Opadający dół twarzy, ciężka nalana kwadratowa twarz - czy możliwe jest osiągniecie owalu V i usunięcie chomików

Opadający dół twarzy, ciężka nalana kwadratowa twarz - czy możliwe jest osiągniecie owalu V i usunięcie chomików

ossy  |  Gość  |  śląskie
  • 5 odpowiedzi
Dzień dobry,
proszę o poradę. Mam 40 lat, dużą, szeroką nalaną kwadratową twarz przy dość szczupłej sylwetce (ważę 58-60 kg), opada mi mocno dół twarzy. Marzę, by ją wyszczuplić, by nie było na niej tych ohydnych chomików, obwisłych policzków. Chciałabym, aby wyglądała młodziej, lżej, nie kwadratowo i kanciasto jak teraz. Miałam robione HIFU i rozpuszczanie chomików (lipoliza injekcyjna), i po 1 ml kwasu hialuronowego w policzkach - jest lepiej niż było , ale efektu, który chciałam mieć (młodszą, niekwadratową twarz) nie osiągnęłam. Twarz nadal jest kwadratowa, smutna i wygląda na grubą i starą. Czy lekarze medycyny estetycznej mają dla mnie jakąś sensowną propozycję? Oglądam tych wszystkich telewizyjnych dużo starszych celebrytów, którzy mieli na twarzy gorsze sprawy niż ja - wyglądali grubiej, a teraz są teraz szczupli, młodzi etc. Czy jest metoda, którą są Państwo w stanie sprawić, by mój dół twarzy wyglądał szczuplej, by twarz przestała sprawiać wrażenia ciężkiej i nalanej? Czy można ją tak wymodelować? Z jakim efektem trwałości i powtarzalności zabiegów? Jestem gotowa przyjechać na zabieg w każde miejsce Polski i Czech (sporo podróżuję po kraju), ale chciałabym osiągnąć efekt o jakim marzę. Nie za bardzo mam czas na setki eksperymentów.
dr n. med. Marcin Sierociński  |  Basic member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Katowice
  • 953 odpowiedzi
  • 157 Lubię to
Pisze Pani z rejonu (śląsk).Osobista konsultacja będzie rozstrzygająca. Proszę o telefoniczny kontakt z konsultantem medycznym naszego ośrodka jeżeli będzie Pani zainteresowana naszymi usługami.
Dr Osuch Clinic  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 202 odpowiedzi
  • 47 Lubię to
witam Pania,
prosze zainteresowac sie mini liftingiem twarzy (MACS lift) - https://drosuch.pl/twarz/mini-lifting-twarzy/ To propozycja dla mlodszych osob, kt maja problem z opadajacym owalem twarzy w dolnej czesc (jak widoczne u Pani "chomiki"). Zabieg jest co prawda z kategorii chirurgii plastycznej, nie medycyny estetycznej, ale daje spektakularne, natychmiastowe i przede wszystkim - trwale efekty.
Oczywiscie przed takim zabiegiem konieczna jest konsultacja z lekarzem, by dokladnie okreslic zakres zabiegu i przewidywane efekty.

pozdrawiam
Piotr Osuch
ossy  |  Gość  |  śląskie
  • 5 odpowiedzi
Dziękuję Panie Doktorze za odpowiedź.
to jest chyba dokładnie to, czego szukam!

Odpowiedź na: ossy

Dr Osuch Clinic  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 202 odpowiedzi
  • 47 Lubię to
dobrych wyborow zatem Pani zycze! :)
Piotr Osuch
Konwalia  |  Gość  |  Galway
  • 201 odpowiedzi
  • 40 Lubię to
czy po takim zabiegu konieczne jest noszenie opaski uciskowej non-stop?Rowniez przymierzam sie do takiego mini-liftingu.

Odpowiedź na: Konwalia

Dr Osuch Clinic  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 202 odpowiedzi
  • 47 Lubię to
tak, przez ok. tygodnie.
pozdrawiam
Piotr Osuch

Odpowiedź na: Dr Osuch Clinic

Alka  |  Gość  |  mazowieckie
  • 2 odpowiedzi
Dzień dobry, a jaka jest cena zabiegu MACS lift?
  • 1235 odpowiedzi
  • 288 Lubię to
Dzień dobry.
W pełni popieram zdanie P. dr Osucha - medycyna estetyczna w kontekście efektów, jakie Pani chciałaby osiągnąć, jest mało skuteczna. Do propozycji operacyjnej P. Dr Osucha dodałbym jeszcze usunięcie tzw. poduszek BICHATA. Moje dane lokalizacyjne, jak i trochę ciekawych informacji, może Pani znaleźć na mojej stronie
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam.
ossy  |  Gość  |  śląskie
  • 5 odpowiedzi
Dziękuję Panie Doktorze za odpowiedź.
Zapoznam się z informacjami.
I decyzję odnośnie kliniki podejmę na początku nowego roku.
pozdrawiam serdecznie

Odpowiedź na: ossy

  • 1235 odpowiedzi
  • 288 Lubię to
Również pozdrawiam i przy okazji życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Dr Bartłomiej Zoń

Odpowiedź na: ossy

  • 1235 odpowiedzi
  • 288 Lubię to
Dzień dobry.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam.
Dr Bartłomiej Zoń
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2338 odpowiedzi
  • 217 Lubię to
Witam,

Zapraszam na osobistą wizytę

Pozdrawiam
Klinika Chęciński
Ina54  |  Gość  |  mazowieckie
  • 1151 odpowiedzi
  • 430 Lubię to
To prawda co piszą lekarze, tylko zabieg chirurgii estetycznej Ci pomoże i chyba to miałaś na myśli, bo zabiegi medycyny estetycznej nie przyniosły pożądanego efektu.
ossy  |  Gość  |  śląskie
  • 5 odpowiedzi
No właśnie chciałam sprawdzić, czy medycyna estetyczna coś tu jeszcze podoła... Ale chyba zdecyduję się po nowym roku na chirurgię, której efekty są przewidywalne i miarodajne w tym wypadku. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Alka  |  Gość  |  mazowieckie
  • 2 odpowiedzi
Dzień dobry, czy zrobiła Pani ten zabieg? Mam bardzo podobny problem.
Konwalia  |  Gość  |  Galway
  • 201 odpowiedzi
  • 40 Lubię to
Jezeli masz podobny problem,to zdecyduj sie lepiej od razu na chirurgie.Zadne cuda na kiju tu nie pomoga,a jezeli juz,to tylko na chwile.W zaleznosci jeszcze ile masz lat,ale jezeli jestes po 40 radzilabym sie zastanowicnad chirurgia,poniewaz zadne hifu,ulthera ,kwasy ,nici,nie sa w stanie uniesc opadajacych tkanek.Ja to znam z autopsji,poniewaz mialam te zabiegi wszystkie! Pozdrawiam:)

Więcej opinii na ten temat

Facelift, Lifting twarzy (podciąganie powłok twarzy) - Powiązane videa

Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy