W jaki sposób najlepiej usunąć całkowicie blizny potrądzikowe- usuwanie blizn potrądzikowych a kuracja Izotekiem

W jaki sposób najlepiej usunąć całkowicie blizny potrądzikowe- usuwanie blizn potrądzikowych a kuracja Izotekiem

Miniinut  |  Gość  |  mazowieckie
  • 11 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
Witam serdecznie, 9 miesiecy temu skonczylam kuracje izotekiem a 3 miesiaca temu przeszlam zabieg fraxel repair. Niestety nie widze duzej poprawy moze 20-30%. Blizny Nadal widac glownie w swietle sztucznym/ po nalozeniu podkladu. Chcialabym calkowicie albo chodziaz w 80% sie tych blizn pozbyc. Problem w tym ze niestety znowu zaczynam miec problemy ze skora i niedlugo mozliwie zdecyduje sie na druga kuracje izotekiem a wiem ze wtedy nie mozna wykonywac zadnych zabiegow.. chcialabym sie dowiedziec jaki zabieg moge wykonac przed zaczeciem kuracji izotekiem lub w jej trakcie. Czy wypelnienie tych blizn kwasem to dobry pomysl? Czy mozna wykonywac taki zabieg podczas kuracji? (Znosze ja bardzo dobrze) dziekuje za odpowiedzi
  • 1314 odpowiedzi
  • 307 Lubię to
Dzień dobry.
W trakcie terapii retinoidami, oczywiście, żadne zabiegi nie są możliwe. Poza tą terapią, prawdopodobnie możliwy jest zabieg z użyciem własnego tłuszczu.
Pozdrawiam serdecznie.
lek. med. Jacek Ściborowicz - MediVita  |  Premium member  |  Tarnów
  • 943 odpowiedzi
  • 96 Lubię to
Dzień dobry
zredukować a nawet usunąć blizny potrądzikowe można serią zabiegów bardzo dobrej klasy laserem frakcyjnym CO2( ważna jest m innymi tzw energia impulsu czyli najogólniej jak mocny jest laser)
doświadczenie operatora ma tutaj kluczowe znaczenie.Zdjęcia może Paniu znaleźć tutaj na tym portalu w moim profilu, lub na stronie www.medivita.net Równie skuteczny może być termolifting RF igłowy INFINI ,
ostatnio do redukcji blizn stosuje się laser picosekundowy
można łaczyć terapie tymi urządzeniami
Z reguły widoczną poprawę pacjenci widzą już nawet po pierwszym zabiegu
w teorii powinno się zachowac odstęp 6 miesięcy od terapii isotretinoiną W praktyce z reguły wystarczy kilka miesięcy przerwy
Pozdrawiam
lek med Jacek Ściborowicz
dr n. med. Diana Kupczyńska  |  Premium member  |  Chirurgia Ogólna  |  Wrocław, Warszawa
  • 534 odpowiedzi
  • 60 Lubię to
Dzień dobry,
z wszelkimi zabiegami należy odczekać minimum 6 miesięcy do zakończenia terapii. 1 zabieg laserem frakcyjnym ablacyjnym to zdecydowanie zbyt mało, aby osiągnąć satysfakcjonujący efekt estetyczny korekty blizn potrądzikowych - potrzebna jest seria, zazwyczaj 4-6 zabiegów, co 4-6 tygodni. Z pozdrowieniami,
dr n. med. Diana Kupczyńska
specjalista chirurgii ogólnej
lekarz medycyny estetyczne, flebolog
Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii Ars Estetica

Oddział we Wrocławiu
ul. Powstańców Śląskich 56a/2
tel. +  48 7... Pokaż 48 71 70 70  Telefon 993
mail: wroclaw@arsestetica.pl

Oddział w Warszawie
Al. Jerozolimskie 56C
tel. +  48 2... Pokaż 48 22 26 60  Telefon 876
mail: warszawa@arsestetica.pl
Klinika ELITE - Centrum Laseroterapii i Modelowania Sylwetki  |  Premium member  |  Warszawa
  • 340 odpowiedzi
  • 29 Lubię to
Witam,
aby usunąć blizny potrądzikowe należy wykonać serię kilku zabiegów laserem frakcyjnym.
Jeden to zdecydowanie za mało. Dodatkowo polecam osocze bogatopłytkowe.
Nie może Pani wykonywać zabiegów w trakcie kuracji Izotekiem.

Pozdrawiam

Zasięgnij opinii specjalisty w dziedzinie Korekcja blizn

Więcej opinii na ten temat

Korekcja blizn - Powiązane videa

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy