Likwidacja chomikow/opadającej dolnej części twarzy

Panika
4 kwi 2019 · Ostatnia odpowiedź: 20 sie 2019

Dzień Dobry, mam pytanie odnosnie likwidacji "chomików" a moze innymi słowy opadniętej dolnej polowy twarzy, która od pewnego czasu jest bardzo widoczna na mojej buzi i bardzo mi to przeszkadza. Skóra "wisi" i nie jest kompletnie "sprężysta". Chciałabym ją podnieść do góry i sprawić, ze żuchwa będzie miała ładną linie, lecz nie wiem jakim sposobem można to zrobić?

Czy istnieje możliwość pozbycie się mojego problemu poprzez wykonanie wypełnienia kwasem hialuronowym? Jakie wówczas okolice się wypełnia? Poszukuje lekarza w Warszawie i okolicach, który mógłby sie podjąć tego zabiegu.

odpowiedzi (10)

Odpowiedzi na wszystkie pytania udzielili prawdziwi lekarze
Dr Barbara Parda-Glomska
Warszawa · 5 kwi 2019
Najlepsza odpowiedź
Wg protokołu no koreańskiego , który aplikuję z dużym powodzeniem zaczełabym od Hifu na owal żuchwy a następnie hydroxyapatyt wspnia lub nitki do wyboru . Tym sposobem nie dodajemy objętości a dzwigamy opadające tkanki . Jisluron ewentuslnie na koniec do wykończenia procedury . Nasza klinika mieści się w Zalesiu Górnym pod Warszawą, miedzy Piasecznem a Konstancinem. Bardzi dyskretne miejsce . Dr Barbara Parda
Dr n. med. Agnieszka Ledniowska
Kędzierzyn-Koźle · 10 cze 2019
Proszę zgłosić się do doświadczonego lekarza medycyny estetycznej. Lekarz po zbadaniu zaproponuje zabiegi aby pozbyć się Pani problemu
Dr Izabela Lenartowicz
Katowice · 15 kwi 2019
Dzień dobry :). Proszę umówić się na konsultację do lekarza medycyny estetycznej. Lekarz podczas konsultacji obejrzy stan skóry, zbada ją . I będzie mógł wdrożyć odpowiednie leczenie. Bardzo często stosuje się zabiegi z kwasem hialuronowym, nici.
dr n. med. Diana Kupczyńska - ARS ESTETICA
2 ośrodki w Dolnośląskie, Mazowieckie... · 15 kwi 2019
Dzień dobry,
oceniając na podstawie zdjęć (zaznaczam, że indywidualnie dobraną, optymalną dla Pani terapię i kolejność zabiegów można dobra tylko podczas osobistej konsultacji) sugeruję rozważyć pracę nad jakością skóry, a nie od razu wypełnienie. W mojej ocenie warto wziąć pod uwagę zabieg HIFU (polecam oryginalną Ultherę), a po niej serię mezoterapii. Na pewno pozytywnie na jakość skóry wpłynie także seria zabiegów laserem co2. Proszę pamiętać o bezwzględnej ochronie przeciwsłonecznej, niezależnie od pory roku. Z pozdrowieniami,
dr n. med. Diana Kupczyńska
specjalista chirurgii ogólnej
lekarz medycyny estetyczne, flebolog
Klinika Medycyny Estetycznej i Laseroterapii Ars Estetica
Premium
2 ośrodki w Małopolskie · 12 kwi 2019
Witam,
Tak, można wykonać wiele różnych zabiegów poprawiających efekt "opadania" twarzy.
W Warszawie polecam: dr Marcin Ambroziak, dr Iwona Langner-Marycz, dr Krzysztof Widerkiewicz,
dr Wojciech Marusza.
Pozdrawiam,
dr Małgorzata Ornatowska, Kraków
dr Małgorzata Kossut
2 ośrodki w Mazowieckie · 7 kwi 2019
Nie ma 1 "cudownego"sposobu na opadający owal twarzy. may tu kilka elementów : wiotczejąca skóra, ubytek objętośći tkanek policzków, grawitacja. metoda powinna odpowiadać na wszystkie te elementy, o ile wszystkie istnieją. Najszybszy efekt można osiągnąć zakładając nici liftingujące ( odwróci skutek grawitacji) , ale to nie załatwi problemu ewentualnego ubytku objętości czy wiotkości skóry. I skóra będzie nadal podlegać procesom starzenia się, wiotczenia. Dlatego warto przed nićmi zrobić zabieg HI Fu , który rozgrzewając tkanki po pierwsze je trochę obkurzy, a w dalszym etapie, po 3-4 miesiącach zwiększy produkcję kolagenu. Można też inaczej - zacząć od liftingu nićmi, który da efekt od razu, a potem zrobić serię np mezoterapii solidnym preparatem, żeby zastymulować produkcję kolagenu. Kolejność wymienionych przeze mnie zabiegów jest nieprzypadkowa - nici nie można pogrzewać ( HI FU), więc najpierw Hi Fu, potem nici, albo : najpierw nici, potem mezoterapia.
Pozdrawiam serdecznie
Małgorzata Kossut
Dr Bartłomiej Zoń
Warszawa · 5 kwi 2019
Dzień dobry.
Polecam wybrać Pani dużą, renomowaną klinikę medycyny estetycznej - powinien zostać zastosowany cały zindywidualizowany program terapeutyczny dla Pani - wiele różnych zabiegów w odpowiedniej, fizjologicznej sekwencji czasowej. Pozdrawiam serdecznie.
Premium
Dzień dobry Pani.
Takiego problemu nie pozbędzie się Pani po zastosowaniu kwasu hialuronowego, który gromadzi na swojej powierzchni wodę, więc wypełnia przestrzeń, w którą jest podany a Pani chce zmniejszyć, obkurczyć skórę tej okolicy. Rozwiązaniem dla Pani będzie zastosowanie zabiegu Thermi Tight. Małoinwazyjna metoda z bardzo dobrymi rezultatami. Zapraszam na konsultację do mojej kliniki SaskaMed\
Z poważaniem
Dr n. med. Rafał Kuźlik
Premium
Witam
Mozna zastosować skutecznie co najmniej kilka metod a najlepiej w skojarzonej terapii
Accent Prime( ultradzwieki z fala radiową) Laser frakcyjny CO2 ( ja wykonuje eCO2 Lutronic) Laser Picosecundowy , Termolifting RF iglowy INFINI. Tutaj koniecznym jest co najmniej kilka zabiegów Ale z reguly już po pierwszym pacjenci widzą znaczną poprawe
Wypelnienia kwasem hialuronowym jest możliwe ale uważam ze zastosowanie kazdej metody( przedstawionej prze zemnie poprzednio ) poprawiajacej volumetrię tej okolicy jest o wiele skuteczniejsze i "cofa" wiek skóry
Pozdrawiam
Lek med Jacek Ściborowicz
Dzien dobry, owal twarz mozna poprawic roznymi metodami. Nardzo dobrze sprawdza sie Hifu czyli skoncentrowane ultradzwieki, ktore daja swietny efekt liftingu gdy zmiany sa niewielkie tak jak u Pani. "Podniesc" dol twarzy mozna tez kwasem hialuronowym ale wtedy trzeba go wstrzyknac w okreslony sposob i obejrzec Pani cala twarz. Zapraszamy na konsultacje do Yonelle Medispa na warszawskim Zoliborzu a dostosujemy metode do rzeczywstego stanu skory, wieku etc Pozdrawiam Monika Kużminska Dyrektor Medyczny Yonelle Beauty Institute

Znajdź więcej pytań

Podobne pytania

Lifting bez skalpela
2 odpowiedzi, ostatnia odpowiedź w dniu 20 kwi 2021
Liposukcja
3 odpowiedzi, ostatnia odpowiedź w dniu 2 sty 2018
Lipoliza iniekcyjna
1 odpowiedź, ostatnia odpowiedź w dniu 11 maj 2021
Lifting twarzy
2 odpowiedzi, ostatnia odpowiedź w dniu 26 lut 2017
Lifting podbródka
1 odpowiedź, ostatnia odpowiedź w dniu 3 sie 2021
Lipoliza iniekcyjna
3 odpowiedzi, ostatnia odpowiedź w dniu 24 lip 2018
Liposukcja
2 odpowiedzi, ostatnia odpowiedź w dniu 16 lis 2020
Plastyka brody
4 odpowiedzi, ostatnia odpowiedź w dniu 20 lis 2017
Nici liftingujące
1 odpowiedź, ostatnia odpowiedź w dniu 9 mar 2021
Liposukcja
2 odpowiedzi, ostatnia odpowiedź w dniu 11 sty 2021

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Udziel porady