawet makijażu nie robi a poza tym to by było wbrew naturze ,ojciec Rydzyk by ostro skrytykował.Ona jest "spuchnięta" od nadmiaru tłuszczu i do tego na całym ciele.
Kochana ,ona sobie nigdy nic nie wstrzyknie.

Odpowiedź na: Ina54

Zarejestrowany użytkownik  |  śląskie
  • 5 odpowiedzi
 |  śląskie
Ma na 100proc. Wcześniej miała bardziej opadła buźkę, a poza tym...musi się jakoś prezentować przed kamerami i reprezentować Polskę. A broszki kto jej doradził?
Ma od tego ludzi, fryzjerów, stylistów to i namówili ja na kwasy i jestem tego pewna. Ona ma już nawet mniejsze oczy, bo jest aż napuchnięta od kwasów.
Rydzyk nie musi wiedzieć...

Odpowiedź na: Zarejestrowany użytkownik

Ina54  |  Hessen
 |  Hessen
Nie,tylko masz takie wrażenie.Od kwasów się nie puchnie (tylko bezpośrednio po podaniu przez kilka dni) a wokół oczu gdyby miała wypełnioną dolinę łez to nie ma to wpływu na wielkość oczu.
Ona jest napompowana własnym tłuszczem i nawet przeszczepu nie musiała robić.
Kwas hialuronowy nie zmienia wyglądu , w sensie ,że nie jest się napompowanym chyba ,że na własne życzenie chce się mieć np.napompowane usta to się ma.Nawet sobie nie wyobrażasz ile by trzeba wstrzyknąć kwasu aby twarz była napompowana .Najczęściej kobiety mają aplikowane 1 - 2 ml.kwasu i najczęściej brak efektu a 10 ml.też nie jest w stanie zmienić rysów twarzy i jej napompować , tym bardziej ,że kwasu nie podaje się na całej powierzchni twarzy tylko w niektóre miejsca .Niektórzy lekarze robią przeszczep tłuszczu na całą twarz (na szczęście są to pojedyncze przypadki) gdy kobieta ma bardzo małą twarz ,ale ona ma własny.
gdyby Szydło była tak podatna na doradzanie to robiłaby makijaż i lepiej się ubierała no i przeszłaby na dietę.

Odpowiedź na: Ina54

Zarejestrowany użytkownik  |  śląskie
  • 5 odpowiedzi
 |  śląskie
Ja nie miałam wypełnionej doliny łez, tylko górna część policzków i jak biegłam to ten kwas hialuronowy przeskoczył mi do oczodołów, a pod jednym okiem czułam, że mi odstaje i musiałam ten kwas dosłownie wcisnąć palcem. W pracy to samo, biegłam i czułam patrząc w dół, i że coś mi oodstajew oczodole. Byłam wkurwi...ona (za przeproszeniem). Do tego kwas pod oczodołami jest koloru sinego i widzę to przez swoją skórę, bo widać, w którym miejscu jest umiejscowiony. I oczywiście pod jednym oczodołem jest więcej, a pod drugim mniej. Heh.
Porażka.

Proszę mi powiedzieć, dlaczego kwas nie jest w stanie "usiedzieć" w danym miejscu, gdzie był wstrzyknięty??? Tylko przy gorących temperatury (taka praca niestety) rozrzedzil się w skórze i spłynął???? Ja mówiłam to "specjalistce" w jakich warunkach pracuje i nic nie powiedziała, że może się coś takiego stać, że kwas mi spłynie. Powinna mi polecić taki, który i jest odporny na cieplo. Powinnam zażądać zwrotu pieniędzy.

A co do p. Szydło, nie dziwi Panią, że zaczęła nosić broszki do każdej garsonki, żakietu, czy płaszcza?

Ma wstrzyknięty kwas w policzki, żeby trochę podniosły jej policzki, które opadały. A z grawitacja policzki się nie unoszą, że ma teraz okolice oczu spuchnięta.

Swój tłuszcz lepiej wstrzyknąć, niż kwasy, bo przynajmniej nie prześwituje pod cienka skórą, ale też ma swoje minusy, bo się wchłania i nie wiadomo, czy twarz nie będzie przez to asymetryczna.

Ja miałam wstrzyknięty kwas w srodek podbródka tak w miejscu dziąseł. Kobita wstrzyknęła tak, że kwas przemieścił się w lewą część boku podbródka. Byłam u niej ten kwas rozpuścić.

Nigdy więcej kwasów, bo tylko powoduje, że policzki są cięższe, a tym samym opadają, przemieszcza się w inne miejsca tkanki podskórnej.

Ani żadne nici aptos czy chirurgiczne.

A najlepiej zaczerpnąć porady CHIRURGA, a nie specjalistek med.estetycznej!!! Tu przestrzegam kobietki, która chcą się podjąć jakiegoś zabiegu.

Teraz robię ćwiczenia twarzy i jako tako widzę efekty.

Odpowiedź na: Zarejestrowany użytkownik

Ina54  |  Hessen
 |  Hessen
Pierwszy raz o czymś takim słyszę aby kwas przeskakiwał , przecież skóra ludzka nie jest oderwana od reszty ciała ,to nie jest jakaś samoistna powłoka , pod którą może coś dowolnie przeskakiwać ,może jesteś jakimś ewenementem.
Kwas prześwituje i rzeczywiście wygląda wtedy sino gdy jest zbyt płytko wstrzyknięty ,aplikowany prawidłowo absolutnie nie prześwituje i wierz mi ,nie trzeba być lekarzem aby to prawidłowo zrobić.

Zasięgnij opinii specjalisty w dziedzinie Facelift, Lifting twarzy (podciąganie powłok twarzy)

Transparentny Lekarz

Specjaliści w Twojej okolicy