Blepharoplastyka laserem Co2 czy Plexr a niedoczynnosc tarczycy (Hashimoto)

loca Gość
  • 1 odpowiedzi

Blepharoplastyka laserem Co2 czy Plexr a niedoczynnosc tarczycy (Hashimoto)

loca  |  śląskie
  • 1 odpowiedzi
 |  śląskie
Witam
Mam 35 lat i od 6 lat niedoczynnosc tarczycy (Hashimoto), biore jednak tabletki i co 3 miesiace robie badania krwi. Od kiedy pamietam mialam opadniete powieki (jest to rodzinne). Mam znajome ktore poddaly sie blepharoplastyce chirurgicznej, mialy jednak okolo 50 lat.
Szukalam w internecie informacji czy mozna korekcje powiek robic przy Hashimoto, niestety znalazlam tylko jedna strone internetowa ze jest to przeciwwskazanie. Chcialabym sie dowiedziec czy to prawda i dlaczego i czy alternatywa bylby Plexr?
Czy Plexr bylby skuteczny w moim przypadku (zalaczam zdjecie). Jak dlugo dziala ta metoda? Cenowo nie roznia sie te 2 metody a wolalabym zrobic cos czego nie musialabym powtarzac za 2 lata z drugiej strony strasznie boje sie inwazji chirurgicznej bo tak duzo sie czyta na temat powiklan, zle zrobionych operacji tym bardziej jezeli chodzi o oczy. Dziekuje za informacje
Specjaliści w Twojej okolicy
Dr Ewa Rybicka Premium member
  • 403 odpowiedzi
  • 63 Lubię to
  • 403 odpowiedzi
  • 63 Lubię to
Z załączonego zdjęcia wynika, że ma Pani wskazania do blefaroplastyki.
Wybór metody, zalezy od Pani, proszę jednak wziąç pod uwagę to, że chirurgicznie mozna zabieg powtórzyć 2-3 x w życiu, z a każdym razem ryzyko jest większe. Wybierając Plexr, technologię plazmy, metodę niechirurgiczną, trzeba liczyć sie z 2-3 zabiegami, być może powtórzeniem zabiegu po 2-3 latach ale bez ryzyka wystąpienia blizny, bez powikłań.
Nie ma takze przeciwskazań do zabiegu z powodu choroby tarczycy.
Ewa Rybicka
Joka Gość
  • 7 odpowiedzi
  • 1 Lubię to

Odpowiedź na: Dr Ewa Rybicka

Joka  |  Berlin
  • 7 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
 |  Berlin
Na Pani miejscu zrobilabym test u okulisty i sprawdzila czy oczy produkuja wystarczajaca ilosc plynu lzowego. Przy niedoczynnosci tarczycy mozna miec zespol suchego oka, a to jest przeciwwskazaniem!
  • 935 odpowiedzi
  • 47 Lubię to
  • 935 odpowiedzi
  • 47 Lubię to
Dzień dobry
Alternatywą dla chirurgicznej blepharoplastyki jest resurfacing laserem frakcyjnym CO2( uzywam eCO2 Lutrońic) a ostatnio -od kilku lat mozna taki sam efekt uzyskać stosujac termolifting iglowy RF INFINI
Koniecznym jest jednak kilka zabiegów Ale juz po pierwszym widac wyrazna poprawę
Wykonałem wiele takich zabiegów zdjecia znajdzie Pani na mojej stronie www.medivita.net oraz na tym portalu
Pozdrawiam
Lek med Jacek Ściborowicz
  • 84 odpowiedzi
  • 8 Lubię to
dr Joanna & dr Maciej Broccy - MEDICAL MARGARET SPA  |  Dermatologia, Łódź, Staszów, Kielce, Sandomierz, Busko Zdrój
  • 84 odpowiedzi
  • 8 Lubię to
 |  Dermatologia, Łódź, Staszów, Kielce, Sandomierz, Busko Zdrój
Witam serdecznie Pani
Jak najbardziej kwalifikuje się Pani do plastyki powiek
Choroba Hadhimoto nie jest przeciwskazaniem do plazmy czy plastyki chirurgicznej powiek Proszę jednak pamiętać ze plazma nie uzyska Pani tak spektakularnych efektów leczenia jak w chirurgii powiek a Pani ma bardzo duży nadatek na powiekach do usunięcia . Tak jak dr Rybicka wspomniała plazma jest zdecydowanie mniej inwazyjnym zabiegiem w związku z czym efekty też będą słabsze ta metoda nie usuniemy nadmiaru skóry oraz tkanki tłuszczowej znajdującej się pod i dającej nieładne efekty estetyczne Plastyka powiek jest zabiegiem bardzo bezpiecznym jednak w dużej mierze zależy od doświadczenia lekarza operującego . Blizny po cięciu są niewidoczne gdyż zakładany szew środskórny jest umiejscowiony w naturalnym załamaniu powieki. Pozdrawiam serdecznie Maciej Brocki
loca Gość
  • 1 odpowiedzi

Odpowiedź na: dr Joanna & dr Maciej Broccy - MEDICAL MARGARET SPA

loca  |  śląskie
  • 1 odpowiedzi
 |  śląskie
Dziekuje za odpowiedz, czyli zostaje mi tylko blefaroplastyka.
Pytanie jest czy powinnam ja zrobic u okulisty ktory specjalizuje sie w robieniu zabiegu za pomoca lasera czy u lekarza ogolnego chirurga plastycznego ktory takze wykonuje zabieg ciecia laserem, czy powinnam wybrac metode ciecia skalpelem.
Joka pisze o zrobieniu testow u okulisty a lekarz u ktorego ten zabieg zrobic moge nic o tym nie mowil, a zapytalam sie o to i odpowiedz dostalam ze jest badanie oczu jest niekonieczne. Dziekuje za odpowiedz.
Czytalam wiele na temat tego iz ciecie laserem nie jest takie dobre jak skalpelem, ze nie jest takie dokladne i ze laser poprzez cieplo ktore produkuje uszkadza komorki sasiadujace i gojenie blizny jest gorsze.
Joka Gość
  • 7 odpowiedzi
  • 1 Lubię to

Odpowiedź na: loca

Joka  |  Berlin
  • 7 odpowiedzi
  • 1 Lubię to
 |  Berlin
Niech Pani skonsultuje co najmniej trzech lekarzy.
Ja jestem po plastyce powiek dolnych. Plastyka jest bardzo dobrze wykonana.
Niestety mam teraz syndrom suchego oka, poniewaz nikt mnie nie ostrzegl ( moj chirurg plastyk) aby zrobic test, czy moje oczy produkuja wystarczajaca ilosc plynu lzowego (test Schirmera). Prosze tez nie wierzyc, ze jest to przejsciowe.
Czasami tak, bo powieka musi sie przystosowac do nowej sytuacji.
Ale suchosc oczu moze tez zostac.

A to bardzo powazna komplikacja.
dr n. med. Marcin Sierociński
dr n. med. Marcin Sierociński Basic member
  • 754 odpowiedzi
  • 92 Lubię to
dr n. med. Marcin Sierociński
dr n. med. Marcin Sierociński  |  Chirurgia Plastyczna, Katowice
  • 754 odpowiedzi
  • 92 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Katowice
Zwykle Pani choroba nie jest przeciwskazaniem do zabiegu. Korekcja powiek górnych nie jest obarczona takim ryzykiem powikłań jak dolnych. Należy Panią zbadac, określić czy istnieje opadnięcie powieki lub powiek co zasadniczo jest dosyć rzadkim zjawiskiem towarzyszącym nadmiarowi tkanek, szczególnie w Pani wieku. Na konsultację należy zgłosić się z ostatnio przeprowadzonymi badaniami kontrolnym wykonywanymi u Pani ze wględu na towarzyszącą chorobę.
  • 72 odpowiedzi
  • 8 Lubię to
dr n. med. Małgorzata Kot  |  Chirurgia Plastyczna, Łódź
  • 72 odpowiedzi
  • 8 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Łódź
Witam Panią.
Uważam że najbezpieczniejszą dla Pani procedurą jest operacja korekcyjna powiek górnych. Szczegółowych informacji mogę udzielić po obejrzeniu i zdiagnozowaniu powiek. Jeśli się Pani zdecyduje, to zapraszam na konsultację.
pozdrawiam
Małgorzata Kot
Ina54  |  Hessen
 |  Hessen
Polecam Ci zdecydowanie chirurgiczny zabieg,jeżeli będziesz musiała powtórzyć to dopiero za jakieś 20 lat ,wszystkie inne zabiegi będziesz musiała powtórzyć za ok.2 lata.
Nie bój się jak to nazwałaś "inwazji chirurgicznej" ,korekta powiek nie jest nawet nazywana operacją tylko zabiegiem.Osoby niezorientowane myślą ,że to wielka inwazja a tymczasem jest to bardzo prosty zabieg i lekarze wykonują go wręcz szablonowo,u wszystkich w identyczny sposób.
Ty czytasz o powikłaniach,bo o tym piszą i cały czas piszą o tych samych a nie czytasz o tych tysiącach świetnych efektów.
Jestem po takim zabiegu i szczerze polecam,mam też wiele znajomych osób po korekcie powiek i nie ma żadnych powikłań.
Nie widzę też powodu abyś badała czy masz suchość oczu,jeżeli ktoś ma to doskonale o tym wie.Wysychanie oczu może oczywiście wystąpić gdy lekarz żle zrobi zabieg ,ale ja Ci polecam zrobić zabieg w Czechach ,np.w Ostrawie ,ja właśnie tam robiłam i nie słyszałam aby pacjentki miały jakieś problemy.Cena też jest tam rewelacyjna,zapłacisz ok.1.500 zł ,tam po prostu są takie ceny.
Jeżeli jesteś zainteresowana większą ilością informacji o zabiegu to pisz na priw.

Odpowiedź na: Zarejestrowany użytkownik

Ina54  |  Hessen
 |  Hessen
Jesteś śmieszna .Najpierw chciałam zrobić zabieg w Polsce ,ale lekarka nie wiedziała ile chcieć za zabieg a na koniec jeszcze usłyszałam,że wcześniej podana cena to było netto a teraz to jest brutto ,pewnie myslała,że odpiszę sobie od podatku..Zrobiłam w Czechach bardzo dobrze i bardzo tanio,jestem zadowolona więc będę polecać ,bo te zabiegi są co rac bardziej powszechne ,ale zamiast tanieć to w Polsce drożeją . W między czasie nabyłam też trochę wiedzy na temat tych zabiegów i będę wyprowadzać każdego z błędu gdy lekarze robiąc taśmowo zabiegi wmawiają nieświadomym pacjentkom banialuki.
Kochana , gorąco polecam Czechy (oni nawet nie są świadomi,że tak ich polecam a szkoda ,bo może w przyszłości dostałabym jakiś bonus....? )
Wyluzuj mała i skorzystaj z moich rad.
Przepraszamy, ale ta dyskusja została zamknięta. Nie można tutaj zamieszczać więcej wiadomości.

Rozpocznij nową dyskusję w temacie Korekcja powiek (Blepharoplastyka).

Transparentny Lekarz