Liposukcja podbródka - chcę zlikwidować podwójny podbródek

Liposukcja podbródka - chcę zlikwidować podwójny podbródek

Paulcia  |  Gość  |  wielkopolskie
  • 1 odpowiedzi
Witam chciałabym wykonać zabieg liposukcji podbródka (odsysanie tłuszczu) laser nie wchodzi w grę, byłam i na mnie to nie działa jakoś. Zastanawiam się czy w moim przypadku sama liposukcja wystarczy czy będzie trzeba Jeszcze zrobić Lifting podbródka? Boję się, że zostanie mi skóra na brodzie.. Chciałabym ogólnie zlikwidować podwójny podbródek i zaostrzyc linię rzuchwy. Pozdrawiam serdecznie i czekam na poradę ;)
lek. med. Julita Jędrzejczak - klinika PRESTIGE  |  Premium member  |  Chirurgia Ogólna  |  Koło
  • 13 odpowiedzi
  • 3 Lubię to
Dzień dobry,

można zastosować standardową liposukcję (wykonujemy ją przy użyciu systemu N.I.L) lub lipolizę iniekcyjną - wszystko zależy od ilości tkanki tłuszczowej. Możliwe, że trzeba będzie wykonać lifting skóry i kąta żuchwy, zakładając tzw. hamak nićmi Aptos - efekt utrzymuje się przez 3 lata.

Serdecznie zapraszam na konsultacje (są w pełni darmowe), na których będę mogła ocenić co należy zrobić i dobrać odpowiedni zabieg.

Pozdrawiam,
Chirurg ogólny, lekarz medycyny estetycznej Julita Jędrzejczak
Klinika Medycyny Estetycznej i Zabiegowej PRESTIGE

www.klinikaprestige.pl/liposukcja
tel.:  502 ... Pokaż 502 028 164  Telefon
  • 1019 odpowiedzi
  • 232 Lubię to
Dzień dobry.
Patrząc na zdjęcie, nie jestem pewien w 100%, czy Pani problemem jest okoliczne nagromadzenie tkanki tłuszczowej, czyli tzw. LFD. Może być to coś innego.
Pozdrawiam.
dr. n. med. Kamil Pietrasik  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 212 odpowiedzi
  • 57 Lubię to
Szanowna Pani
Be zbadania Pani trudno jest ocenić czy jest to tylko nadmiar powierzchownej tkanki tłuszczowej, którą ewentualnie można usunąć liposukcją czy jest to także tłuszcz pod mięśniem szerokim szyi , którego liposukcją nie da się usunąć. Są jeszcze inne struktury anatomiczne w tej okolicy, które trzeba zbadać podejmując decyzję o najwłaściwszym sposobie korekcji wyglądu szyi.
Pozdrawiam serdecznie
Dr Jerzy M. Chęciński  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 2296 odpowiedzi
  • 204 Lubię to
Dzień dobry,

Na podstawie zdjęcia myślę, że sama liposukcja wystarczy

Pozdrawiam
Klinika Chęciński
lek. med. Agata Dombek  |  Premium member  |  Chirurgia Ogólna  |  Józefów
  • 17 odpowiedzi
  • 4 Lubię to
Dzień dobry.
Na podstawie zdjęcia trudno ocenić rozmieszczenie tkanki tłuszczowej i tym samym dobrać odpowiednią metodę. Zapraszam na konsultację do Centrum Liposukcji.
Dr n. med. Lubomir Lembas  |  Premium member  |  Chirurgia Plastyczna  |  Warszawa
  • 1020 odpowiedzi
  • 206 Lubię to
Witam, zdjęcie to zbyt mało żeby rzetelnie zakwalifikować Panią do zabiegu; w młodym wieku, przy dobrze napiętej skórze i przy nagromadzeniu się tkanki tłuszczowej w okolicy podbródka - liposukcja może stanowić dobre rozwiązanie; zdjęcie nie pokazuje budowy anatomicznej głębiej leżących tkanek - czasami kontur szyi i podbródka wynika z płytkiego kąta bródkowo - szyjnego który utworzony jest przez tkanki, na które zabiegi z zakresu chirurgii plastycznej nie mają wpływu (położenie tchawicy, krtani, dna jamy ustnej).
Ina54  |  Gość  |  mazowieckie
  • 1065 odpowiedzi
  • 408 Lubię to
Nie masz brzydkiego podbródka, ale rozumiem Ciebie, my kobiety zawsze znajdziemy coś co chciałybyśmy poprawić a najgorsze jest to, że potem nie ma z tym końca. Laser na Ciebie nie działał, bo może nie ma tam tłuszczu, po prostu taka Twoja uroda, ale dobry chirurg pewnie poradziłby sobie z Twoim "problemem"
ClinicForYou  |  Premium member  |  Wrocław
  • 260 odpowiedzi
  • 31 Lubię to
Witam,
Na podstawie zdjęcia trudno ocenić czy tłuszcz nadaje się do odessania przy pomocy liposukcji czy tez` jest to tkanka tłuszczu osadzona głęboko i niestety nie nadająca się do liposukcji.
Zapraszamy na bezpłatną konsultację w celu omówienia szczegółów.
Pozdrawiamy :)

Więcej opinii na ten temat

Karolina11 04.06.2017
Warto

Witam, 12/4/17 miałam wykonaną przez Dr Kłosa liposukcję ud wewnetrznych i zewnętrznych, brzucha, boków i przeszczep do piersi. Po pierwsze - to nie jakiś  tam mało  inwazyjny Vaser jak piszą, ale OPERACJA... Więcej 

4 Lubię to   18 Komentarzy  
Transparentny Lekarz
Specjaliści w Twojej okolicy