Wypełnienie doliny łez własnym tłuszczem

Lidia Gość
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to

Wypełnienie doliny łez własnym tłuszczem

Lidia  |  łódzkie
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to
 |  łódzkie
Witam!Jak dlugo utrzymuje sie wypelnienie wlasnym tluszczem w dolinie lez? Co jest lepsze? Wypelnienie kwasem nie dalo w moim pojeciu spodziewanego efektu.
  • 1169 odpowiedzi
  • 162 Lubię to
Dr n. med. Lubomir Lembas  |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
  • 1169 odpowiedzi
  • 162 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
Dzień dobry,
okolica doliny łez to typowe miejsce, gdzie można podjąć próbę korekty z zastosowaniem tzw. aspiracyjnego przeszczepu tłuszczu;
większość podanego tłuszczu zwykle wchłania się z czasem, ale część tłuszczu pozostaje w miejscu podania - nie wiadomo obecnie ile tłuszczu pozostaje (zależy to od bardzo wielu zmiennych);
często zabieg z tłuszczem trzeba powtarzać - teoretycznie 2-3 zabiegi w odstępach 6-12 miesięcy powinny dać trwały wynik;
warunkiem kwalifikacji do zabiegu jest osobista konsultacja w celu rzetelnej oceny stanu miejscowego oraz zaplanowania zabiegu;
Lidia Gość
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to

Odpowiedź na: Dr n. med. Lubomir Lembas

Lidia  |  łódzkie
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to
 |  łódzkie
Dziekuje za odpowiedz,przemysle zabieg
  • 132 odpowiedzi
  • 22 Lubię to
dr. n. med. Kamil Pietrasik  |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
  • 132 odpowiedzi
  • 22 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
Szanowna Pani,
Wypełnienie tłuszczem własnym doliny lez rzadko daje trwały efekt po jednej terapii. Trzeba zabieg powtórzyć minimum 2 razy. Dodatkową korzyścią przeszczepiania tkanki tłuszczowej jest współobecność komórek macierzystych, które mogą mieć korzystny wpływ na korekcję doliny łez.
Pozdrawiam serdecznie
Lidia Gość
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to

Odpowiedź na: dr. n. med. Kamil Pietrasik

Lidia  |  łódzkie
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to
 |  łódzkie
Bardzo dziekuje,przemysle sprawe.
  • 316 odpowiedzi
  • 37 Lubię to
Dr n. med. Tadeusz Witwicki  |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
  • 316 odpowiedzi
  • 37 Lubię to
 |  Chirurgia Plastyczna, Warszawa
Witam,
Tłuszcz (a przynajmniej znaczna część jego objętości) z reguły utrzymuje się kilka lat lub nawet dłużej. Efekt wypełniaczem jest widoczny natychmiast, ale może utrzymywać się krótko.
Pozdrawiam,
T.Witwicki
www.drwitwicki.pl
Lidia Gość
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to

Odpowiedź na: Dr n. med. Tadeusz Witwicki

Lidia  |  łódzkie
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to
 |  łódzkie
Bardzo dziekuje za odpowiedz,nie jestem z Warszawy i chcialam zapytac czy jesli zdecyduje sie na zabieg to bedzie to mozliwe na pierwszej wizycie czy bede musiala przyjezdzac kilka razy.Pozdrawiam
Krzywe usta  |  zachodniopomorskie
 |  zachodniopomorskie
Mialam 2 wypelnienia dolny łez w odstępie roku
Tłuszcz nie utrzymuje się tam gdzie byśmy tego najbardziej chcieli: w samym zagłębieniu oczodołòw,
Lidia Gość
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to

Odpowiedź na: Krzywe usta

Lidia  |  łódzkie
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to
 |  łódzkie
Zrozumialam ze mimo ponownego wypelnienia efekt nie jest zadowalajacy.
Lidia Gość
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to

Odpowiedź na: Krzywe usta

Lidia  |  łódzkie
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to
 |  łódzkie
Zrozumialam ze mimo ponownego wypelnienia efekt nie jest zadowalajacy.Moze bardziej sie sprawdza w innej czesci twarzy.

Odpowiedź na: Lidia

Krzywe usta  |  zachodniopomorskie
 |  zachodniopomorskie
Z ust I z bruzd nosowowargowych też mi zeszło
Robiłam tylko raz, zeszłokompletnie po połtora mies
Lidia Gość
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to

Odpowiedź na: Krzywe usta

Lidia  |  łódzkie
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to
 |  łódzkie
To bardzo szybko,obserwuje czasem celebrytki i sie zastanawiam czy one stosuja kwas ale mnie sie kwas tez krotko trzymal,czyli ten tluszcz nie zdaje egzaminu.

Odpowiedź na: Lidia

Krzywe usta  |  zachodniopomorskie
 |  zachodniopomorskie
Mnie tez
Pare razy robilam wypelnienia ust i bruzd nosowowargowych roznymi preparatami ale efekt byl do połtora mies, tak samo jak tłuszcz. Nawet botox był 2 i poł mies. Szkoda kasy
ClinicForYou Basic member
  • 102 odpowiedzi
  • 11 Lubię to
ClinicForYou
  • 102 odpowiedzi
  • 11 Lubię to
Wypełnianie okolic twarzy własną tkanką tłuszczową daje bardziej oczekiwane efekty niż użycie kwasu hialuronowego. Natomiast, niestety istnieje ryzyko, że część tłuszczu wchłonie się i ani dr ani pacjent nie ma niestety na to wpływu...

Odpowiedź na: ClinicForYou

Krzywe usta  |  zachodniopomorskie
 |  zachodniopomorskie
Okolica pod oczami wyglãda lepiej (tak mòwi parę koleżanek), ja tez myślę, ze jest lepiej, tylko tam, gdzie najbardziej mi zależało, na samej krawędzi oczodołu tłuszcz się nie utrzymał, jak się dobrze przypatrzy widać też pod światło, ze w niektòrych miejscach jest tłuszczu trichę więcej (niewielkie wzniesienia)
Jestem tylko w 50% zadowolona
Lidia Gość
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to

Odpowiedź na: Krzywe usta

Lidia  |  łódzkie
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to
 |  łódzkie
Dziekuje za odpowiedz.Mimo wszystko odnosze wrazenie ze taki zabieg trzeba powtarzac co rok przynajmniej.Pozdrawiam

Odpowiedź na: Lidia

Ina54  |  Hessen
 |  Hessen
Po tych i wielu innych negatywnych wypowiedziach ja bym nie zaryzykowała wypełnień własnym tłuszczem ,zwłaszcza fakt,że tłuszcz może wchłonąć się tylko częściowo i zostają nierówności o czym też wiele razy czytałam , to już lepiej powtarzać kwasy.
Lidia Gość
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to

Odpowiedź na: Ina54

Lidia  |  łódzkie
  • 31 odpowiedzi
  • 6 Lubię to
 |  łódzkie
Ja tez tak mysle teraz.

Transparentny Lekarz

Specjaliści w Twojej okolicy